Gå til innhold

Hedde

Members
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Benytter for det meste Owner 50355 på små tuber, og særlig når jeg bruker tube-tørrfluer. Kroker fint den. Om du vil ha en kraftigere wire (svææær fisk) - så har de en modell som heter 50188...
  2. Takk for svar. Har faktisk aldri hatt problemer med dette, men kan jo tenkes at tuben kan drukne dersom man benytter store kroker uten å tette fronten. En får jo ikke mulighet å fiske flua vått om en tetter fronten.
  3. Fint å høre om andres erfaringer på dette. Et lite spørsmål på sidelinja; hvorfor er det så selvfølgelig å lime eller smelte toppen? Har noen ganger opplevd at laksen er "hundre ganger" etter flua uten å ta på normalt rifflingvis, for så at jeg putter fortommen inn i front og laksen tar på et av de første kastene.
  4. Heisann! Satser på en ny vår - tenker å gå i gnag med stangbygging. Så - første spørsmål - Hvor er det godt utvalg av SAGE stangemner å få fatt i? Fant lite på Nordisk - må man ut av skandinavia, eller gjelder det å få nfisk til å importere? (Som vel ta altfor lang tid)
  5. Har hatt Contour HD et år. Er det ok lys er bildene knivskarpe. Ikke tenk på det, du kommer til å glise når du ser billedkvaliteten på dette å. Se på hjelmen til 71 grader Nord deltakerne (bla.) Hvordan er festeanordningene til dette? Tenker da på å ikke bruke hjelm....
  6. Fantastiske bilder Lars Det er bare å bøye seg i støvet og applaudere
  7. Jeg satser på å sende mine bidrag etter en produktiv påske
  8. Jeg hadde min SIMMS Classic i fire sesonger som elvevakt; ca 60 dager * 10 km * 4 sesonger = 2400 km. Buksa er også brukt 4 hele dager på fjellrypejakt i forholdsvis tøft terreng; steinur og kratt. Jeg ble selvfølgelig noe fuktig, men iom at jeg jaktet i et terreng der det var fordelaktig å krysse en elv flere ganger om dagen, så hadde jeg ikke bedre alternativer. Neoprensokken er faktisk enda i godt hold, og jeg har buksa fortsatt som reservebukse. Den har nok noen småhull, for om jeg bruker den i flere timer er jeg mer fuktig på beina enn da den var ny. Jeg har i perioden byttet ut skoene en gang, og ellers vært heller lat med tanke rengjøring, både av sko og bukse! Sokken på buksa passet perfekt min fot nærmest perfekt. Jeg må presisere at jeg er ganske "lett" på foten, og sliter tradisjonelt sko forholdsvis lite i forhold til en del andre.
  9. Jeg skal iallefall teste den, prisen var jo overkommelig og man kan jo ha flere dersom man ønsker å binde mer enn tre timer om dagen
  10. Jeg har bare brukt Owner trippel en knapp sesong. Hørte mye skryt om den, så jeg brukte den helt til jeg en dag knakk en av krokene på laks. Det var i størrelse 8 og helt ny (altså ikke vært borti stein). Jeg velger å tro at det var en "mandagskrok" jeg hadde, for jeg testet noen av de andre krokene i pakken, og de var sterke. Likevel følte jeg meg ikke trygg, og gikk tilbake til Ken Sawada. Jeg har forøvrig svært sjelden problemer med å sitte fast i bunn, siden jeg oftest fisker med flyt og lette fluer. Den Big Mouth-kroken har jeg brukt mye på hitchfluer de siste årene og har gode erfaringer med den.
  11. Dersom det er Mustad sine svarte trippelkroker du bruker til tuber så kan jeg støtte deg, selv om min erfaring er begrenset til 10-15 laks på denne. Jeg brukte den i str 8 og 10. Når det gjelder Kamasan deler jeg ikke ditt syn. Ja den bøyes, men det har jeg kun opplevd når jeg har kastet over bredden og kroken har festet seg i en seig bjørk. Det måtte MYE kraft til før den rettet seg og løsnet. Jeg brukte stortsett Kamasan str 8 og 10 på mine tuber fra ca 1994-2000, og opplevde aldri å bøye ut kroken på fisk. Det kan jo være at jeg ikke fikk stor nok fisk.... Jeg liker uansett Ken Sawada sin krok bedre, både st3 og den kraftigere St4. Jeg liker også Ken Sawada sine dobbelkroker til krokfluer. Bruker mest str 8 og 10, men også av og til 6.
  12. Har ikke fått så inni H med laks, men har vært ganske heldig de siste sesongene . Og jeg er laksefisker med 2 måneder i elva hver sommer i ganske mange år nå!
  13. Jeg har de to siste sesongene for alvor testet ut enkelkroker på tuber. Både på små, gjerne hitchtuber, og på større tuber. En av grunnene var behovet for å slippe ut flere laks, og da tanken at det var mer skånsomt med enkelkrok. Jeg kjøpte bla denne av Grande: http://www.grandesfluefiske.no/bilder/fluebinding/kroker/SeaPrince.jpg Og den har fungert bra, selv om jeg selv ikke er helt (visuelt) glad i formen på den kroken. Krokingen har likefullt vært god. Jeg har blitt anbefalt denne kroken : http://fishmadman.auctivacommerce.com/Owner-50188-Single-Hook-6-P273470.aspx, og jeg har planer om å teste den i år. Den kroken jeg har brukt på større tuber er en annen Owner-krok som jeg opprinnelig kjøpte for å bruke til tropisk fiske. Jeg hadde noen til overs etter turen, og prøvde de dermed på tuber. Dette er en kort, kvass og kraftig krok. Desverre bet jeg meg ikke merke i modellbetegnelsen. Jeg tror det var 6 kroker i pakken og prisen var vel bortimot 70 kr. Det er en kostbar krok. Jeg skal se om jeg kan finne den etterhvert. Denne kroken har jeg bare mistet 1 laks på, mens noen lugg ikke har medført kroking, noe jeg anser som normalt. "Problemet" har vært at kroken har borret seg inn i fiskekjøttet i kjeften på laksen, slik at jeg flere ganger har hatt voldsomme problemer med å få løsnet kroken. Jeg har fått mer enn 40 laks hvorav flere storlaks på denne kroken. Ellers har jeg kjøpt inn flere nye enkelkroker som jeg har tenkt å prøve kommende sesong. Dette er kroker som i utgangspunktet ikke er laget for tuber. Nå husker jeg ikke i farten hvilke modeller det er jeg har kjøpt inn, men kan forhåpnetligvis komme tilbake med erfaringer etter sesongen. Jeg har også prøvd de Salar enkelkrokene, men har vel mistet 2 , og ellers ikke fått noen på land. Så der er erfaringen svært tynn. Men generelt på de ordinære enkelkrokene til Salar, så har jeg mistet flere laks enn på de "tradisjonelle" krokene. Det kan godt være tilfeldig, for jeg vet om andre som påstår de har motsatt erfaring enn meg. Jeg har ennå ikke prøvd sirkelkrok på tuber, ja jeg har faktisk ikke prøvd det i det hele tatt. Jeg har planer om å teste noen til sommeren, men jeg vet ikke hvilke.
  14. Jeg fikk tips om at denne skal være utmerket: http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/90154371 Så jeg får vel sende et offer dit en tur!
×
×
  • Opprett ny...