Gå til innhold

Magne Fjellstad

Medlem NFF - Standard
  • Innlegg

    1 262
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    15

Innlegg skrevet av Magne Fjellstad

  1. Det er bestandig moro å se at fluefiskersiden  husker at jeg er til, men jeg er ikke kvalifisert til å delta i noen konkurranse lenger. Det er nemlig 3 år siden jeg ga meg med fiske, 80 år med stanga får holde. Dessuten så tror jeg at 90 - åringer ikke har noe i ei strømmende elv med vann opp til baken som kan rive en olding overende. Men jeg har hatt så mye glede av mitt medlemskap at jeg støtter siden med et passivt medlemskap. Balansen er ikke som da jeg var 20, det må bare innrømmes, men tenk deg bare hvor mye glede jeg har hatt, fikk også min hustru til å bli interessert i min hobby ved at jeg tok henne og min seksårige datter med på fiskeferie i 1961 ved Lesjaverk st., og det ble starten på vår felles hobby. Og det er hun som har tatt den største fisken av oss to. Har ikke noe bilde eller vekt, men den var middag til 4 barn og 6 voksne. Tipper den til to til to og en halv kilo.

    Men det hadde vært moro og deltatt.

    Hilsen Harald Magne Fjellstad

    Lillestrøm

    • Lik 10
  2. Har et CANON 60/2,8 Macro, svært lite brukt, men det er gått ut av produksjon for en del år tilbake. Det som står på linsa er følgende: CANON MACRO lens  EF - S 60mm 1:2:8 USM. I følge Japan Photo på Strømmen kostet det nytt Kr 4240, men brukt er brukt. Hviis det passer for deg, så blir vi nok enige om prisen. Er ikke vant med å "ågre". Kan også levere på døra hvis det passer for deg. Hovedsaken er om du også har et kamera som passer med linsen.

    Magne Fjellstad

    Lillestrøm.

  3. Magne Fjellstad skrev (På 26.4.2022 den 12.17):

    Jeg har fått tillatelse til å legge ut denne videoen tatt sent på kvelden nede i Australia. Den er tatt opp av min sønn på en liten slette langs veien opp mot O`REYLY i den søndre delen av Queensland under en tur for å registrere nattfly av forskjellige arter som medvirkende for en bok som nå sannsynlig er utgitt, forfattet av en amerikaner som i flere år var bosatt i Melbourne, men nå er reist tilbake til USA.

     

    Magne Fjellstad

     

  4. Jeg har fått tillatelse til å legge ut denne videoen tatt sent på kvelden nede i Australia. Den er tatt opp på en liten slette langs veien opp mot O`REYLI i den søndre delen av Queensland under en tur for å registrere nattfly av forskjellige arter som medvirkende for en bok som nå sannsynlig er utgitt, forfattet av en amerikaner som i flere år var bosatt i Melbourne, men nå er reist tilbake til USA.

     

    Magne Fjellstad

  5. Ved tilbakeflytting til Skandinavia i 2018 solgte min sønn sin BRNO modell 2 salongrifle, men kikkertsikte og lyddemper fulgte ikke med da de var pakket i en eske for seg selv. Derfor lurer han på om det er noen som kan ha bruk for disse to tingene. Jeg har de i min varetekt for å selge de til høystbydende. Rifla ble solgt gjennom Landrø her på Lillestrøm til ny eier som er bosatt på Møre, og ved forespørsel til ham fikk jeg opplyst at han hadde anskaffet seg dette ekstra utstyr selv.

    Gi bud hvis det er av interesse. 

    Magne Fjellstad.

  6. Selv om jeg har gitt meg med fiske, så husker jeg at jeg satte på et int. #7 som jeg vant i et lotteri i regi av en konkurranse til VM på en ABU SUESSIA slukstang . Nå var jeg ikke noen racer med stanga, men jeg kastet nesten like langt med dette opplegget som med  vanlig fluestang. Så jeg tror ikke lengden har så mye å si, for jeg regner med at en sånn kort stang som det her refererestil, er beregnet for fluesnøre. Så lykke til.

     

    Magne Fjellstad.

    • Lik 1
  7. Jeg har ikke noen bilder angående fiske eller fiskerealitert, men etter et langt liv med interesse for natur, så tillater jeg meg å sende et par bilder fra uken som gikk. Håper at dere liker den slags bilder også

    Magne Fjellstad

    526A4101JPG 2 BJØRN.jpg

    526A4097 JPG BJØRN 12.jpg

    526A4089 JPG BJØRN 8.jpg

    • Lik 11
  8. Det var en trist melding som traff meg rett i fleisen da jeg søndag åpnet Fluefiskersiden, derfor vil jeg skrive noen ord om mitt kjennskap til ham.

    Første gangen jeg kom i kontakt med Staffan var da jeg meldte meg på et kastekurs han hadde i Brumunddalmidt på 1970- tallet. På grunn av etternavnet trodde jeg at det sannsynlig var en en svenske som skulle briljere litt overfor teite nordmenn. Men det var det ikke nei. Han var faktisk underdanig overfor oss kursdeltagere. Senere ble jeg enda bedre kjent med ham under en hyggelig workshop som FAST FISKE hadde ganske tidlig etter åpningen av firmaet. Så mesteparten av det jeg praktiserte under min tid som fluefisker har jeg lært av ham.  Dessverre traff jeg ham ikke i 2020, men tankene streifet stadig inn på hvordan han hadde det etter at han for en del år siden fortalte at han ikke tålte kulden. 

    Så takk for alt du lærte meg i løpet av en førti/femti års periode.

    HVIL I FRED.

    Magne Fjellstad.

    • Lik 4
  9. https://www.youtube.com/watch?v=Tb4Z9K8VYO4

     

    Var inne på you tube en tur for å lære litt om å Google etter forskjellige ting og tang. Da ramlet jeg plutselig inn på denne videoen, samt en hel regle med forskjellige videoer med diverse knuter. Håper at det kan være til litt hjelp om den beste knuten. Jeg er kar over at mange som kan data bedre enn meg sikkert har vært inne på samme regla.

    Magne Fjellstad

     

    • Lik 2
  10. Hei . Har jo nå nesten parkert fluestanga, balansen er ikke som da jeg var 20 år. Men jeg har erfart etter siden 1988 å ha frekventert Glomma i området Atna/Hanestad og likeledes området nedenfor  Barkaldfossen og Høyegga en del, har jeg merket at det etter vårfisket og juniflommen har en tendens til å være bare småfisk som biter. Min oppfatning er at det må ha vært en eller to frostnetter før det er større fisk å få.

    En annen ting jeg også har merket er at fisken og i særdeles harren har tapt seg i størrelse. De første årene var det vanlig å få kilosfisk nesten hver gang jeg vasket fluene. I dag er det en sjeldenhet. Kan jo være at jeg ikke har samme drivet over fisket på grunn av balansen. Tar ikke sjansen på vade dypere enn til knærne, og vadestaven er fast følgesvenn. Men dere som fortsatt har lysten og balansen i orden:  SKITT FISKE. 

    Og foto er også

    Magne Fjellstad ganske givende.

    AMUNDSEN JPG 007_edited-1.jpg

    • Lik 4
  11. Hei. Jeg greide det til slutt. Tror jeg gjorde på denne måten. Ved å klikke på bindersen la nummeret på bildet seg helt nederst. Deretter klikket jeg på det bildet og fikk opp åpne. Klikket der og fikk opp et vindu med forskjellige forslag. Dobbeltklikket på photoshop 10, og der var bildet.

  12. Under en rundtur fra bopelen og utover forbi Dyno og videre på flomvollen tilbake fikk jeg se noen fugler som stadig forflyttet seg, slik at det var umulig å komme på skikkelig "skuddhold" med kameraet. trodde det var vanlig gråspurv, men da jeg fikk lagt de inn på PC-en så jeg at det var noe annet. Nå har jeg bare en gammel fuglebok i sort/hvitt fra 1947, så det er litt vanskelig å se noe skikkelig. Men jeg tror at det er en Tornirisk, tross alt. Er det noen som kan gi meg et sikkert svar er jeg takknemlig.

     

    069.jpg - A

    Magne Fjellstad.

  13. https://www.expressen.se/nyheter/har-firar-varlden-in-nya-aret-med-fyrverkerier/  Fyrverkeriet på N:R:K. er blitt fjernet, så da legger jeg inn denne lille snutten i stedet.

    Med dette klippet fra Sydney  i overgangen fra 2018 til 2019 lokal tid, ønsker jeg alle preti brødre et riktig Godt og fiskerikt Nytt År. Skroll litt ned på siden og start videoen på 14.59.40, så tror jeg at det skal stemme sånn noenlunde.

    Magne Fjellstad

    1939708_10152317873690540_90059240_n.jpg

    • Lik 1
  14. Jeg bruker noe kaviar på tube på brødskiva til frokost, og har i lengre tid ergret meg over å ikke få tømt tuben helt uten å bruke knivskaftet og stryke tuben helt flat. Derfor har jeg prøvd å gjenskape en nøkkel som jeg husker fra mange år som ble brukt på gjenstridige tuber. har ikke noe verktøy til dette, men ved hjelp av ei tang og en liten hobby skruestikke har jeg lagd noen modeller. Nr 1 har jeg brukt 8 mm kryssfiner i håndtaket, men jeg tror at det blir for svakt; derimot tror jeg 13 mm vil gjøre susen. de to neste er det brukt en kleshenger i i stål som er rettet ut og bøyd igjen til brukbar fasong. disse bør jo loddes eller få et lite sveisedrypp, men jeg har brukt en liten bit fra en gammel teleskopantenne pluss krympeslange for å holde fasongen når jeg skrur med den på tuben.

     

    Magne Fjellstad.

    001 JPG TUBENØKKEL 1.jpg

    • Lik 2
  15. Så er vi inne i den tiden som sliter på alle og en hver. Alle som lengter etter å få prøvd skiene liker absolutt ikke en slik november som vi har over store deler av Sør-Norge nå for tiden. Vi får håpe at de snart får sitt ønske oppfylt. Men vi har og de som dessverre er plaget av depresjoner og tungsinn som dukker opp hver eneste høst, ja også på våren kan de dukke opp. Derfor gjentar jeg et lite råd til de som venter på vintersolverv, eller "solsnu" som det også kalles i enkelte dialekter. Se på det positive med dagen i dag for eksempel; det er pr i dag bare fem uker igjen til det ikke blir noe kortere dag dette året.  Riktignok står det stille et par dager ved at det blir kortere i ene enden av dagen, mens det blir tilsvarende lenger i andre enden. Og allerede nyttårskvelden har dagen økt med syv minutter. HA EN GOD DAG VIDERE.

    Magne Fjellstad

    • Lik 3
×
×
  • Opprett ny...