Gå til innhold

Sailfish

Members
  • Innlegg

    1 006
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Sailfish

  1. Hei! Hvor gammel er stanga? Hvorfor selger du?
  2. Jeg se mange gode argumenter her Slik jeg ser det så er jo multifuelbrennere så geniale at man faktisk kan bruke gass på dem også Men er det noen som vet hva som har best effekt i forhold til vekt av gass og f.eks. bensin? Også forholdet mellom effekt og volum i sekken?
  3. Gass har jeg egentlig ikke vurdert siden jeg har lest at effekten blir merkbart dårligere under 5-6 grader og tilnærmet ikke-eksisterende under null grader. Trodde også at renset bensin eller tennvæske som drivstoff ga en høyere effekt i forhold til vekt og volum i sekken enn gass? :-\ Er det ikke også mer vedlikehold og reperasjoner av dyser o.l. på gassbrennere enn multifuelbrennere?
  4. Hei! Er litt lei av at varmen på mitt Trangia stormkjøkken som jeg bruker på sprit er veldig sentrert i midten av kjelen eller panna... Lurte da på om en multifuelbrenner ville spre varmen bedre? Alle innspill mottas med takk
  5. Hei! Noen som kan hjelpe meg litt med hvor jeg kan finne den delen av strandloven og allemannsretten som berører oss fiskere og friluftsmennesker i fjæra og hytter mm.?
  6. Utstyret kom i dag! Masse nye knapper og dingser å trykke på Håper det blir noen bra bilder etter hvert og
  7. Orderen ble sendt i forgårs, lol! Men så er det å merke seg at linsa i annonsen er VR-versjonen, ikke den nye VR II, men til den prisen der så spiller ikke det stor rolle... :S
  8. Er nok ikke så lenge dere trenger å vente nå Nikon 18-200 mm VR II skal slippes 1. eller 2. uka denne måneden, og da er jeg først i køen Forhåpentligvis er utstyret hos meg innen 2-3 uker
  9. Hvordan foregår denne "panoreringen" da, Dryflyfool?
  10. Ang. kabelsalat, så har jeg ingen! Det er bare å sette de eksterne harddiskene med baksiden bakerst på skrivebordet slik at ledningene fra harddiskene henger ned bak skrivebordet Dermed får du et fint og ryddig skrivebord Vi kan nok fortsette å diskutere dette i det vide og det brede, men for at tråden ikke skal spore for mye av akkurat bildene, tror jeg det er best å si at vi er enige i at vi er uenige Det er ikke ulovlig å ha forskjellige meninger her i verden, og godt er det.
  11. Synes ikke 32 grader er så plagsomt mye, tatt i betrakning jeg ikke har ekstra kjøling Skjermkortet derimot ligger på 80 +/- idle Prøv å kjenn på harddisken din rett etter en heftig PC-økt så skjønner du hva jeg mener En annen ting med å fylle på plass med intern harddisk er at det blir mindre mengde luft i PCen din som igjen fører til at komponentene i PCen har mindre luft å varme opp, og kan derfor varme opp systemet fortere. Desto mer du trykker inn i en PC, desto varmere blir den, forutsatt at du ikke oppgraderer kjølesystemet underveis da
  12. Tja.. en standard TB-disk (intern sata, 7200rpm) koster rundt 0.67 kr/GB Er en 1,5 TB ekstern harddisk på tilbud hos Multicom nå 999,- Dvs. 0,67 kr/GB Jeg liker å bruke eksterne harddisker til bilder og film fordi det ikke krever den ekstra hastigheten man får ved interne disker og fordi en ekstern disk ikke bidrar til å øke systemtemperaturen inne i PCen. Harddiskene har faktisk en av de komponentene som avgir mest varme i PCen din De interne harddiskene mine blir brukt til spill og andre programmer som har fordel av den ekstra hastigheten man får gjennom interne disker. Mine specs. på harddisker på PCen er som følger: - 2 stk. 250 GB intern harddisk (spill og programmer) - 1 stk. 1 TB ekstern harddisk (bilder, film og musikk) - 1 stk. 200 GB ekstern harddisk (bilder, film og musikk)
  13. Fotobøker kjøper jeg i bokhandelen her tenker jeg Tenkte spesielt på "Digital fotografi i praksis", av Magnar Fjørtoft og "Naturfoto", av Ole Jørgen Liodden. Noen andre dere vil anbefale? Stativ har jeg allerede, et lite til å putte i baklomma og et stort, men takk for at dere passer på Landskapsfotografering med lange lukkertider og uten stativ er jo dømt til å mislykkes.
  14. Da var orderen + noen oppladbare batterier til blitzen og en microfiberklut bestilt! Da er det bare å vente til Nikon slipper objektivet nå snart Road to photography, here I come!
  15. Prisen ligger på 20-25.000,- totalt, litt avhengig av hvilken butikk du handler fra Hva er ca budskjett for den smørbrødlista der? Jeg har og lyst på noe slikt. Hehe, tror nok ikke det, da jeg ikke betaler skatt enda Kjekt å være 18 år Jeg har hatt et brennende ønske om speilrefleks i snart 5 år nå, men pga. ingen jobb, bare skole, har jeg ikke hatt noe mulighet økonomisk sett. Men i sommer har jeg jobba rævva av meg i ferskvaredisken på den lokale ICA-butikken (100%) og kun hatt én uke ferie (fisketur ) for å få realisert drømmen Nå skal det også sies at jeg ikke bruker hele lønna på dette utstyret da jeg syns det er viktig å spare litt til jeg skal studere på universitet. Nå som jeg endelig har mulighet til å gjennomføre denne drømmen ønsket jeg å investere litt slik at jeg har full mulighet til å utvikle meg som fotograf, uten at jeg etter et år eller to må begynne å bytte inn utstyr for noe bedre, da det daværende utstyret hemmer utviklingspotensialet. Da kan jeg fokusere 100% på å ta bilder og etterbehandling i Photoshop og Lightroom
  16. Og er det noen som vet når Nikon 18-200 mm VR II-objektivet kommer til butikkene i Norge?
  17. Slik har da lista blitt: Kamerahus: Nikon D90 Objektiv: Nikon 18-200 mm f3.5-5.6 VR II Blitz: Nikon SB-900 Polafilter: Hoya Filter PL-CIRC DMC PRO 1 72mm Fjernutløser: Nikon Fjernutløser MC-DC 2 Minnekort: SanDisk Secure Digital Extreme III 4 GB og SanDisk Secure Digital Extreme III 8 GB Fotosekk: Lowepro Dryzone 100 Ser dette greit ut?
  18. Takk for info om minnekort Får se hva jeg havner på Ang. fjernutløser; anbefaler dere trådløs eller med kabel? F.eks. Nikon ML-L3 eller Nikon MC-DC 2?
  19. Ok, det var kjekt å vite. Hadde vært litt kjipt å fått alt utstyret for så å oppdage at det er feil type minnebrikker SD-kort er riktig type minnekort til D90 sant? Hvor selges Lexar Secure Digital Professional 4GB til 250,-? Jeg har sandiskkortet som du viser til, men hva i alle dager skal du med et CF-kort til D90n? Du må nok forholde deg til SD\SDHC-kort. Såvidt jeg vet skal faktisk 6mb\s være raskt nok til videofunksjonen. Men "Lexar Secure Digital Professional 4GB" virker litt mer på den sikre siden, 20mb\s for 250kr..
  20. Og i tillegg til pola-filterene så lurer jeg på hva slags renseutstyr jeg trenger for å vedlikeholde fotoutstyret mitt?
  21. Følger det ikke reim med kameret? LOL "Her skal det spinkes og spares" Btw, noen som vet forskjellen på "HOYA PL-CIRC" (1.058,-) og "HOYA PL-CIRC DMC PRO 1" (1.142,-)? Skiller kun 100 kr hos fotovideo.no :-\ Hos Japanphoto.no har de ikke "PRO 1" men bare "Hoya Polarisasjonsfilter Sirkulert" til 799,- og "Hoya Polarisasjonsfilter SUPER Sirkulert" til 1.299,- Hva er forskjellen mellom disse filterene?
  22. Har nok bestemt meg for 2 stk. SanDisk Extreme III 4 GB, så hvis det ikke det er noen som er uenig i det valget går jeg for det Da var søkelyset kommet til pola-filter. Noen som vil forslå et godt pola-filter til objektivet mitt?
  23. Jeg sjekka eBay, siden jeg har handla mye derfra, og så at det sto "US Based" på en del av korta. Har dette noe å si?
  24. Ja, den fra Kingston der skrev jo kun med 6MB/s, som jo er liiiit sakte om man kanskje finner på å bruke filmfunksjonen på D90 Men hvilket kort ville dere kjøpt om dere hadde valget mellom Lexar Professional 4 GB og SanDisk CF Extreme III 4GB?
×
×
  • Opprett ny...