Gå til innhold

bjojoi

Members
  • Innlegg

    40
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.fluefiskebloggen.com/
  1. Blir ikke så mye dyrere å bestille stangemnet i norge fant jeg ut. Gikk på Nordisk for å høre prisen på sage one stangemne og jeg kunne spart fantastiske 300 kroner ved å bestille det fra billigste butikk jeg fant i USA. (porto og moms inkl.) Så lenge den lokale sjappa fører merket så kommer nok jeg til å oppsøke dem. Jeg synes i tillegg det er greiere å ta turen innom Lysaker hvis jeg knekker stanga. Ikke minst så støtter jeg opp om en butikk jeg setter umåtelig stor pris på og som jeg hadde blitt utrolig trist om forsvant.
  2. Hiver inn et spørsmål her i stedet for å lage en bøling med tråder. Jeg har kjøpt snellefeste og så slo det meg nå at det kanskje er laget for å felles inn i korkhåndtaket. Har lagt ved et par bilder og håper noen kan opplyse meg. Har jo funka før. [attachthumb=1][attachthumb=2]
  3. Det er bra at apple ipone/ipad nå støtter flash. Det er for meg en veldig viktig ting. Det som skal erstatte flash, javascripting og DOM i dag er HTML5. Det Apple har sagt er at de skal støtte HTML5 for det er fremtiden, men jeg mener at det er problematisk å slippe et produkt ut i markedet med støtte for kun noe som kommer fram i tid. HTML5 er på full vei inn i internettverden, men det er fortsatt ikke ferdig så da må jo flashstøtte være tilstede. Det vil jo også være mange nettsider framover som fortsatt er bygget i flash som da ikke vil være mulig å se på et nettbrett uten flashstøtte. Nå burde jeg egentlig ikke skrive alt dette for det er jo blitt en teit diskusjon. Det er jo blitt flashstøtte på ipad og iphone og da er jo alt bare fryd. :-) Også vil jeg legge til at jeg gleder meg til HTML5 kommer for fullt. For det første er det Opera som har fronta hele greia og for det andre så er det W3C standard. Heia standariseringer som gjør oss forbrukere til vinnere....
  4. Android støtter fortsatt ikke flash out of the box. Det er en tilleggsfunksjon som må installeres for å få det til å fungere. Å ikke ha et ønske om å kjøre flash pga en del minuser med flash er helt greit, men jeg personlig synes at det skal åpnes for å gjøre produkter kompatible med det som finnes i verden i dag. Apple lager gode produkter. Jeg liker det ikke, men de lager faktisk gode produkter. Det er ingen i dag som får en så stor markedsandel bare fordi det er "kult". Samtidig må jeg også få si at Android heller ikke får en så stor markedsandel de har ved å lage et dårlig produkt. Den store forskjellen på Apple og Android er enkelt og greit at iOS er skreddersydd for telefonen, mens i Androidverdenen er det kun google sin egen samsungproduserte telefon som er skreddersydd. Resten er tilpasninger. Om de slutter å saksøke hverandre og i stedet bruker pengene på å utvikle nye og flotte produkter for oss som skal bruke greiene så tror jeg vi kommer til å få oppleve en lys og vakker fremtid. En mac er forresten også en pc, men en pc trenger ikke å være en mac.
  5. Takk takk... Det var i hovedsak TW som forvirret meg, men dette ble jo veldig klart og tydelig. tip diameter er i følge sage selv 3,5 ser jeg nå så da regner jeg med at det blir 3,5 som blir valget av topp fra Snakebrand. Ble litt i tvil nå om hvilken str jeg skal ha på stripping guide. Planen min er å hive på en agate fra struble. Heller mot en rød agate 10mm. Tenkte i samme slengen å dra med meg et sigarformet korkhåndtak fra struble. Noen som vet noe om kvaliteten på korken fra struble?
  6. Håper noen av dere rutinerte og dyktige stangmontører kan hjelpe meg litt. Jeg har greid å bestemme meg for å tape sammen en z-axis og da vil jeg ha snakebrand sine ringer, men det har dukket opp et problem. Dette er de ringene som visstnok skal brukes på en z-axis ifølge de listene jeg har greid å google meg fram til. Snake Guides 619HC AP 1/0tw x 4 1tw x 1 1x1 2x1 3x1 hos snakebrand har de str 1/0, 1, 2, 3 og 4 som jeg kan velge mellom i tillegg til topper i str fra 3,5 til 5,5. Det er her det går fullstendig i stå hos meg. Jeg har ingen anelse hva jeg skal velge. Er det noen der ute som kan hjelpe meg? EDIT: Ofte er det også lurt å ta med klasse og lengde. #5, 8,6'
  7. Takk for svar Hiver på en liten oppfølging jeg. Jeg har sett noen kommentarer som gjelder fordelen ved å bruke vanlig lakk ved at man bygger mindre sånn at det blir penere. Er det noen som kan nevne noen erfarte fordeler og ulemper når det gjelder båtlakk/stjernelakk etc kontra epoxy eller andre "avslutningsmidler".
  8. Jeg har et par bokser med stjernelakk liggende i kjelleren. Kunnskapene mine om lakk er heller begrenset så mulig dette er et dumt spørsmål, men går det flott å bruke stjernelakk til å lakke stanga? Har en gammel cane som jeg flikker på også tenkte jeg å kjøpe meg en zaxis for å leke med i vinter. Kommer sansynligvis aldri til å bruke de to boksene med stjernelakk på noe gulv så da hadde det jo vært fint å kunne bruke de på noen fiskestenger. tror en er halvblank/halvmatt og den andre er blank.
  9. Kanskje off topic, men et gjennomsnittlig lynnedslag har ca 30 000 ampere og ca 500 megajoule energi. Jeg tror ikke lynnedslaget kommer til å bry seg så fryktelig mye om fiskerens materialvalg i fluestanga
  10. Endte opp med å kjøpe meg en "vintage" stang etterhvert. Venter fortsatt på svar fra chapman så i mellomtiden klemte jeg til å kjøpte en stang av Wally Anderson. Wally Anderson er en herlig mann. Han har tatt en flott Granger 8,6 og sørget for at prisen har blitt dumpa skikkelig. Jeg er forsåvidt fornøyd for 95$ for en granger i perfekt fiskestand er ikke hverdagskost. Kan ta noen flere bilder med noe annet enn mobilkamera hvis det skulle være av interesse for noen. Fullversjon: http://sportsfiske.nu/foto/arkiv/45569/112873.jpg Levert av: http://sportsfiske.nu/foto/
  11. Får jeg lov til å spørre hva du bestilte og hvor mye du ga? Chapman og Carlin er de to nettsidene som har ligget lengst oppe i nettleseren min så jeg har egentlig redusert valgene til de to. Problemet er at jeg ikke har hørt entydig pene ting om Chapman (de negative omtalene er veldig gamle) og Carlin er ganske dyr (tror han har nok å gjøre også). Var ventetiden lang hos Chapman? Har noen prøvd denne krokholderen til snake brand som er formet som en ring? er den så enkel som det man ser på eldre bambus stenger eller har de funnet på noe nytt? Takker så mye for hjelpen sålangt.
  12. Frekkhet biter ikke på meg, er alt for frekk selv Har lest masse her inne, men har slitt litt med å samle trådene, derfor jeg stiller spørsmålet på nytt. Har faktisk lest absolutt alle trådene på stangbyggedelen og har samlet sammen en god del. Prøver bare å utnytte kompetansen her inne ved å stille "dumme" og gjentatte spørsmål til de som kan mer enn meg. Jeg er faktisk ikke sikker på hvor mye jeg skal bruke. Erfaringen min med dette er såpass laber at jeg ikke vet hva jeg får for 1000, 5000 eller 10000 kroner. Jeg er veldig glad i å få tak i god kvalitet til en bra pris da lommeboka for tiden ikke er så tjukk som jeg ønsker. I øyeblikket heller jeg litt mot å kjøpe litt slitne South Bend eller Heddon stenger på ebay for så å sette de i stand da jeg har hørt en god del fine ting om disse merkene. (selvsagt i forhold til pris)
  13. Lite svar så jeg prøver meg på noe mer spesifikt. Er det noen som har erfaring med bambusblanks fra hsimport?
  14. Fant ut av mitt originale spørsmål her så jeg redigerer bare posten siden det ikke kom noe svar. Jeg har bestemt meg for at jeg vil ha en bambus stang. Jeg har også bestemt meg for å lime på tingene selv. I den sammenheng trenger jeg å få høre om noen kjenner til gode plasser å få tak i blanks. Siden jeg har kjærring og unge så ligger det litt i kortene at jeg må ha prisgodkjennelse fra sjefen før handelen går igjennom så jeg er først og fremst på utkikk etter noe som er rimelig. Ikke vær sjenerte for å hive ut gode tips på dyrere blanks heller da det selvsagt kommer flere vintre framover. Er det noe spesielt man bør være obs på? Har sett at det er noen bambus stenger som er "hulet ut" mens andre er tette hele veien gjennom. Er det noe enkel forskjell på byggekvalitet, kasteegenskaper, vekt eller andre ting mellom de som er hulet ut og de som ikke er hulet ut. (ligger vel litt i kortene at den som er hulet ut veier mindre, men jeg tenker mer på om det er stor forskjell) Hva slags kork, ringer, ekstrautstyr etc jeg bør handle? Planen min er selvsagt å sette sammen flere stenger etter hvert. Snakeguides.com er bokmerket. Er det noen andre ting jeg burde spurt om? Lurer samtidig litt på om noen har testet disse? http://www.snakeguides.com/store/hook-keepers.html Har forsøkt å finne mer info om de for å se hvordan de festes og hvordan de ser ut. Har bare funnet noen få tekster som skryter av de.
  15. bjojoi

    Ustabilitet.....

    http://servetheworld.net/vps litt dyrere (ikke mye), men bedre ytelse. I forhold til Egoria AS.
×
×
  • Opprett ny...