Gå til innhold

Erik Pettersen

Members
  • Innlegg

    357
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Alt skrevet av Erik Pettersen

  1. Hehe... tro'kke Staffan insisterer på pussing på oversida av vingene for at det skal se fint ut for mennesker. Isåfall blir jeg mektig overraska. Mulig det er for å minimere propellering? Hva vet jeg...
  2. Sist jeg sjekka var det slik at traileren er ment å gi et inntrykk av hvordan filmen er. Ergo sier traileren en hel del om filmen. Etter å ha sett traileren tenker jeg at filmen handler om Argentina (noe enkelte fortsatt ikke har fått med seg til tross for at de faktisk har SETT HELE filmen), streamerfiske, mye vind, mest innsjøfiske, endel muntre morsomheter, litt argentinsk kultur og natur, og schvæære regnbueørreter. Dersom dette er skivebom så får dere ha meg unnskyldt. Hvis ikke... Grunnen til at jeg gir såpåss høyt som tre er at det ser ut som det er bra håndtverk og at det utenomfiskelige virker underholdende. Når innsjøfiske i vind med streamer er hovedtema så er faktisk 3 det høyest oppnåelige på min terning. (Må jeg nevne en gang til at jeg likte ener'n og toer'n for at ingen skal sette en guru i vrangstrupen tro?...)
  3. Etter å ha sett traileren vet jeg at dette er en film jeg ikke kommer til å se. Interessant at folk foretrekker å fly jorda rundt for å fiske schvæær fisk i motvind med streamer fremfor å fiske normalt stor vakende fisk under idylliske forhold i Europa. Det blir vel litt som med den økende silikonpuppestørrelsen til jentene - en gedigen misforståelse om at bigger is better. Elg i solnedgang. Vulgært. Kitsch. Terningkast: 3 (mest pga god innsats i ØB 1 & 2, samt at det er hyggelig at noen gidder, men også fordi det er vanskelig å score lavere når det gjelder en film hvor folk fisker med flue) Dagens surmuling. Takk.
  4. Altså... jeg har aldri bundet en WAGving i mitt liv, og jeg kommer aldri til å gjøre det heller, men tilogmed jeg har fått med meg at Mr. WAGving himself har presisert at vingene skal rufses opp.
  5. Uhyggelig film med Liv Taylor... Går'e an det'a? Må sjekkes ut.
  6. siden vi mimrer om fordums tid, så kan jeg nevne filmen "beatstreet" her er en liten smakbit http://www.youtube.com/watch?v=rhkOPNRV8Pk og en til Utrolig bra klipp Enkelte ting VAR bedre før. Husker jeg sleit noe jævlig med å få til helikopteret. Futten gikk lissom ut etter bare et par omdreininger. Det som er litt trist, er at det fortsatt går 35-40 år gamle gubber rundt med tusj i lomma og skriver "taggen" sin på fasader og trikker. Hva faen, lissom?
  7. Oj-oj-oj!!! Dæven for en fisk. Og for noen typer!!! Hvis du ikke blir i godt humør av å høre på disse gutta her... da sliter du.
  8. Dere er veldig gode til å binde fluer. Jeg bøyer meg i støvet. Heldigvis er ørreten mindre kresen enn gutta på forumet her
  9. Hehe... sitter du oppe på natta og mimrer tilbake til breakdance'ens storhetstid? Husker jeg så de gutta på Halvsju, og sporenstreks gikk til mutter'n og fikk penger til å gå på break'e-kurs. Dét var tider, det. Papplate på fortauet og hvite bomullshansker, kjøpt på apoteket. Det var før hip-hop'en kom i kommersens klamme hånd - litt sånn som ørretfiske vil fortone seg i retrospekt, når guide-kækse-helvetet har tatt over om noen år.
  10. Jeg tar det som et tegn på total avsporing. Det paradoksale ved situasjonen er jo at det er de samme folka som håner teoretisk utdannelse som sitter inne med (evt brenner inne med) den største mengden ubrukelig latinsk svada - hoho! Makan.
  11. Ja-ja... det var vel bare et tidsspørsmål... før noen kom drassende med argumenter om misunnelse, eller, enda værre, jantelov. På det tidspunktet er debatten drept. Død. Slike argumenter er en saklig falitterklæring. Dersom debatten, og da snakker jeg ikke kun om Nea/Tya, men om utleie av fiskestrekk til guiding generelt, stilner etter et svar som på ingen måter burde virke beroligende, så sier vel det ubehagelig mye om evnen til å bedrive kritisk tenkning hos de som føler seg beroliget. Problemet ligger ikke i at det i 4,5 kilometer av Tyas 60 km gjelder spesielle regler. Man må evne å se saken i et større perspektiv - endog evne å forutse scenarier på hvordan det vil gå med "fiske for alle"-konseptet etter en stund med fri utfoldelse av de frie markedskrefter i elvene våre. Man trenger hverken være særlig smart eller fantasifull for å skjønne hvordan dette vil gå. Bare se på laksefisket.
  12. Ja, du har sikkert rett. Det er fordi de er for kjipe. Det at kameraene leveres med USB har sikkert ingenting med det faktum at 95% av maskinene der ute er PC'er... Til dels gamle maskiner produsert før firewire 800 ble allemanseie.
  13. Kan jeg komme med et forslag? SSD i raid5 til system med x-antall SAS-disker som lagring? Hehe... faen, penga får bein å gå på når man setter seg ned og begynner å skrive ønskelista for PC-bygging. Plutselig sitter jeg inne med masse info om hvilke transformatorer man skal styre unna i powersupply'en og sånt Blir faen meg dyrere enn å kjøpe ferdig, jo. Men så blir det (forhåpentligvis) raskere enn lynet og da Når det gjelder SSD, så har jeg tenkt å kjøpe det, ja! Men bare en beskjeden en som jeg skal kjøre OS'et fra. Det er for dyrt å ta'n helt ut på den fronten enda. PROBLEMET(!) er jo at Microsoft fortsatt bare kan tilby Vista, og akkurat dét er det helt uaktuelt å gå i anskaffelse av. Vurderte å få tak i 64 bits XP til en billig penge inntil Windows 7 kommer, men det kan vise seg å ikke være så enkelt å få til. Tipper jeg enten legger inn 32-bits XP'en jeg allerede sitter med til å begynne med, og installerer Win 7 når den tid kommer.
  14. Akkurat det er jeg helt uenig i. Har man lest Bare ett kast til og felthåndboka til Lenth så vet man hva man trenger for å drive effektivt imitasjonsfiske. All info utover størrelse/farge, levesett av nymfe/larve, klekkeoppførsel, dun-tilstand og evt spinnerfall er av 0 interesse for de fleste. Tror jeg, da! Jeg kan jo ta feil... fordi om det selvfølgelig er usannsynlig. Men.. folk interesserer seg jo for de underligste ting. Min oppfatning er ihvertfall at den jevne fluefisker ikke er en sånn emtomolog-autist som er interessert i å vite på hvilket segment Vulgataen har en mørk tegning o.l. Man har tross alt bedre ting å bruke tida si på. Som å skrive svada på disse sidene f.eks
  15. Du mener vel ikke at FW er raskere enn S-ATA i praksis? Isåfall må det være snakk om TRO, i den religiøse betydningen, slik det gjerne gir seg utslag blandt Mac'ere
  16. Hehe... Synes jeg ser deg, med en ny bestilling på 100 stk til Sport1 på Elverum, og rødvinsflaska på bordet, klar for en laaaang natt
  17. Jada-jada, nå må ikke Mac-disiplene bli så selvgode at det grenser til det komiske, da. Sakset fra test av Power Mac G5: What happens to speed as the drives fill up? When I tested the "END" or inner tracks (90% full) of the SATA array, we measured half the speed as the outer tracks. If you plan to fill up your drives, you may find the performance toward the end unacceptable. The lowest quality uncompressed HDTV footage requires 120MB/s sustained write speed (see graph below).
  18. I økende hastighet: USB < Firewire < SATA (& eSATA) Snakker ikke om hastighet, men selve "grensesnittet". Her er det stor forskjell. Prøv å importere til software rett fra kamera med USB.. DA sliter du.... Greit nok, men, har man videofilene på flash, som jeg har, og som mange kommer til å ha i tida fremover, så legger man dem over på maskina/ekstern disk før man begynner å redigere, og da er grensesnittet for filoverføringa til maskin/disk omtrent like viktig som fargen på sokka dine.
  19. Dæven døtte for noe knot! Staffan har bindi 8000 sånne - ikke rart han er blitt litt snål Takk for link!
  20. Er'e ikke bare å slette hele driten sjæl'a?... Knapp oppe til høyre. Uansett, bortsett fra dette siste røret... så fant jeg ENDELIG den tråden jeg bare visste måtte være her: mygg-tråden! Litt treg i oppfatelsen er man jo. Det er ihvertfall tida for mygg nå, og jeg gleder meg til å scanne gjennom hele tråden fra a-å. Sikkert et pår "må-ha"-mønstere her. Må binde mygg... må binde mygg...
  21. Helvete. Jeg hadde egentlig lovet meg selv å slutte å se noe mer på de lekkerbiskenene som produseres på disse trådene... Men, nå som skaden allerede er gjort, så må jeg nesten spørre: Hvor lang tid tar det å lage disse heklede bakkroppene? Håper det tar driiitlang tid, sånn at jeg slipper å vurdere å begynne med dette frøkenarbeidet.
  22. Jeg kan liksågodt avklare med en gang at jeg synes livet er for kort til å se på tradisjonell amerikansk action og komedie. Har man begrenset med tid bør man være kritisk i utvelgelsen av hva man bruker den på. Jeg så dog en (amerikansk?) film på tv her om dagen som var jævlig bra: Stranger than fiction. Anbefales for de med begrenset tid på Tellus. Men, de som tror de blir gjenfødt eller whatever kan jo med god samvittighet sitte og svælje unna den kommerse amerikanske driten til de når endestasjonen.
  23. Tja, det er vel kanskje litt misvisende det der. Du får ta med hele teksten neste gang! Det var vel opptil 16. deltakere som kunne være med. Da blir det kr.10000,- / 16 = kr.625,- Hvis man mener dette er kun for de som tjener 2+mill i året så er det greit for oss. Prisen er satt ut fra at vi dekker våre egne utgifter til mat, reise og opphold innenfor rimelighetens grenser (som stort sett er Norges grenser). Vi har lagt oss på såpass høyt nivå fordi vi ganske enkelt ikke har tid til for mange kurs og dessuten vil "elevene" være rimelig interesserte før de betaler såpass. Vi har altså ikke hatt mange kurs og regnet heller ikke med det. Det passer oss godt at det ikke blir for mange da vi har nok med å få tid til å fiske. Altså ikke en greie vi vil markedsføre for å bli rike, men et tilbud for de som føler de kan bruke såpass med penger på et slikt kurs. Ikke verre enn det. Men skulle det altså være interesse så er vi i fyr og flamme fordi da vet vi at "elevene" er lærevillige. Men kr.10000,- pr. deltaker kunne vært noe ja... Det blir en litt annen historie når man deler beløpet og antall instruktører på 16, ja! Heldigvis. Slik som det forklares av deg her, Erik, så har jeg overhode ingen problemer med opplegget. 10 000,- og to instruktører pr pers, derimot, ville jo vært komplett komikveld. Vanvittig naivt av folk å tro at dette rådyre guide-fisket (og da snakker jeg ikke om kursing á la Eikre & co) helt ukomplisert vil la seg kombinere med å ivareta mannen i gata sine interesser. Det sier seg jo selv at når slike jappe-firmaer skal leie seg ut for 4000 kr dagen til tilreisende utlendinger, så er de avhengige av å skilte med at de sitter på de beste, eksklusive(!), rettighetene i elva. Med andre ord: Dersom man tillater en fremvekst av slike firmaer (jeg har dessverre vanskeligheter med å se hvordan man skal klare å FORBY det), så vil det ta kun kort tid før alle grunneiere av de beste strekkene i de beste elvene i det nogenlunde sentrale Norge er blitt kontaktet av disse business-guidene, og mottatt tilbud om å leie ut eksklusivt til disse. For alt jeg vet er disse grunneierene allerede kontaktet. Det gis jo til alt overmål utdanning på høyskolenivå på hvordan man skal gjennomføre disse ekskluderende planene mest effektivt. Gutta oppi Tya er produkter av denne utdanningen. Dette skjønner nok de fleste hvis de bare tenker seg om. Konseptet med tilbud og etterspørsel har vel de fleste fått med seg. Hvilke elvestrekk er det størst etterspørsel etter i sør- og midtnorge? Disse er altså de mest attraktive for business-fiskerene, for disse vil kunne gi høyest profitt. Budskapet er altså: Det er IKKE kult å være dyr guide på eksklusive elvestrekk. Eksklusivitet i naturen er IKKE kult. Og dette må vi i miljøet gi et klart signal om, istedetfor å sitte å si så naivt at "folk må gjøre som de vil med egne penger - I don't care".
×
×
  • Opprett ny...