Gå til innhold

olav92

Members
  • Innlegg

    145
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av olav92

  1. Da er ørretsesongen over for min del desverre, men lysten etter å prøve sjøfiske med fluestang frister veldig. Er helt blank på dette område, så lurte på hva slags utsyr man skal ha. Blir vel å fiske etter sei, torsk og lyr og den slags. Ikke sjøørett. Blir å fiske fra land hvor jeg tipper dybden varierer alt fra 1 m til 15m, litt vanskelig å si nøyaktig, men i det området der. Har ikke all verdens å legge i stang så har sett litt på noe billige alternativer som Guideline exp4. Uansett, jeg har svært lite peiling på utstyr til dette fiske så om dere har noen tips så hadde det vært supert!
  2. Ser mange av dere har hatt noen flotte turer. Er det bare meg som har blåst bort hittil i "sommer"? Tror det har vært 3-4 dager i løpet av den siste mnd hvor det har vært brukbart med tanke på vinden.
  3. Akkurat dette lurte jeg også på. Så om noen har noen erfaringer, tips å komme med så hadde det vært supert! Jeg har 4cast snøre, vet ikke om dette passer til Clearwateren, har ikke helt forstått dette med klumplengde vs aksjon på stang.
  4. Super video! Det er helt rått av å bare justere litt så får man et mye bedre kast og ikke minst følelse! Holdt på å gi opp hele greiene før i dag, begynte å se etter nye stenger og div. Også er det bare en liten ting egentlig. Fortsatt mye som må jobbes med og lære, men det er likevel fremgang. Fluefisking/kasting har aldri vært morsommere, og isen er fortsatt 30-40 cm tykk. For en sesong dette blir. Igjen, takk for hjelpen
  5. Takker, det var det jeg merket nå også når jeg hadde en jevnere akselerasjon frem til stoppunkt. Da er det bare å kaste og kaste og kaste til det sitter.
  6. Da har snøen såvidt smeltet og da var det på tide å tørrtrene litt. Jeg sliter med at flua smeller inn i fortommen. Dette skjer når jeg kommer opp i ca 10 meter. Vet det er kan være vanskelig å si hva som er feil når dere ikke har sett meg kaste, men hvis noen har noen tips så settes det stor pris på.
  7. olav92

    Ny bindestikke

    Tusen hjertelig takk for mange og gode tilbakemeldinger. Jeg gikk for en Anvil Atlas stikke, ikke så aldeles gæren pris og da tok jeg med en Whiting nakke i tillegg. Vil uansett være ett steg opp fra den jeg har hatt fra før.
  8. olav92

    Ny bindestikke

    Da er det på tide å gå til innkjøp av ny bindestikke. Har kun brukt en som var med i en nybegynnerpakke i 3-4 år nå og begynner å bli dritt lei av at kroken faller av. Litt usikker på hva jeg skal ha, men prisklassen jeg tenker er maks 2000 kr. Har sett litt på Anvil Atlas og DynaKing Trekker, men dette har jeg ikke peiling på, så om noen har erfaringer og anbefalinger å komme med så setter jeg stor pris på det. Binder kun til ørretfiske, så fra krokstørrelse 8-20, men i hovedsak 12-16.
  9. Skal handle på nett nå og er ute etter hår til streaking caddis. Men det er jo litt forskjellig å velge mellom. Hva passer til streaking caddis?
  10. Fortsatt en nybegynner så tilbakemeldinger settes stor pris på. Har lagd en cdc vårflue og en svømmepuppe?
  11. Tusen takk for god tilbakemelding! Da har jeg prøvd meg litt frem. Setter stor pris på tilbakemeldinger på hva som kan gjøres bedre og eventuelt om det er noe som er bra.
  12. Da har jeg kuttet ned lengden på vingene. Hvordan ser den ut nå?
  13. Takk for svar, settes stor pris på. Da skal jeg korte ned lengden på dyrehårene på de neste fluene. Sånn som den er nå, kan den oppfattes som en vanlig vårflue? Eller er det ingen vits å fiske med den? Er fargen i dubbingen også grei?
  14. Beklager å legge ut sånne fluer her også, men veldig innteresert i å høre hva dere syns og hva som jeg kan gjøre bedre. Har prøvd meg på en Rhodani, men har jeg truffet på fargene her?
  15. Burde vel egentlig ikke legge noe sånt ut i en inspirasjonstråd, men jeg har veldig lyst til å høre fra dere som kan dette om jeg har truffet på noe som helst med denne fluen og hva som kan gjøres bedre. Etter hva jeg har forstått er dette en vårflueklekker.
  16. olav92

    Ny vader

    Da er det på tide å kjøpe nye vadere etter at mine gamle lekker som en sil og er også et par nummer for store. Er ute etter vadere som man fint kan gå med ett par kilometer og som er slitesterke. Prisklasse pluss/minus 3000 kr. Setter pris på om noen har noen anbefalinger å komme med. Har tidligere hatt Guideline og har også sett på noen nå, men har ikke veldig stor peiling på dette så setter pris på litt hjelp. http://www.gero.no/produkter/vadebukser/guideline-diver-sonic.aspx http://www.gero.no/produkter/vadebukser/guideline-alta-sonic-vadere.aspx
  17. Fortsetter i denne tråden her. Er det noe forskjell på Medium dun og medium gray dun? Isåfall, hvor stor er forskjellen? Og hva er forskjellen på Pro Grade og Bronse på Whiting Hebert Miner Cape?
  18. Hvilke farger burde jeg ha på nakkene for å dekke de "fleste" områdene når det gjelder binding? Legg gjerne inn en topp tre.
  19. Har prøvd å lese meg opp på hvilke farger som skal imitere de forskjellige døgnfluene (marginata, vespertina, auriviili osv...) men det er ekstremt komplisert og vanskelig å holde styr på alt dette for en fluebinder som er ganske fersk. De foregående sesongene har jeg f eks bundet en marginata imitasjon med flyrite #2, lys beige hackle og mørk grå hale. Det har fanget fisk, faktisk er det på en slik en jeg har fått min hittil største ørret (1,2 kg ). Så i to-tre år har jeg trodd att jeg imiterte en marginata ved å bruke de ingrediensene. Jeg bestemte meg for å lese mer om døgnfluer og lære mer om dem. Da kom jeg over en oversikt her på siden som sier att en marginata dun er fra brun - mørkbrun. Greit nok tenkte jeg, da kan jeg vel bare binde med flyrite #39 (medium brown). Så leste jeg her som gav en veldig fin oversikt over de forskjellige fargevalgene til parachute døgnfluer. Der står det på marginata att jeg skal bruke 50%17+25%2+25%28. Det er personlig veldig vanskelig å få en jevn farge på dubbingen med såpass mange forskjellige farger. Dette ble litt tullete innlegg, men poenget mitt er om det virkelig skal være såpass "komplisert" (for noen er det sikkert ikke det). Kan det enkle ofte være bra nok? Hilsen en helt forvirret og frustrert fluebinder.
  20. Det skal prøves, men hvis dere likevel har noen anbefalinger å komme med når det gjelder snøre tar jeg gjerne imot det. Er på utkikk etter WF5.
  21. olav92

    Nytt fluesnøre

    Skal gå til innkjøp av nytt fluesnøre. Jeg føler att det jeg har går for tregt og vil gjerne ha ett snøre som går litt raskere. Har Orvis Clearwater stang i #5. Har ikke helt orden på alle begrepene innen fluefiskeverden så hadde vært fint med litt hjelp. Er det slik å forstå at jo mindre skyteklumpen er jo raskere er snøret? Fisker etter ørett i fjellvann og litt i elv.
  22. olav92

    MC-N1

    http://www.dealextreme.com/p/digital-timer-remote-switch-trigger-for-nikon-d2h-d2hs-d1x-d1h-d1-d2x-more-2-aaa-51749 Bare lurer på om denne passer til Nikon D7000 og noen som har erfaring med den? Ser at det ikke står noe om D7000, men tror dere likevel at den passer?
  23. Litt usikker på om dette er riktig sted å poste, men jeg prøver meg. Jeg fikser på østlandet i fjellvann som ligger ca 1000 meter over havet. I går vaket det helt sinnsykt, og jeg regner med de tar vårfluer for så flere som stripet bortover overfalten. Men hvilke vårfluer er det snakk om? Hva er det som vanligvis klekker på disse tider i slike vann og hvilke vårflueimitasjoner bør jeg bruke? Slet nemlig veldig med å få de til å ta.
  24. olav92

    Nymfer

    Driver og bestiller litt fluematerialer på nett, og lurte på hva som jeg burde ha med til å binde nymfer? Gullhoder? Jeg har også sett at på enkelte nymfer er det brukt et slags skinn? i kroppen, er det noe jeg burde ha med?
  25. Har prøvd meg litt på HDR bilder: [attachthumb=1] [attachthumb=2] [attachthumb=3] [attachthumb=4] Som dere sikkert ser på de to nederste bildene mine har himmelen ved trærne blitt helt lys iforhold til resten, og bildet ser helt fælt ut. Noen som vet hvorfor?
×
×
  • Opprett ny...