Gå til innhold

Sandro

Members
  • Innlegg

    352
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Da var besøket til Gisle Helgesen over. Gisle er tydeligvis en flink og ikke minst veldig trivelig fluefisker/binder. Etter en gjennomgang av det meste landet har å by på av døgnfluer fikk vi en kjapp leksjon i hvordan man lager perfekte albuer på caenis-spinnere, kringkastet på storskjerm. Veldig hyggelig kveld full av gode tips. Takk for besøket, Gisle. Dag B
  2. Her var det masse nytt. Bra tråd dette. Er det et spesielt Canon problem med dårlig forsterker eller blir resultatet like galt med en nikon, feks D7000? Jeg vurderer nemlig også å kjøpe en mic (eller Zoom).
  3. Hmmm. Er vel ikke helt enig tipsene dine her. Men så er jo ikke jeg så flink med macro heller. Og forstår ikke helt hva Bjørn Erik mener med at dybdeskarpheten fort blir ganske voldsom ved macro. Det er helt motsatt av hva jeg har erfart. Dybdeskarhet er det som virkelig er vanskelig å oppnå med såpass stor brennvidde (90mm) og så liten avstand pga av små fluer. Blenderåpning rundt f16-20 er et greit utgangspunkt, synes jeg. Men er flua liten må man snurpe igjen ennå litt. Lukker tid mellom 1/50 og 1/250 sek er det jeg vanligvis bruker. Har du litt lite lys kan ISO godt kjøres opp til 400, det er ikke noe problem (er det krise, opp til 800). Har du flere blitzer blir alt mye enklere å få til. Ellers kan du gjøre mye med reflektorer (eller aluminiumsfolie). Her er et par eksempler med tamron 90. f18 - 1/250 s. ISO 200 Og et med f29 -1/100 s. ISO 250 En blitz på kamera.
  4. Mange fine fluer her, gitt. Kan Isbjørnhår-reker ha noe for seg?? * 811s #8 * Isbjørnhår * Clear chenille (eller noe sånt, husker ikke hva det heter) * UV vader repair
  5. Hmmm. Jeg trodde avstanden til objektet ga større utslag på dybdeskarphet enn brennvidden. Men så feil går det altså an å ta.
  6. Her var det så mange skrekkhistorier om fisk med krok at jeg mister nesten lysten på å fiske.... Da er det på tide med en solskinnshistorie, fra et par år tibake. Er forresten enig med provokatøren fra Ulefoss (Bjorni), det er nok litt greiere både for oss og fisken med mothakeløst.
  7. Vældig fin Roger, hva bruker du i kroppen. Flotte segmenteringer.
  8. Eller det som kanskje fungerer best, stem på et parti som bryr seg om natur. Feks Venstre. Ser man på resultatet av forrige valg er det tydelig at slike ting ikke opptar det norske folk. Man ligger som man reder..
  9. Etter et halvt år i stillingen som salgsdirektør på Brodertrådfabrikken AS, opplever jeg ingenting annet en salgstall som stuper. Da tydeligvis kvinnfolk har sluttet med brodering må vi finne nye kunder. Fluebindere har jo bruk for alt mulig. Her er et forslag: Splitt opp brodertråden til de tynne sytrådene, snurr denne mot klokka og trekk ut thinselet som er surret rundt. Og vips du har verdens tynneste thinsel i akkurat den fargen du vil. Her har vi noen eksempler på bruk. Lykke til og husk å kjøpe inn ekstra med brodergarn til romjula. Og få gjerne kona til å brodere noen fine veggtepper, elg i solnedgang går jo aldri av moten.
  10. Sandro

    Panduro Hobby

    Ide'en er jo veldig god. Blir litt mer liv i kroppen samtidig som det er veldig enkelt å binde. Kan jo brukes på alle mulige fluer, feks brunt organzabånd til gjeller på leptonymfer. Her er en vårfluepuppe. (litt ekstra hardt lys på bilde for å få frem orgazsaen skikkelig)
  11. Veldig trist. Et stort engasjement som vil bli savnet, og som ble borte så alt for tidlig.
  12. Fin var'n iallefall, hvordan flyter'n? En dun med rompa ned i vannet, eller kanskje en alt for lys klekker? Har hatt veldig gode erfaringer med disse under auriviilli klekkinger, da med rust dubbing i thorax. Etter at snowshoe fant veien hjem til meg, klarer jeg ikke å la være å putte det inn i alle fluene.
  13. Klart det, men den er ikke testet, så ikke skyld på meg når fisken ikke biter. (for ordens skyld, det er samme flua på begge bilder, bare litt mer underifra på det til høyre) Krok: partridge klinkhammer. kropp: dubbet, her er det brukt fly-rite, gul/oliven/orange ribb: organza bånd. (bak)vinge: rådyrhår thorax: snowshoe rabitt, rust. Spunnet i bindetråden. loop wing: et par cdcfjær, brun. ENIG
×
×
  • Opprett ny...