Gå til innhold

M Grådal

Members
  • Innlegg

    74
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Alt skrevet av M Grådal

  1. Takk takk Vidar! Har pløyd gjennom en del bøker og diverse kilder, og denne herdinga er det jammen mye motstridende infomasjon om! Skulle så klart byggd en haug med like stenger/forskjellig herding, men der går grensen! De testene jeg har sett baserer seg jo på statiske stivhetsmålinger, men det sier vel egentlig ikke så mye om hvordan stanga blir ;D Her er en som har gått grundig til verks: (Sakset fra first eurepean gathering i fjor)
  2. Høres greit ut, takk for inspill! Er litt viktig akkurat det med sjel, vanskelig å definere Akkurat det med hulbygginga er bare for å kjenne forskjellen, så da tenkte jeg å bruke samme tapering for å få en direkte sammenligning. Dette blir nok strengt tatt ikke vitenskaplig korrekt likevel, da jeg har vanskelig for å se for meg at målene blir like uansett da, men noe skal man jo bruke vinteren til ;D I mangel på noe bedre slenger jeg ut bilde av litt råvarer! Blir inflasjon og prisfall på stenger nå, bør være nok til over 300 stenger her
  3. Nå har det seg slik at min bambuskarriere fikk en utilsiktet pangstart! Etter at jeg brukte forrige vinter til å ta inn et parti bambus på impuls, hadde jeg tenkt å bruke neste vinter på å lese meg opp, bygge former og handle utstyr.. Så viser det seg at en profilert bygger har tatt rennafart og meldt overgang til et land østafor, og jeg har endt opp med komplett utstyr over natta ;D Dermed blir problemstillinga hva i huleste vi skal begynne med, og etter intense studier har jeg foreløpig landa på payne 100 7`6" #4, mest fordi jeg TROR dette er stanga jeg søker etter! Planen er å bygge fire identiske, med litt forskjellig infallsvinkel: Tenkte å bygge 1 flammeherdet, resten ved 378 gr f i 7-8 min, derav en på vanlig måte, en hollow buildt, og en nodeless, liksom for å få litt følelse for hvordan de forskjellige byggemåtene virker inn på resultatet! Hadde i utgangspunktet ønsket å kjøre et slikt prosjekt på Hørgårds lillemor eller vesla, men har ikke klart å oppdrive konsekvente/sikre målinger på disse! Skal være samme tapering, bare ringer og feste/ surringer som skiller!? (er vel ca #5) Dette er et brutalt prosjekt for en nybegynner, men for å få gjort noe som helst må jeg legge lista høyt og satse litt! Er det NOEN som har innvendinger eller kommmentarer (ønsker) til et slikt prosjekt så tar vi det her! Tar meg også friheten til å takke navngitte personer her for inspirasjon og drahjelp inn i min nye fiskeinspirerte hobby: Vidar Steimler for å bidra til den "store" bambushandelen, og for utlån av ovn i vinter? ,Wolfram Scott for nyttige linker og stor inspirasjon pr mail, og Fisker Tom for nyttige tips og hyggelig handel, blir liksom litt inspirert av å vite hva som har blitt skapt på utstyret jeg bruker Lykke til i Montana! Tenkte føv å ta litt bilder underveis slik at dette kan bli en prosjekttråd utover vinteren! Må bare gjøre meg ferdig med elgjakta nå, så bærer det ivei! Gleder meg til vinteren nå !!
  4. Enig med Lassekr, dette må vi holde oss for god til! Håper denne tråden vokser seg stor og sterk, kjempefin inspirasjon når regn og hagl kommer fra kølsvart himmel og feberen raser i kroppen!
  5. Da ble det gjort en bambushandel med mr Royer, og det er nå i norge! Har nok litt disponibelt hvis noen har lyst til å prøve seg! Bare ta kontakt på pm!
  6. Denne tråden er bare helt konge! Holdt på å gå forbi denne, var helt dødt i fjellvannet! Akkurat da jeg var i ferd med å passere ei trang vik, nesten som en lagune, fikk jeg se en ryggfinne som brøt vannskorpa! Fikk sneket meg i posisjon og fikk gleden av å studere fisken lenge mens den gikk helt inne i torvkanten og plukka småtteri som falt ned! Av og til tok den seg en runde ut på vika, og det var der jeg bestemte meg for å legge flua mens den var optatt et annet sted.. Noen ganger klaffer bare allt, og da spissen hadde sunket og allt var perfekt kom ørreten på inspeksjonsrunden! Etter verdens peneste take på fire meters hold dro den rett ut i et perfekt utras med både fluesnøre og masse backing, hvorpå den lot seg kjøre og lande smertefritt (hadde ikke hov) etter underkjeften! Unødvendig å si at den bor der enda, og er du grei sier jeg kanskje hvor den bor Dette var ny pers for meg, 54 cm og med den k-faktoren er den vel i nærheten av to..? Denne skal jeg kose meg med lenge
  7. ikke noe problem, bare grabb et godt tak i flua og ryk fortommen! I 99% av tilfellene spretter knuten av hodet på flua! Dette funker jo så klart bare på de relativt tynne spissene! Opp til 4x går i hvert fall knall!
  8. Ingen som bruker turle knuten lenger?? Har alltid brukt denne, noen ganger dobbel, og den har aldri skuffa meg! Slipper at flua vrir seg i forhold til spissen også! (kun på opp eller nedadbøyd øye) http://www.eaglespark.com/Knots/turle.htm
  9. Min første over kiloen var denne på 51 cm, ca 1,3kg Gikk og vaka på 30cm vann 900 moh..
  10. Mye bra her gitt! Ikke stor forskjell på harr og ørret, det eneste jeg tror er at harren er mer interresert i litt gilde farger som andre har sagt før meg! Jeg har nesten alltid en hot orange eller rød tip/bakkropp på vårfluene mine med godt hell! Når det gjelder harr rasismen synes jeg det er hyggelig at flere tar til motmæle! Et tips er å gjøre det litt vanskeligere: Jeg bruker harrfiske som trening til den store ørreten dukker opp.. Prøv å gjøre allt riktig, fra du sniker deg innpå den steady vakeren, til det perfekte flytet osv.. Da blir du en bedre fisker også! Prøver å unngå våtfluesving og stripende vårflue da det som regel blir litt for "enkelt" og tilfeldig ! Venter spennt på rapporten fra Bosnia :-)
  11. Litt på siden, men er det noen som tar på seg å beskrive utstyret de beste bruker i femmerklasse helline, evt link til reglement osv..
  12. Jeg blir iaffal aldri fornøyd ! Erik E sa dette: Det jeg nå forsøker å fokusere på er hvor sakte kan jeg få snøret dit jeg vil. Det vil si: Hvor lite kraft og hvor liten fart kan jeg klare meg med? Dette må jeg bare anbefale, utrolig morsomt å se hvor lite kraft man egentlig trenger å bruke ! De fleste jeg kjenner inkl. meg selv kaster mye mindre effektivt når de virkelig "prøver hardt" !!
  13. Ok, Takk! Ellers kan jeg nevne at det første strøket med owatrol ser veldig fint ut ! Skal prøve å mishandle finishen litt og rapportere tilbake! Den lokale byggmakkeren skaffer Ravilakk så da får jeg prøve litt forskjellig!
  14. Takker for tips! Sjekke byggmakker`n i morgen! Hvor mye tynner du denne, og med hva ? Er nok ingen garrison nei! En skikkelig krokete Southbend 57 9` med ødelagt bunndel som skal bli Banty ..
  15. Pusler litt med oppussing av noen Ebaystenger mens jeg venter på bambus ;-) Har litt problemer med å finne norske ekvivalenter til de amerikanske produktene litteraturen viser til! Har forsøk gående med benarolje og owatrol som fantes lokalt! Hva bruker dere ??
  16. Vert morsomt om caneeierne hadde bidratt med måling ja! Kunne kanskje fått en fast tråd som på rodbuilders !? Her er noen utenlandske: http://rodbuildingforum.com/index.php?act=special&page=taperindex
  17. litt sirkapriser fra andy: ta kontakt! Han har ingen bestillinger fra andre i Norge foreløpig så det er mulig jeg må få det til Stockholm! (sitat Andy Rover ) Prices are still being determined. I am waiting to learn what my final costs will be for shipping and importing. I will keep the prices as close to last years as possible. I imagine the prices may go up about $1/pole. I will get another update posted here on that issue within a couple of weeks. A price ESTIMATE is as follows: 45-50mm (1 7/8”) 10 pcs/bundle ~1-4 bundles $145 ~ 5+ bundles $125 50-55mm (2”) 10 pcs/bundle ~1-4 bundles $185 ~ 5+ bundles $165 55+mm (2 1/4+") 5 pcs/bundle ~1-5 bundles $115 ~5 bundle maximum per order Shipping rates will be similar to the past. This averages between $90-$140 per 1-4 bundle order depending on location throughout N. America. International shipping rates very widely, contact me for a quote. I am feverishly working on shipping rates for customers taking part in the group orders in Australia and Europe. My goal is to land the poles at one major city in each country for the same above prices so your shipping costs will only be the cost from Sydney or Stockholm or Hamburg for example.
  18. Det som er helt sikkert er at harren vandrer motstrøms om våren når den skal gyte! Ellers er det nok som det sies at den står dypt om vinteren!
  19. Prøvekasting i går kveld! Fy flate jeg gleder meg til sommern!!
  20. Tusen takk for nydelige artikler, dette er såpass stor inspirasjon at jeg nå går i gang med å bygge formen! Gleder meg til neste artikkel!! Godt nytt år folkens!!
  21. Vet noen om det går an å finne taperinger på norskproduserte splitcane stenger f. eks vangen.. (for bygging)
  22. Viser seg at det er muligheter likevel.. Bamboobrokers (andy rover) skulle sende et større parti til europa snart! Er det noen som vil være med på en ordre må det bekreftes kjapt! Send meg en pm i tilfelle!
  23. Er inmari fysen på å prøve a smi ei bambusraie Har nå snoka litt rundt på veven etter råvarer, men det ser ut til å være ei hard nøtt å knekke! Hvis løsningen blir å importere selv, skulle jeg hatt med meg fler på ordren, ellers er jeg redd frakta kommer til å ta knekken på meg Har mailet goldenwitch og bamboobrokers ang frakt, venter på svar! Er det noen der ute som har andre kilder ?? Finnes en kar i tyskland også: mbamboo.com Men her var det visst litt semre kvalitet ?? Skal vistnok finnes kostbare kilder i sveriege også?? Kom med inspill folkens?? Og God Jul forresten!!
  24. M Grådal

    God Jul!!

    Ønsker alle en riktig God Jul
×
×
  • Opprett ny...