Gå til innhold

Oddbjørn

Members
  • Innlegg

    3 000
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Alt skrevet av Oddbjørn

  1. Oddbjørn

    Hemsil?

    Flott elv, men styrer unna høysesongen så får det heller være litt mindre insekter og vanskeligere å finne vak mot at det er noe mindre folk.
  2. Flott trailer André! Ble flotte klipp av langkast fisken, men glad du ikke viste hvor liten den var Må vel legges til at jeg bare rakk bort til den nærmeste og det dessverre var den minste... Gleder meg til å se resten.
  3. Dere som har bakt litt med surdeig. Jeg har satt en surdeigsstarter på speltmel som har stått i 2 døgn nå. Begynner å boble godt allerede og den hadde hevet seg endel. Bør jeg allerede nå begynne å ta av halvparten og mate den 2 ganger i døgnet? Etter den oppskriften jeg fulgte skulle det normalt gå 4 dager før den begynte å boble. [attachimg=1]
  4. Dersom du bruker en mikroring på en ferdig tapert fortom så knytter du bare på en spiss og bytter så kun denne når den er for kort eller utslitt. Da vil du ikke spise noe av hovedfortommen når du bytter spiss. Anbefaler bruk av crawford knuten (google) mot mikroringen. Selv har jeg hatt samme hends camou fortom på siden i fjor. Testet bruddstyrken og det ryker i spissen hver gang så har ikke sett behov for å bytte annet enn spissen.
  5. Hva tok den største på? (den du mistet...) Hva som er viktigst tror jeg også kommer ann på situasjonen. Fisken ser ikke fluesnøret om en har 5 meter fortom og den er utstrekt. Men kanskje trenger man mye lengre enn 5 meter fortom for å få stripefri flyt i enkelte situasjoner eller for å unngå å skremme fisk som står mellom deg og fisken du fisker på. Selv fant jeg ihvertfall ut idag at det ikke nyttet hverken med 6x eller lang fortom når jeg likevel ikke klarte å få fri flyt på fisken (hvorfor er det alltid kun de mest vanskelig stilte fiskene som vaker steady )
  6. Oddbjørn

    Indre Troms

    Hvordan er ståa der oppe nå? Ser det fremdeles ligger is på Altevann, men litt mindre snø ihvertfall.
  7. Sykeste klekkingene jeg har opplevd flere dager på rad er definitivt ignita klekkingene i Rena. Det kan være helt sinnsyke mengder (og ikke et vak...) Aurvilli er jevn og trofast når den først starter, men er dessverre ikke hvert år det er flere dager på rad med skikkelig store klekkinger. Heldigvis trengs det ikke så mange før ørreten åpner kjeften og spiser
  8. Kjøpte glasslinsen fra spoton. Ble veldig klare og fine undervannsopptak og synes også det var en forbedring på land. Men får en liten vignetering når jeg bruker det i 960. Brukte den pakningen som satt på den gamle linsen da den som var med linsen til spoton var litt for stor, men fikk skrudd det helt tett igjen. Har dere andre opplevd dette. Ser forresten Gopro har kommet med et eget hus nå med flat linse. Men veldig stor linse da så kameraet blir litt mer klumpete.
  9. Oddbjørn

    Indre Troms

    Hvordan pleier isgangen på andre vann innpå fjellet være i forhold til når isen går på Altevann?
  10. Oddbjørn

    Kompisfisk

    nymfekompis også kjent som rompis
  11. Oddbjørn

    Indre Troms

    Samesame på vestlandet også. Dette webkameraet står på litt under 1000 moh http://www.roldal.com/roldal/media/kamerasider/kamera3.html Smeltet veldig mye for halvannen uke siden, men før og etter har det vært veldig lite smelting.
  12. Nubben Jakt og Fiske på Bryne har godt utvalg...
  13. 1700mm F4, not bad Den er ikke så veldig ny da, fra 2006: http://www.dpreview.com/news/2006/10/1/zeiss1700f4 Med vekt på kun 256 kg egner den seg fint til håndholdt vil jeg tro
  14. Har fisket mye om natten etter sjøørret og flaggermusene er et velkjent fenomen. Kjenner godt igjen at de napper i fluesnøret. Spesielt det gamle nærmest fluoriserende Cortland snøret var de veldig glad i. En kompis av meg har aldri fisket uten caps igjen etter at en av de landet i håret hans. Så til de som har blondt hår er hodeplagg å anbefale på nattestid.
  15. Veldig fornøyd med Patagonia Riverwalker. Veldig bra på glatt underlag og veier nesten ingenting.
  16. Det går alltid ann å sette på ny stangring, men du vil jo miste noen cm og endre aksjonen litt. Anbefaler deg heller å ta kontakt med Loop Norge eller forhandleren du kjøpte stanga av så ordner det seg nok. (antok det var toppringen og litt av stanga også var knukket. Er det en av de andre ringene og det ikke er skader i stanga kan du selvsagt bare få satt på ny stangring)
  17. Oddbjørn

    Ørretfiske i to uker?

    Noen som har ei slukstang i backup eller Nei, men en streamer dratt rett under overflata i skumringa kan være et like godt tjuvtriks
  18. Foreslår Long Nguyen som er en veldig aktiv fluebinder og i verdensklasse. Støtter også forslagene ellers som har kommet her, veldig gode fluebindere begge to. I respekt for den dere tar kontakt med så håper jeg betalingen står i stil med hvor mange timer arbeid som ligger bak en slik flue.
  19. Se der ja, takk for linken! Mye artig tilbehør, dette kan bli et dyrere kjøp enn først antatt
  20. Noen som vet om dette problemet er fikset på Hero 2 kameraet?
  21. Mer mat i en spent spinner enn en knøttliten fjærmygg ihvertfall.
  22. Backhand snakeroll med skru, men ser heller ikke helt den kurven. Du får vise det til sommeren Andrè eller finne en plass å filme ovenfra. Backhand snakeroll er ihvertfall et kult kast, men sleit litt med å få det inn etter at du viste oss det for et par år sidne i Rena. Backhand kasting kommer ikke helt naturlig for meg, på tohånds har jeg alltid heller brukt venstrehåndskasting i stedet for backhand.
  23. Flott film. Har lenge hatt lyst til å fiske Deschutes. Fantastisk vakker elv.
×
×
  • Opprett ny...