Gå til innhold

Helge Nipen

Members
  • Innlegg

    196
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Helge Nipen

  1. Jupp! Den fanger når bioten har røket også;-)
  2. Ofte er det nok bare en fordel at kroppen er litt godt planta i filmen. Av og til vil fisken riktignok ha fluer som sitter litt lettere på vannet. Har bla vært borti et par særdeles frustrerende kvelder i rena, der fisken tok små (15/17) vårfluer som sto på "utstrakte" ben. Her nytta ikke vanlige varianter som dyret, streaking caddis, racklehaner eller slikt. Løsningen var cdc fluer av kun spunnet cdc, som ble formklipt. Disse satt lett nok, og forsvant regelmessig i fiskekjeften. Kvelden før disse så sitt lys, sto jeg så å si midt mellom tre store ørret, som vaka på en stanglengdes avstand. Ingen av fluene mine var gode nok, og jeg begynte å vurdere om jeg ville klare å smekke dem i svime med stangtoppen;-)
  3. En annen ting; sjekk inspirasjonstrådene i fluemønsterforumet her, for å finne fluemønstre for de fleste tenkelige situasjoner. (Samt endel utenkelige situasjoner;-)) Ser forresten at du har fått til noe; når alt annet svikter; knyt på en streamer!
  4. Her er det bare å bruke øynene! Sett deg ned ei stund, før du bestemmer hva som skal på fortommen. Deretter kan flere ting skje; Du ser døgnfluer og knyter på en voksen imitasjon. Etter flere flyt over vakende fisk blir ikke flua tatt. Da kan feks en døgnflueklekker være tingen. Andre ganger må man få ei nymfe til å stige rett foran fisken. Ikke bare enkelt, men sånn er det:-) Snakker vi vårfluer er det enda flere mulige scenarier. Voksne fluer stillesittende, voksne stripende, klekkere stillesittende, stripende pupper, stilleliggende pupper, stigende pupper osv. Mygg er jeg ikke god på men finnes en del både i forum og artikler på denne siden. Landinsekter kan lande på vann, biller, maur, stankelbein og bibio (skogshårmygg) For å generalisere noe enormt er det ofte mygg og steinfluer først i sesongen, døgnfluer når sommeren begynner å bli sommer, og vårfluer når nettene blir mørkere (med utgangspunkt østerdalen). Se riktignok opp for døgnfluer gjennom mye av vårfluesesongen, spesielt på dagtid:-) Dette ble veldig generelt, men kanskje halveis brukbart som en overordnet plan. Vet ikke hvordan det er der du holder til, dette er som sagt basert på mine vante omgivelser:-) Lykke til!
  5. Takker! Har blitt veldig glad i materialer som ikke holder på vann i noen særlig grad. Selv polydubbing og -garn kan holde vann, selv om det ikke trekker inn i fibrene. Disse cdc doningene klippes litt under "hacklet", men hvis man ønsker bedre "bakkeklaring" kan dette utelates. En annen fordel er at nå binder jeg bare en fargecombo, for aurivilli, rhodani og de tidligste ignitaene. Må såklart ha noen gule (sulphurea) og noen brune (lepto) i tillegg. Begynner nesten å nærme seg OT, men rhodani str. funker ofte under aurivilliklekking også:-)
  6. Ikke den vakreste versjonen, men fullt brukbar og akkurat denne har tatt fisk også.
  7. Tør nok ikke å ta superpupputfordringen:-) Når det gjelder duns har jeg stort sett gått over til cdc hackle i forskjellige former. Uten å ha tatt vannglasstesten synes jeg disse står finere i filmen. Såklart ligger de dypere og dypere ettersom dagen og kastene går, men litt drydip eller lignende retter på dette. Standardutgaven har splittet vinge av to cdc tupper og "hackle" av cdcfibre spunnet i splittet bindetråd. Kropp av biots og cock de leon i hale. Synes denne gir færre refusjoner enn både staffans smeltelimdøgnis og vanlige parachute varianter. En annen fordel er at etter fire-fem luftkast er cdcen tørr og fluffy igjen og flua flyter som ingenting har skjedd. Har ikke bilder på telefonen, men skal gjøre et forsøk ila ettermiddagen.
  8. Høres meget bra ut! Snodig å ha bodd i nærheten av ei sånn elv, uten å ha prøvd den. Vi fiska en god del i susna, og fikk noen fine ørreter, men fikk aldri prøvd noe nedafor Hattfjelldal. Var forsåvidt bare guttungen, men lell...
  9. Takker! Får kjøre en tur i morra å sjekke litt. Er utflytta susendaling, så kjenner godt til mjølkelva. Det blir skjelden tomt for snø i susenfjellet, så må bare jobbe med det man får. Håper bare det ikke er for tidlig ennå.
  10. Hei, folkens! Håper noen kan hjelpe meg litt med info om austervefsna, og mer spesifikt stillelva ovenfor utløpet til fiplingdalseva. Er det noe håp for klekkinger i disse dager? Har også håp om å finne en plass å sette ut kajakk, ikke så langt fra vei. Mvh Helge
  11. Kom til et sørgelig syn på torsdag kveld. kajakken min var borte. Etter litt leting fant vi et halvt ledd av kjettingen den var låst fast med. Hvis noen kommer over en Pelican Getaway 120, som ser "velbrukt" ut, setter jeg pris på om dere tar kontakt. Emten gfjennom forumet eller på telefon 47 62 08 62. Det er noe antydninger til jordslag, et gammelt "rustent" merke etter en brakett som er demontert igjen på høyre side av "ripa" litt foran setet. Ankeropsettet er tydelig hjemmelaget, og består av metallplater med påmonterte rør, hver plate er festet med seks skruer, pluss tre skruer gjennom røret. I tillegg sitter det en flue fast i "lastenettet" foran på kajakken. Mvh Helge Nipen
  12. Tror problemet til R30 er stor forskjell fra krok til krok. Har selv retta ut kroker på tilslag på småharr, mens andre har tålt det de skulle.
  13. Flott flue Lasse Vake: Det er lurt å fukte stammen før man binder den inn, så knekker den ikke under innbinding. To strøk med lakk etter den er på plass
  14. Finn deg en litt rustbrun farge til spinnerne dine De fleste har en slags brunrød nyanse som spinnere.
  15. Da er penga overført! Gleder meg nå
  16. Knallflotte fluer, og ikke minst flott utnyttelse av teknikken Dette skal prøves!
  17. Eller til å ha utenpå vanlige briller? Det hjelper liksom så lite, å ha de beste solbrillene i verden, når sjølve linsa ikke funker
  18. Støtter den! Nydelig parachute, Igor Den MP-dun`n var forresten flott den òg
  19. Høyre, høyre! Byttet av stanghånd skjer automatisk ved tilslag
  20. Helge Nipen

    Vision Koma

    Har kjøpt to av disse sjøl for å få plass til et par av ekstrasnørene mine. De virker helt greie, men kanskje ikke den beste holdbarheten på slike slitedeler, som nevnt lenger opp her.
×
×
  • Opprett ny...