Gå til innhold

Piscator

Members
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Noen ganger her - noen ganger der. Det finnes ikke mange produsenter men mange merker. Så noen lager noe for noen. Hilsen Piscator
  2. Her kan vi som har vært med en stund teorisere og dosere; først teknikk. deretter lengde. Hva var det første vi prøvde da vi selv var noviser og noen terpet på det samme. Straks de snudde ryggen til "dengte"vi løs med med et håpløst "timet" dobbelttrekk og elendig teknikk for ; nettopp å komme noen meter ekstra. Det bor i oss -fra første stund - og vi kan ikke gjøre noe med det - HELDIGVIS. Hilsen Piscator som sier: frem for dypere aksjon og lengre liner.
  3. Går tilbake til utgangspunktet - kaster vi for langt?. Den ideelle stanga for såvel nærmiljøet som for langbanking finnes som bekjent ikke, og vi må ta et valg når vi velger redskapfor dagens fiske. De færreste klarer under vanlige fiskesituasjoner å tyne kontrollerte 20-meters kast ut av ei 3-er stang. Ergo skulle man tro at den som velger å fiske svært lett under forhold som kan kreve lenger kast lettere vil overskride sin maksimale "kompetanselengde" enn en som velger tyngre skyts. Men så er det nå engang slik at det alltid er fisk som vaker ennå lenger unna. Den vil selvfølgelig han med kraftigere skyts ønske å nå, men akk, der "sprakk" også han på lengden. Og dermed er vi like langt - eller kort. Svaret? Ja, vi har lett for å overvurdere vår egen kastekompetanse. Hvor mange ganger har vi ikke kastet elegant og ubesværet helt frem til selve utkastet som ender med totalhavari. Nei. Som helthet: Fisk i nærmiljøet og la de langt der ute få gå i fred. Men at det alltid vil ligge en utfordring i å nå de store langt der ute - med lettest mulig redskap- ja det er vel en av grunnene som får oss til å elske fluefiske? Og når det gjelder stang til nybegynnere bifaller jeg det som tidligere er sagt: Lang aksjon, kort slaglengde og stort sett en snøreklasse over anbefalt. Gjerne to klasser over helt i begynnerfasen. Min erfaring er at så godt som alle stangprodusenter underklasser stengene sine. En erfaren kaster kan ha stor glede av anbefalt snørevekt under gode forhold, mens samme redskap vil oppleves som et mareritt for en nybegynner under vanskeligere kasteforhold. Piscator, som sier frem for lenger aksjon og lange snører.
  4. På denne strengen var det jammen mye en elsker av dype aksjoner og lange liner kan være enig i. Er helt enig med Rune: Det finnes ikke noe bedre enn å få et herlig svar fra bunndelen på den stanga du bruker. Det er som å fyre av en "afterburner". Men altfor få har lært seg hvordan de skal få svaret. Trolig et resultat av en periode med dominans av kjappe stenger; relativt veik topp mot stiv bunn og mellomseksjon. Det er godt å se at pendelen nå faktisk svinger den andre veien. Min definisjon på et perfekt kast: Å tilføre et absolutt minimum av kraft for å nå en gitt lengde. Tilstreb det. Det er en utfordring, krever teknikk og som Rune så treffende sa det: På slike perfekte kast behøver du ikke å få fisk. Du er rimelig fornøyd i alle fall. I alle fall er det sånn med RL Winston og meg. Til slutt et lite hjertesukk: Når skal vi en gang for alle bli kvitt dette umulige og fullstendig håpløse og misbrukte begrepet "progressiv aksjon". Vis meg en eneste stang som ikke har progressiv aksjon. Den finnes ikke, uansett hvor håpløs aksjonen måtte være. Ja, hvis man ser bort fra et kosteskaft da som Kjell Vangen med respekt og melde en gang i verden kastet 27 meter med. Hilsen Piscator som sier: frem for dypere aksjon og større fiskeglede.
  5. På denne strengen var det jammen mye en elsker av dype aksjoner og lange liner kan være enig i. Er helt enig med Rune: Det finnes ikke noe bedre enn å få et herlig svar fra bunndelen på den stanga du bruker. Det er som å fyre av en "afterburner". Men altfor få har lært seg hvordan de skal få svaret. Trolig et resultat av en periode med dominans av kjappe stenger; relativt veik topp mot stiv bunn og mellomseksjon. Det er godt å se at pendelen nå faktisk svinger den andre veien. Min definisjon på et perfekt kast: Å tilføre et absolutt minimum av kraft for å nå en gitt lengde. Tilstreb det. Det er en utfordring, krever teknikk og som Rune så treffende sa det: På slike perfekte kast behøver du ikke å få fisk. Du er rimelig fornøyd i alle fall. I alle fall er det sånn med RL Winston og meg. Til slutt et lite hjertesukk: Når skal vi en gang for alle bli kvitt dette umulige og fullstendig håpløse og misbrukte begrepet "progressiv aksjon". Vis meg en eneste stang som ikke har progressiv aksjon. Den finnes ikke, uansett hvor håpløs aksjonen måtte være. Ja, hvis man ser bort fra et kosteskaft da som Kjell Vangen med respekt og melde en gang i verden kastet 27 meter med. Hilsen Piscator som sier: frem for dypere aksjon og større fiskeglede.
×
×
  • Opprett ny...