Gå til innhold

F. Mortensen

Members
  • Innlegg

    61
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Takker . 2,3 var den, ble tatt på svært grunt sted hvor vanntempen på det tidspunkt var ca 10 grader. Bare noen hundre meter utover, dypere farvann var tempen 6,5. Tok 5 horngjel samme dag, de første for året det også, virket som de var på plass ca samtidig, selv om det skal være mulig å få havabbor på dette stedet enda tidligere, 15. januar ble det tatt en for noen år siden!
  2. Skulle lagt inn dette før, men bedre sent enn aldri. 30.april var datoen for årets første havabbor, et herlig hogg på langgrunt vann, bassen hadde ikke andre alternativ enn å gå. Fin kamp og plog etter flua på det grunne vannet før den tok den svarte W.Buggeren gjorde dette til en jeg vil huske. [attachimg=1]
  3. Apropos tøft! Og kanskje litt sprø.... http://www.youtube.com/watch?v=YSsE65z5W0o&feature=related
  4. Hvordan man skal definere en slik fisk kan vel diskuteres. I mine øyne er en aure som blir tatt i sjøen en sjøaure, slike fisker er vanlige i mange av vestlandsfjordene. Det er aure som på grunn av det brakke vannet ikke har behov for å smoltifisere, den trenger ikke omstillingen for å takle saltvannet. Dermed får den ikke det karakteristiske sjøaureutseendet som blankfisk, likevel må vel aure som lever i sjøen karakteriseres som sjøaure, må den ikke?
  5. Huffda Sjur! Tre haletråder på Baetis....skuffa nå
  6. Eller for å si det som karmøybuen i Vikedal, "Hvis den sjøauren hadde vært ei svidda, så hadde an f...meg vært ein laks!" 99,8% sikker på sjøaure.
  7. Det som er er et STORT paradoks i dette er at for Vestlandet sin del er det fullt lovlig å fiske med garn etter oppdrettsfisk fra oktober til slutten av mars. Jeg vet at rapporteringen her dreier seg om i beste fall promille oppfisket o-fisk i forhold til total mengde rømt fisk i sjøen. Så kan man spørre seg hvilken skade de samme garna gjør på villfisk! Jeg vil tro at stangfisket har en minimal innvirkning, unntaket er områder i nærheten av elvemunninger til viktige vassdrag. Kanskje man burde vurdere større fredningssoner utenfor viktige sjøaure-laksevassdrag i disse lusetider. Jeg føler at nok en gang innfører man tiltak fra feil ende, der de knapt innvirker på de reelle truslene. Misforstå meg rett, vi bør også ta ansvar...men det bør være lov å forvente mindre drastiske virkemidler som samtidig har større effekt.
  8. Utrolig vakkert, fra en lokal artist.
  9. F. Mortensen

    River Dee

    Kelt er utvandrende laks som har gytt, på godt norsk en støing.
  10. F. Mortensen

    River Dee

    Vi hadde vel en enda bedre isskyver på det andre strekket vi disponerte . 3 av 4 springere på laget ble tatt på 1"-1,5" plasttuber(6-8 cm). Den siste på en liten coppertube (flua ca 5 cm). Jeg gikk også motsatt vei av anbefalt, John ville brukt små fluer, men pga vanntempen og faktum at elva var svært liten gjorde at jeg satte på plasttube som ikke synker så mye og likvel har finere bevegelse i svak strøm. Prøvde med krokfluer først, de gikk i bånn med flyt/int! Calm Pool var stedet som ga meg springeren.
  11. F. Mortensen

    River Dee

    Kom hjem fra River Dee igår. Vi hadde en flott tur, hadde 2 strekk fra onsdag t.o.m. lørdag. Onsdag og torsdag ble korte økter. Temperaturer ned mot 15 kalde på natten gjorde sitt. Grue, grue, grue! Fikk likevel fisket noen timer fra ca 3-4 tiden på ettermiddagen til det ble mørkt. pga av kulden var imidlertid elva svært liten. Fredag og lørdag ble det mildere, jaggu godt å kjenne plussgrader igjen . Snøen langs bredden begynte å smelte litt, så elva steg sakte noe, vanntempen lå i starten på uka på 0,8 grader, på lørdagen steg den til 1,2. Ghillien måtte ut å knuse is, skyve ut isen som lå langs land hver dag. På tross av forholdene en del action, fikk selv en springer(på samme strekk som deg ) og 8 kelt i løpet av de 4 dagene. Mistet i tillegg to springere. De andre i laget fikk noen kelt, men det artigste....en av deltakerne fikk sin første fluelaks på torsdagen, siden tok han en ny hver dag! Han endte på 3 springere på vanskelige forhold i løpet av 4 dager, ikke verst! Strekkene vi fisket lå i Middle Dee. Isen er enda større problem i de øvre delene nå.
  12. Vangen 603 8 3/4", mener den var i klasse 7. Når jeg er i rette humøret hender det jeg drar den frem bare for sammenligningens skyld, går jo faktisk an å kaste med den også, men en drøm er det ikke akkurat.
  13. Hei Jarle! Å stenge elven er jeg imot, synes kanskje noe forhastet, når det er sagt er det ingen tvil om at beskatningen bør minimeres. Dersom man har tenkt å totalfrede sjøauren sier det seg selv at vanskelig lar seg kombinere med fiske med makk. Dersom man har strenge nok kvoter synes jeg man bør la det bli med det i første omgang, så føler ikke sluk og makkafiskerne seg helt ute. Det jeg er redd for med tanke på å frede elva totalt er at på sikt vil det bli stadig færre som står fram for å ta vare på villfisken, engasjementet lokalt vil gradvis forsvinne, grunneierinteressene vil også gradvis falle fra. På den annen side vil man jo sørge for at det er nok gytefisk, strenge kvoter bør derfor være på sin plass. En dagskvote på 1 fisk, sesongkvote på 3-4 fisker bør være nok til å spare nok fisk til gytingen, og totalfreding av sjøauren selvfølgelig. Elveeigarlaget kan f.eks i tillegg komme med en oppfordring til alle fiskere om å sette ut all hunnlaks. Angående telling hver 14 dag er jo det fornuftig men kanskje det er for ressurskrevende, kanskje en gang innen 10. juli ville være fornuftig, midt i den normale hovedoppgangen. Forstår uansett at grunneierene kan få en utfordring mtp hvordan organisere et evt salg av fiske.......
  14. Varmekjær fisk ja, men på våren fra mars av og utover kommer de ofte inn på grunt vann og kan rett og slett sole seg, særlig inntil store steinblokker osv som blir oppvarmet av sola. Har som oftest sett de største i mars/april/mai. Oppdager de ofte under fiske etter sjøaure på denne tiden, det er bare å ha øynene og brillene med seg.
×
×
  • Opprett ny...