Gå til innhold

Tom J. Fillan OLD

Members
  • Innlegg

    81
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Tom J. Fillan OLD

  1. Jeg drar nedover til Grebbestad for første gang på lørdag, og lurer på om noen har tips til plasser som er fine å fiske fra land? Har ikke pontong...men flytering, dersom det funker? Er spent på om fisket her er bedre enn i Oslofjorden, som jeg synes er ganske dårlig. Er det vanlig at man kjører rundt i bil fra plass til plass, eller kan man gå fra campingen? Send gjerne PM. Fisker aleine og fang/slipp.
  2. Dessverre ble det ingen tur på oss pga dårlige værvarsler (vest og nordvest og kaldt.... ) Kanskje vi prøver til neste år istedet.
  3. Siden det er liten respons her tolker jeg det som om det er et område som er lite besøkt:) Vi drar på fredag, blir spennende med masse nye vann! God sommer til allesammen, og Tvi Tvi Tight Lines!
  4. Fjellfolk! Jeg og en kamerat dropper Finnmark iår for å heller dra innover til Vassdalen nordøst for Haukeliseter førstkommende fredag. Vi blir en uke for å loffe rundt fra vann til vann, og oppleve litt annen natur enn i Finnmark. Har trålet gjennom nettet uten å finne noe særlig informasjon om området her inne. Det dekkes av fiskekortet for Storhellerområdet. Hvis noen har vært her så hadde det vært gavmildt å høre om erfaringer om fisket her inne, send gjerne en PM Er dette et område med endel folk? Er det fint? Teltplasser? Hadde vært allright å høre om erfaringer! Hilsen Tom
  5. Da er turen til Nordkinnhalvøya gjennomført. Mye vind fra nord og nordvest. Lite klekkinger og lite vaking, og mye blindfiske. Kameraten min fikk største ørret på 1150g og røye omkring kiloen. Ellers ørret og røye opptil 5-6 hekto. Det var hardt terreng å gå i, bokstavelig talt, mye løse kampestein vi måtte balansere på. Gode fjellstøvler med ankelstøtte er viktig! Turen startet fra Middagsvatna og endte opp litt vest for Skjånes der vi ble plukket opp av rutebuss som kjørte tilbake til Mehamn, totalt ca. 4 mil å gå. Greit å ha vært der, men frister ikke til gjentakelse akkurat nå....og været har nok avgjørende betydning for fisket, som vanlig.
  6. Regnet igrunn med at det var litt risiko å reise dit, men det kan jo være verdt det om fisken som finnes der er brukbare størrelse. Er det gode sjanser for fisk over kiloen da? Behovet for å prøve et nytt område vil nok gjøre at det blir Nordkynn uansett Artig også om naturen er spesiell!
  7. Godtfolk! Jeg en kamerat er i ferd med å bestille flybillett til Mehamn for å fiske på Nordkynnhalvøya i 10 dager (15 - 25. juli). Det er kun ørret og røye det skal jaktes på, og i hovedsak fang-slipp bortsett fra en og annen fisk å spise der og da. Har søkt endel på internett om Nordkynn uten å finne så mye informasjon. Siden vi kun har 10 dager lurte jeg på om det var mulig å spørre om tips til område å fiske i, det trenger ikke å være bestemte vann, men bare en peker på område det er verdt å bruke tid på. Har vært i Porsangerområdet i de 4 siste år, men hadde lyst å prøve noe nytt iår. Hadde vært allright å få tilbakemelding fra noen som har vært der! Er det vel anvendt tid? Eller er det så værutsatt at alt kan blåse bort? Her er det jo endel vann og besøke da..... : http://www.geodataonline.no/inatur/website_no/Kart.aspx?width=1000&height=800&token=I5KcrfxohPNgA-wQv0gwGM0LPIOEIk91kNYrV4kUaSnpEE_N3cB0xgV7xVOme9ddGxsxfjldQDO9g6O0vJw_CQ|| Hilsen Tom J. Fillan
  8. Jeg har også fått og er veldig fornøyd, bra tiltak dette her! Skal nok reklamere og bruke skjortene i mer urbane strøk også...
  9. Oj, det var lengre enn jeg hadde håpet, da blir det nok ikke aktuelt for meg, dessverre.
  10. Hva er klumplengden på dette snøret forresten, er det kortere klump enn vanlig (<10 m)?
  11. Har noen erfart økt slitasje på ringene med dette snøret? Jeg synes jeg leste at noen på en amerikansk side hadde opplevd dette?
  12. Har også bestilt og betalt, og håper det blir myggmotiv.....
  13. Jeg er ikke sikker, men mener å ha sett Guideline drifter hos XXL i storgata i Oslo til ca. kr. 1900.
  14. Hei! Er det noen som har erfaringer med nevnte kamera? Jeg kjøpte dette før jul i fjor og syns opptakene ser dårlig ut på dataskjermen (19'' lcd). Jeg overfører med usb 2.0 medfølgende kabel og medfølgende programvare. Det er også digital utgang på kameraet. Er det noen som vet hvorvidt det blir bedre kvalitet med digital utgang (firewire)? Det lages en avi-fil på harddisken etter overføring. Opptakene har et slags rutemønster og det er kornete når det er bevegelse eller panorering. Har prøvd mest inneopptak, men det var ikke veldig bra ute heller. Har kjøpt mini-dv kassett fra panasonic, men vurderer å prøve proffutgaven av mini-dv. Dette er et testvinner kamera, men så langt skjønner jeg ikke hvorfor?
  15. Her er et mønster jeg har lyst å prøve på røya: Tmc 921 str.16 Noen med erfaringer med denne flua eller andre gode røyefluer?
  16. Enig, den ser fin ut. Hjortehår er vanskelig, så en instruksjon på dette hadde vært bra!
  17. Det er kanskje i overkant, men hva med følgende: Et velfungerende stankelbeinmønster som flyter godt og ikke tvinner fortommen? Marginata/vespertina klekker? En tørr vann-nymfe som flyter så godt at den kan trekkes på vannflata uten at den drukner? Hilsen Tom, som starter fluebindesesongen nå!
  18. Kanon! Etter at jeg ble introdusert for dette mønsteret er dette også blitt min favoritt. Røya likte den veldig godt! På de minste størrelsene splitter jeg bindetråden ved innmating av cdc og føler jeg får bedre plass å jobbe på. Veldig bra video, jeg får stadig vekk noen a-ha opplevelser, detaljer jeg ikke har fått med meg i trinn-for-trinn bildebeskrivelsene
  19. Fukt bioten i munnen før du binder den inn. Da skal du se det går som på film:) Ahh, det høres lurt ut, det må jeg prøve, takk!
  20. Gluebuzzer! Sjøl husker jeg fra bindesesongen ifjor at kalkunbioten lett "knakk" da jeg skulle bøye den framover, men det er kanskje ikke det du gjør Rune?
  21. Veldig bra videoer! Inspirerende! Hvis jeg skal komme med et flue-for-Finnmark-forslag, hva med en velfungerende og enkel stankelbeinimitasjon, med gode krokingsegenskaper? Slenger meg ellers på han som foreslo Streaking Caddis, en skikkelig utfordring å få til et fint hode av hjortehår. Jeg har faktisk delvis gitt opp å jobbe med hjortehår til fordel for rakkelhanen og cdc vårfluer... Ellers funker også vlc mediaplayer til å spille av film etter å ha lastet den ned.
  22. Takk for veldig bra bindefilmer! Det gir inspirasjon til å sette seg ned foran stikka
  23. Hvordan får dere sett videoen? Jeg får ikke spilt av hverken i Internet Explorer eller Opera, mangler plugin av noe slag?
  24. Jeg ville prøvd Loop Opti Stillwater. En kompis av meg har det og det virker veldig bra, men det er dyrt, ca. 900kr tror jeg. Vurderer å kjøpe det sjøl..
×
×
  • Opprett ny...