Gå til innhold

Sandro

Members
  • Innlegg

    352
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Sandro

  1. Da var besøket til Gisle Helgesen over. Gisle er tydeligvis en flink og ikke minst veldig trivelig fluefisker/binder. Etter en gjennomgang av det meste landet har å by på av døgnfluer fikk vi en kjapp leksjon i hvordan man lager perfekte albuer på caenis-spinnere, kringkastet på storskjerm. Veldig hyggelig kveld full av gode tips. Takk for besøket, Gisle. Dag B
  2. Her var det masse nytt. Bra tråd dette. Er det et spesielt Canon problem med dårlig forsterker eller blir resultatet like galt med en nikon, feks D7000? Jeg vurderer nemlig også å kjøpe en mic (eller Zoom).
  3. Hmmm. Er vel ikke helt enig tipsene dine her. Men så er jo ikke jeg så flink med macro heller. Og forstår ikke helt hva Bjørn Erik mener med at dybdeskarpheten fort blir ganske voldsom ved macro. Det er helt motsatt av hva jeg har erfart. Dybdeskarhet er det som virkelig er vanskelig å oppnå med såpass stor brennvidde (90mm) og så liten avstand pga av små fluer. Blenderåpning rundt f16-20 er et greit utgangspunkt, synes jeg. Men er flua liten må man snurpe igjen ennå litt. Lukker tid mellom 1/50 og 1/250 sek er det jeg vanligvis bruker. Har du litt lite lys kan ISO godt kjøres opp til 400, det er ikke noe problem (er det krise, opp til 800). Har du flere blitzer blir alt mye enklere å få til. Ellers kan du gjøre mye med reflektorer (eller aluminiumsfolie). Her er et par eksempler med tamron 90. f18 - 1/250 s. ISO 200 Og et med f29 -1/100 s. ISO 250 En blitz på kamera.
  4. Mange fine fluer her, gitt. Kan Isbjørnhår-reker ha noe for seg?? * 811s #8 * Isbjørnhår * Clear chenille (eller noe sånt, husker ikke hva det heter) * UV vader repair
  5. Hmmm. Jeg trodde avstanden til objektet ga større utslag på dybdeskarphet enn brennvidden. Men så feil går det altså an å ta.
  6. Her var det så mange skrekkhistorier om fisk med krok at jeg mister nesten lysten på å fiske.... Da er det på tide med en solskinnshistorie, fra et par år tibake. Er forresten enig med provokatøren fra Ulefoss (Bjorni), det er nok litt greiere både for oss og fisken med mothakeløst.
  7. Vældig fin Roger, hva bruker du i kroppen. Flotte segmenteringer.
  8. Eller det som kanskje fungerer best, stem på et parti som bryr seg om natur. Feks Venstre. Ser man på resultatet av forrige valg er det tydelig at slike ting ikke opptar det norske folk. Man ligger som man reder..
  9. Etter et halvt år i stillingen som salgsdirektør på Brodertrådfabrikken AS, opplever jeg ingenting annet en salgstall som stuper. Da tydeligvis kvinnfolk har sluttet med brodering må vi finne nye kunder. Fluebindere har jo bruk for alt mulig. Her er et forslag: Splitt opp brodertråden til de tynne sytrådene, snurr denne mot klokka og trekk ut thinselet som er surret rundt. Og vips du har verdens tynneste thinsel i akkurat den fargen du vil. Her har vi noen eksempler på bruk. Lykke til og husk å kjøpe inn ekstra med brodergarn til romjula. Og få gjerne kona til å brodere noen fine veggtepper, elg i solnedgang går jo aldri av moten.
  10. Sandro

    Panduro Hobby

    Ide'en er jo veldig god. Blir litt mer liv i kroppen samtidig som det er veldig enkelt å binde. Kan jo brukes på alle mulige fluer, feks brunt organzabånd til gjeller på leptonymfer. Her er en vårfluepuppe. (litt ekstra hardt lys på bilde for å få frem orgazsaen skikkelig)
  11. Veldig trist. Et stort engasjement som vil bli savnet, og som ble borte så alt for tidlig.
  12. Fin var'n iallefall, hvordan flyter'n? En dun med rompa ned i vannet, eller kanskje en alt for lys klekker? Har hatt veldig gode erfaringer med disse under auriviilli klekkinger, da med rust dubbing i thorax. Etter at snowshoe fant veien hjem til meg, klarer jeg ikke å la være å putte det inn i alle fluene.
  13. Klart det, men den er ikke testet, så ikke skyld på meg når fisken ikke biter. (for ordens skyld, det er samme flua på begge bilder, bare litt mer underifra på det til høyre) Krok: partridge klinkhammer. kropp: dubbet, her er det brukt fly-rite, gul/oliven/orange ribb: organza bånd. (bak)vinge: rådyrhår thorax: snowshoe rabitt, rust. Spunnet i bindetråden. loop wing: et par cdcfjær, brun. ENIG
  14. Hekling er litt moro ja, og det har du tydeligvis draget på, Joachim. Artige småcaddis Petter, og kule bilder. Det er ikke bare lett med hvit bakgrunn. Jeg har kjørt meg inn i ett bustete tema, men det går nok over... Kanskje etter at jeg får testa dem..?
  15. Strålende sbs døgnflua. Det er tydeligvis en bra klekker (siden du sier det). Og er kanskje med på å gi meg noen av de svarene jeg leter etter nå for tia. Neste sommer skal stå i vårfluas tegn, har altså tenkt å fokusere litt ekstra på vårfluer i forskjellige utgaver. Har jo alltid fisket endel med voksne vårfluer, pupper og klekkere. Men er egentlig litt usikker på hvordan disse gutta ser ut i det de klekker. Har for så vidt også hørt at det ikke er spesielt mange arter som klekker på vann, men jeg har da sett at det popper opp massevis med vårfluer utpå elva på kveldstid. Men har da vært altfor opptatt med å fiske til å fange dem for å kikket nærmere på dem. Svømmende pupper har jeg tatt en titt på noen ganger og har da ofte blitt overrasket over at de er såpass lyse i fargen (det er nok store variasjoner). Favorittflua under slike klekkinger har vært en versjon av emergent sparkle pupa med cdc og de klekkerne jeg har brukt har vært med bruntoner i bakkropp på klekkere, og noe mørkere fremkropp f.eks. påfuglherl. Kanskje noen kan fortelle oss glade amatører om hvordan dette egentlig henger sammen? Legger ved en av de nye klekkerne i boksen, er jeg inne på noe, eller?
  16. Fikk litt spider dilla i sommer og testet litt av hvert, med veldig vekslende hell. Her er en som funket godt for meg i str. #17 -21. Flyter ikke, men synker veeldig sent. Midge spider Tmc 102Y #17 påfuglherl twista sammen med metallic brodergarn en runde med partridge hackle
  17. Jeg holder meg til samme tema og de samme materialer på begge fluer. Material liste for begge fluer. Parachute og Dun variant. Krok: Tmc 100 #14 Bindetråd: Bennichi 12/0, hadde ikke tan, så denne er vel litt gingeraktig. Hale: Hacklefiber, hane "Barred medium ginger". Kropp: Flyrite nr 9 og 15 blandet ca. 50/50 Hackle: Ginger, hane. Ribb: Bindetråd MP split second, tan. Vinge: Tmc aero dry wing, medium dun. Edit: For ordens skyld, første bilde er standard parachute de to nederste er den valgfrie varianten. Må nesten beklage de elendige bildene. Stor skam. [attachimg=1] [attachimg=2] [attachimg=3]
  18. Nå er ikke jeg sikker lenger, så her er det bare magefølelsen som snakker. Håper noen kan bekrefte eller avkrefte disse tankene. Det skjer vel fordi himmelen bak er så lys at den er utbrent og at jakka er veldig mørk. Overgangen mellom helt hvit og nesten svart blir voldsom. Løsningen må være å ta bilde med en mørkere bakgrunn eller få gutta til å bruke lysere klær . Kanskje det også kunne løst seg ved å eksponere mindre ved å dra ned en god del på eksponeringskompensajon og bruke "active d-lightning" for å "dra opp" de mørke delene av bildet igjen. Forskjellen mellom lyst og mørkt blir da kanskje såpass mye mindre at det ikke blir så voldsomt. Vil gjerne ha en reaksjon, for jeg lurer vel egentlig på dette selv. Dag
  19. Hei Magicmags. Siden det er så mange flinke fotografer her inne synes jeg det er synd at du ikke har fått noe svar på spørsmålet ditt. Jeg er nok ikke den eksperten du vil ha tips av, men i mangel av noe bedre svarer jeg. Kanskje noen mener at jeg tar feil eller har andre tips, da er det bare å fyre løs. Jeg synes bildet er fint slik det er, men man kan stille inn kamera annerledes og få et annet resultat. Hvis du bruker litt større brennvidde (her er zoomen dratt helt inn til 18 mm) kan du flytte deg litt lenger fra objektet og det er lettere og få hele mannen og fisken i fokus. For å få stor nok dybdeskarphet til begge to må du nok også bruke mindre blenderåpning (for eksempel f8 eller f10). Hvis lukkertiden da blir for lang kan du "ta igjen" det med å kjøre opp iso'en til 400 eller 800 (det tåler D90 fint). Himmelen bak fiskeren er veldig lys, så du kunne kanskje kjørt et knepp eller to minus på eksponeringskompensasjon. Da ville det dukket opp litt detaljer der også. Men, jeg synes bildet var veldig bra som det er. Ørreten er sylskarp og fiskeren er litt uskarp, men man ser godt hvem personen er og det smittende humøret. Jeg synes denne miksen var helt perfekt og liker det "tett på" opplegget. Og som sagt er det et bilde med godfeeling og det er det viktigste. Så jeg tror ikke de momentene jeg har nevnt her ville løftet bildet, snarere tvert imot. Dag
  20. Blir glad av å se på det. Det er ikke ofte man ser et bilde som formidler fiskeLYKKE så godt som dette. Skikkelig fint. Eneste negative er at lengselen etter sommer blir enda værre.
  21. Herlige farger, Lars. Her en litt uvanlig situasjon; På vei fra et grått og trist østland til et vestland badet i sol. "Mot normalt". [attachimg=1]
  22. Tusen takk for fine tilmakemeldinger. Det var virkelig hyggelig.. Nordlysbildene til Lars M, er jo for det meste vanvittig flotte. Av disse synes jeg egentlig at "nordlys_febIII" var tøfft. Himmelen er jo helt vill, ser ut som full storm med skyer som flyr over i stor fart, med nordlyset i tillegg. Men bakken ser litt uekte ut. Det er jo vanskelig å få det til uten å ty til hdr, men kanskje bakken skulle vært mørket ned litt. Bjorni: Jeg vet at ikke våren kommer i februar, jeg bare savner'n så. Liker ikke at sola fortsatt går ned litt over 4 på ettermiddagen.
×
×
  • Opprett ny...