Gå til innhold

Helgev

Medlem NFF - 2017
  • Innlegg

    398
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Helgev

  1. Helgev

    Vadesko

    Eg har også mista sålane på Korkers og gjekk difor vekk frå det merket. Muleg det var ein dårleg modell men.. Har no Simms Freestone med vanlege lisser.. Sent from my iPad using Tapatalk
  2. Hends 454 er eg og godt fornøgd med. Ein annan som er bra og litt lik er Maruto d04 HW. brukar også vanleg D04, men den er litt tynnare i godset. Har ikkje hatt problem med dei krokane.
  3. Vil gjerne kjøpe lamson guru 2-snella inkl snøre..
  4. Helgev

    Bustefluer!

    Har også hatt god erfaring med Gisle sin variant som Eirik linkar til. Har brukt den mest når det er litt lite som skjer i overflata eller når det er litt vind.
  5. Prøv den gjerne som indikator med ei nymfe under. Gir ofte kjekke opplevelsar☺brukar det ofte når d er litt lite vaking. Har kun erfaring med det i elv då men..
  6. Royal wulff kan vere veldig bra ved sporadisk klekking og rennande vatn.
  7. Den vadejakka var i hvert fall elendig kvalitet. Glidelåsane på lommene løsna og "hovedglidelåsen" blei defekt ganske raskt.. For dårleg til ei jakke til ca 2000-3000,-
  8. Har hatt ei vadejakke frå imago, og det var dårleg kvalitet. Glidelåsane rauk etter litt over 1 år..
  9. Har opplevd det samme sjølv, men har ikkje fasiten på det Lurer litt på det eg og..
  10. Ikkje meining å kapre tråden Men eit spm, har aldri brukt Mucilin. For det meste brukt Gink til impregnering på det som ikkje er cdc.. Problemet med det er at det blir veldig flytande når det er varmt, og veldig hardt når det er kjølig.. Mucilin er vel i ein boks så det er vel sikkert enklare å få på sjølv når det er kaldt.. Brukar du Mucilin til impregnering av alt av tørrfluger (utenom cdc)?
  11. La også merke til han i går! Gallagher-wannabe... Bra kamp var det ihvertfall:)
  12. Det er ein god del i Hallingdalselva og. Lenge sidan eg har fiska der men.. Fiska mest med duns den gangen..
  13. Brukte den buksa ein heil sesong i fjor. Den heldt heile sesongen, men kasta den no i november, hol i sokken.. Den blei veldig mykje brukt. Heilt grei kvalitet til den lave prisen. Simms g3-vaderen begynte å lekke etter 2 sesongar til sammenligning, men har fått lappa den så den held nok ei god stund til..
  14. Det er forbudt ja, men har hatt med meg 3 gangar. Aldri blitt sjekka, einaste risikoen er i tollen på flyplassen. Risikerer vel i verste fall eit par hundrelapper i bot og mistar snusen.
  15. Flaggermus, for øvrig ikkje noko særleg kjekt å få på nattfiske uten lys når eg trudde det var gras inntil eg kjent noko varmt..Ga meg etter eg oppdaga kva det var. Øyret mitt, dessverre før mothakelause krokar var in.. Endte opp med å gå gjennom Trondheim sentrum med ein daddy-longlegs i øyret og inn på legevakten, kjedet på sykkelen rauk på samme turen. Ei padde, ikkje catch and release på den.. Ei and, heldigvis er nebbet hardt og den løsna av seg sjølv. Gås, har ikkje fanga gås, men blitt angrepen 2 gangar av kanadagås. Eine gangen var Rodswinger med, og hans raske reaksjon med ein kopp varm kaffi i retning gåsa fekk den til å endre kurs.. Den andre gangen var det gåsa som fanga meg, sette seg på ryggen min og prøvde å bite. Heldigvis smakte ikkje gore-tex hetta så godt, og i kombinasjon med fektande armar og bein fekk eg "nøytralisert" den. Gås i mai månad er ikkje å spøke med I fjor haust kroka eg ein båt som kom i altfor stor hastigheit under ei bru. Brølte etter båtføraren, og heldigvis løsna snøret når han slepte opp gassen. For øvrig ein veldig vellykka tur som endte opp med at eg sklei på ein stein, moste leggen inni og fekk eit sår som ikkje grodde før ca 1,5 mnd og x-antall rensingar. Klarte i tillegg å knekke stanga på denne turen også, då eg hekta fluga i eit tre og røska til.. Smart!
  16. Funkar ikkje sjølv om eg endrar på dei 2, verken på ipad el iphone..
  17. Fungerer fremdeles ikkje på ipad..tips til korleis ein kan få det til å fungere?
  18. Ja, oransj nobbler er bra! Evt Dyrbitur i oransj farge..Black ghoast og Flaedemus er også veldig populære, ikkje testa dei sjølv, men sett dei hyppig i fangstbøker.. Vil anbefale å ha med eit sinktip-snøre for å komme raskt nok ned, Teeny130/200 el.lignande.
  19. Svart" dyrbitur" med gummibein. Du finn bilde dersom du googlar. .Veldig populær blant islendingar, og funka også veldig bra når eg har testa den..
  20. Helgev

    flyhooks.org

    Ser ut til å bli ei knallbra side, veldig nyttig. Illustrativt med rutenettet på bileta
  21. Knappen med vis nytt innhold fungerer ikkje, verken på ipad eller pc..
  22. Det kan vere veldig effektivt det, særleg når vårflugene er aktive. Ofte får du lokka opp større fisk etter at det har blitt mørkt. Særleg på milde og vindstille kvelder/netter kan vere bra. Streaking caddis, dyret og lign er bra i mørket.
×
×
  • Opprett ny...