Gå til innhold

Ole Marius Ekeberg

Members
  • Innlegg

    230
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral
  1. Etter min oppfatning så virker vingene å være den viktigste faktoren for fisken, i de fleste situasjoner. Både når det gjelder spent spinnere og duns... Det har ført til at jeg omtrendt bare bruker en type imitasjon, når fisken tar døgnfluer... En flue man kaller "no-body". Den består bare av en vinge eller to, og litt hackle. Altså den har ingen kropp i det hele tatt. Tro meg... den slår som regel alt annet om man presenterer den riktig for fisken. I alle fall har den gjort det i de fleste situasjonene jeg har vært oppi, de siste to årene i Renaelva. En liten revolusjon den dagen jeg fikk denne flua presentert av Staffan Lindstrøm... ... i døgnflueboksen min så er det disse som regjerer... Dun... [attachimg=1] [attachimg=2] En slags spent... [attachimg=3] [attachimg=4] Spent... dun... En merkelig sak som faktisk viste seg å fungere helt fantastisk under en teppeklekking av ignita i fjor... [attachimg=5]
  2. Holdt til godt ovenfor der sjølve treffen foregikk.. og hadde forsåvidt planer om å ta turen bortom - men det ble ikke noe av denna gangen. Liten video å ta med seg når vinter`n kommer... ikke værst å ha egen film crew stasjonert på land Gikk tom for føde litt vel tidlig... som man ser vanskelig å styre seg... klart, skulle vel tatt en tur nedom - om ikke annet for å snylte no grillribbe [attachimg=1]
  3. Koselig å få et innblikk i treffen Andre Angrer litt nå - på at jeg ikke tok en liten tur innom..
  4. Hei Andre. Var akkurat der du sittert på bildet i dag og fikk akkurat samma fisken (vil jeg tro). Vaka steady i dag å den gitt Stemmer bra utifra bildet ditt. Kjente`n igjen på halefinna og ryggfinna + kondisjon. I tillegg hadde`n tydligvis nylig vært på krok. [attachimg=1] Første Toten-turen for min del. Ganske spesielt å oppleve at det finnes såppass små elver i denna overbefolkede verden der det går ann å få fisk over 10 centimeter!
  5. Man skiller gjerne mellom handling hvor man kjenner konsekvensene, men fortsatt gjør det, da blir det dumskap. Er man uvitende om konsekvensene av en handling, kan det ikke kalles dumskap, fordi man ikke har no bakgrunn for å si hvordan personen ville handlet om han hadde visst bedre. For alt vi vet behandlet denne mannen fisken slik han alltid gjør når han setter ut fisk, i den tro at fisken overlever. Han fortjener å ikke bli kalt dum da. Men moral og etikk blir veldig individuelt, og det alle har ulike grunnlag for å si noe om andre mennesker og deres handlinger, uten at det nødvendigvis finnes en fasit. Dette har filosofer tenkt på siden antikken, og jeg tviler på at svaret plutselig kom i en tråd her på fluefiskesiden ;D Det er etter min mening dumskap å ikke tilegne seg kunnskaper om hvordan man skal håntere levende fisk når man fisker et sted der man må slippe ut deler av fangsten. Dermed ender man opp som både dum og uviten. Aldri trodd jeg hadde trengte å trekke trådene skriftlig for at man skulle se hva jeg mente med den.
  6. Viktig å skille mellom dumskap og uvitenhet, det kan hende fyren er lykkelig uvitende om hvordan fisk burde håndteres. Synes ikke man skal henge ut folk som evneveike kun pga et bilde som dette her, når selve grunnlaget for bildet også er ukjent, og den fotograferte ikke kan forklare seg. I min spede begynnelsen ante jeg ikke at fisk som blør f.eks sannsynligvis vil dø, eller at det påfører fisken nevneverdig skade å ta gjellegrep. Men dette var uvitenhet, ikke dumskap. Men at det er en gal måte å håndtere fisk på når man skal drive C & R er utvilsomt, og trist at det må skje. Det går fint ann å forene dumskap og uvitenhet.
  7. Når man fisker i et vassdrag der reglene tilsier at man skal slippe ut fisk over en viss størrelse, altså at det er en eller annen form for fangstbegrensing - så ville en apekatt med vett under barken tilnærmet seg kunnskap om hvordan man hånterer levende fisk uten å påføre betydlige skader. Når man ikke fremviser særlig bedre kunnskap om dette enn det fisker`n gjør på bildet så vitner det udiskutabelt om dumskap. Du hånterer ikke en fisk på den måten om`n skal ut igjen. Faktisk så skulle jeg egentlig tro et mennekse ikke trengte dype kunnskaper om levende liv for å kunne konkludere med at det der er feil. Fisken er selvfølgelig død. Spørsmålet er i så fall bare om`n dævva før eller etter bildet ble tatt.
  8. Terje... du hører hjemme i barnehagen. Ikke tro en masteroppgave vil endre på det faktum... Nei lykke til med master`n. Sjøl sitter jeg å koser meg med en vitenskapelig rapport.. kjenner greia.. kjør på Desto deiligere når sommer`n kommer!
  9. Spennende å tenke på hva latskap hos mennesker ofte kan føre til. Og skulle nettopp latskapen vært et alternativ til det å gjøre seg bryet i denna sammenhengen (som om det skulle være et dilemma), så er den gitte personen et menneske uten verdi i mine øyne - for ikke å sette det for mye på spissen. Syntes ikke det skader å ha omtanke for fugla å. Selv om Norge generelt ligger på bånn når det gjelder dyrevelferd forøvrig.
  10. Det er planen i år. Tenker å ha med fluestanga på dorge-turer, og dra`n fram når jeg finner krøkla... kan bli spennende
  11. Årets ladning med gjedde og Mjøsørret fluer er endelig i boks! [attachimg=1] [attachimg=2] [attachimg=3] [attachimg=4] [attachimg=5] Nå mangler det bare vadebukser og noen dager med sol -så er man i gang
  12. Her er bilde av en aurivilli på den 212y greia. Og opplevde veldig stor forskjell når det gjalt kroking i fjor, blandt annet i forhold til wide gape krokene til Ashima.. Snakker riktig nok bare ut ifra en sesong med 212y, men føler det er mer enn nok til å trekke en konklusjon.. Det ser kanskje litt feil ut med sånn krok på en dun for noen, men fisken takka da stort sett ja hver gang jeg gjorde alt forarbeidet noen lunde riktig..
×
×
  • Opprett ny...