Gå til innhold

Robin Fjelldal

Members
  • Innlegg

    683
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Innlegg skrevet av Robin Fjelldal

  1. Som Administrator,

    synes jeg det er alt for mye "svada" og "pm" innlegg i denne tråden,

    disse trådene blir utrolig lange, oppe i skrivende stund på 188 sider med innlegg, dette trekker veldig mye server kapasitet da jeg har lagt til en "les alle" "alle" sider knapp på siden.

    Håper dere vil følge eksemplet til Toggi i denne tråden med å komme med nyttige bidrag og fiskeopplevelser. Sjøørretfiske i sjøen er tema! Mye som hører hjemme på PM (privat melding)

  2. Siden er desverre noe gammeldags pr.dags dato og følger skjermbredden 90 eller 95% på forumet. Når jeg lager nye sider kan det være vi holder oss til en fast bredde, men litt vanskelig å finne en "norm" da alle kjører forskjellige oppløsninger.

  3. Reklame er ikke ønskelig på dette forumet annet enn for våre "annonsører" som støtter siden økonomisk, det koster penger å drive sidene, og ved hjelp av annonsørene så har dere brukere et GRATIS forum her på fluefiskesiden.

     

    Jeg har lenge ønsket å kunne slå hardere ned på reklame i alle slags former på disse sidene, men det er vanskelig å sette grensene for hva som er reklame. Desverre så kan det til tider gå litt hardere ut over enkelt brukere, og som du er inne på Andrè så kan andre desverre få boltre seg litt mer fritt, vi har rett og slett ikke kapasitet eller tid nok.

  4. Alle former for reklame i Avatarer / Personlige bilder er IKKE ønsket; dette kan være logoer eller tekst som knyttes til en bestemt produsent, leverandør eller annen nettside.

     

    Det betyr ikke at vi er helt firkantet, og vurderer,

    Sender en PM til personen med en advarsel om å fjerne avatar først så vedkommende vil ha mulighet for å fjerne/forandre den selv.

    Håper dette vil bli respektert.

  5. Den burde vært stengt for lenge siden, og det er nettopp pga. den store takhøyden som du er inne på Terje at den IKKE har blitt stengt før nå. Og nå stengte jeg tråden fordi den ikke førte noe videre, det gikk mer i feil retning som det ser ut til at denne tråden har begynt å gjøre også. Jeg tror Morten fikk med seg kritikken etter et par hissige svar, men 20 på rad.. må være grenser.

  6. Ørret

    Sjørret

    Laks

    Røye

    Brook Trout

    Gjedde

    Abbor

    Sik

    Harr

    Mort

     

    Sei

    Torsk

    Rødspette

    Skrubbe

    Sandflyndre

    Lyr

    Makrell

    Horngjell

    Sild

    Bergylte

    Fjesing

    Knurr

    Ulke

    Hvitting

     

    Huff, sikkert mange fler jeg glemmer nå.

     

  7. Makro linse passer til makro bilder  :P der har du masse å velge imellom, det meste er bra!

    Du har forskjellige brennvidder (arbeidsavstander) til objektet ditt som er fluer?! - 60 mm må du ganske så nærme for å få hele flua i bildet, 90/100 og du kan jobbe på noe mer avstand, og 150/180 og du kan stå et lite stykke unna - veldig kjekt om du skal fotografere insekter. Makroobjektiver med store blendertall som f:2.8, 3.5 etc er å foretrekke pga. at de slipper mer lys inn til bildebrikke og du kan fotografere på høyere hastigheter på høyere blenderverdier som f:9 - 16 for å få en god dybdeskarphet i bilde og mindre bevegelsesuskarphet om du holder kamera i hendene - noe som kan være greit på fluefotos.

     

    Til dine vanlige bilder og landskap har du flotte zoomobjektiver idag. Vidvinkelzoom's er det du leter etter, der har du et hav av gode varianter. Mye ligger mellom brennvidden 17- 60 mm.

  8. Andris, har du fisket med flue i 10 år så har du vel opparbeidet deg en idè om hva du liker av stenger? Det er vanskelig å være objektiv på noe subjektivt som fluestenger.

     

    Er det andre sine meninger om stenger du er på jakt etter, så anbefaler jeg deg å bla igjennom utstyrsprat emnet her på siden; der vil du vil finne sider opp og ned med informasjon, men igjen - er det et par stenger som virker interessante så prøv de før du kjøper de.

     

    Lykke til.

  9. Jeg er fristet til å si marginata spinner, størrelse, det brune feltet øverst på vingen og fasongen på vingeparret, samt kropps/hode fasong.

    Dette med at du finner den i en elv, og at den har 2 haletråder strider i mot. Du har paralepto arter som har to haletråder med en mikro haletråd i midten, men med kraftigere tegninger i vingen.

    Fusco'en synes jeg ofte å finne med kraftigere markeringer av kroppssegmentene og med noe lysere haletråder.

    Ikke lett.... har sett den varianten før selv.

  10. Jeg er ikke helt enig med dere ang. en stor prisforskjell på winston her til lands og i statene. Har dere sjekket opp dette? Det har jeg, og en Winston 9 fot 5 i statene ligger til: 655 som er 3 435 Norske + 25%mva= 4300 og du legger til 200 i frakt så kommer du opp i 4500 minimum. Og her til lands så går den for 4995 hos Nfisk. Da synes jeg ikke man har noen grunn til å klage.

     

    Loomis vet jeg ikke noe om på pris, heller ikke interessant i DENNE tråden. :) Winston ;)

×
×
  • Opprett ny...