Gå til innhold

Isak

Members
  • Innlegg

    210
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Isak

  1. Denne har jeg hatt med meg i mange år: I fish because I love to Because I love the environment where trout are found, which are in variably beautiful Because in a world where most men seem to spend their life’s doing things they hate, my fishing is a at once a endless source of delight and a act of a small rebellion Because, I suspect that men are going along this way for the last time, and I for one, don’t want to waist the trip. Because only in the woods can I find solitude without loneliness, because bourbon out of an a old thin cup always taste better out there Because maybe one day I will catch a mermaid And finally, not because I regard fishing as being so terrible important, but because I suspect that so many of the others concerns of men are equally unimportant And not nearly so much fun Mel Krieger
  2. Hepp! Får vel legge inn noen poster igjen, selv om det sikkert er flere sesonger siden sist! Jeg har vært ute etter SØ både idag og i går. Jeg var i Levanger og Verdal området. Nå som det ble litt bedre temperatur begynner det å røre på seg og jeg så en god del ørret oppe, men den går langt ifra land dessverre. Det ser nesten ut som at den spiser noe på overflata da de fleste av dem ruller seg i overflatefilmen, samt legger igjen bobler på vannet. Får håpe på at temperaturen holder seg, da vil det virkelig begynne å ta av her oppe i Trondheimsfjorden...
  3. Hei Roger. Jeg tviler på at det har blitt mindre fisk i nesvatnet hvis du antyder dette. Jeg synes det ser mer og mer ut som et tusenbrødrevann. Det myldrer jo av fisk der. Og etter min erfaringer, med synkende gjennomsnittstørrelse. Runar
  4. Ja det er i Svergie, landet med tusenvis av "hemmeligvann". Sikkert ikke eneste ruggen i vannet heller
  5. Les saken: http://www.t-a.no/nyheter/article78087.ece
  6. Isak

    Twisted Leader

    Dette ER en helt knall fortommsløsning! Jeg bruker dette på både tørrfluefiske og sjøfiske, dimensjonerer den etter behov. Har aldri opplevd av fortommen ruller på vannet slik som ferdigtaperte har en tendens til. Leste om dette første gangen i `Bare et kast til` for flere år siden- å der er det flere gode tips. Stå på Staffan!
  7. Isak

    Lyr!

    Vel jeg kritiserte vel ikke noe som helst egentlig, jeg ble bare forundret over tykkelsen på fortommene deres da min fiskegjeng ikke bruker så voldsomt, og det er jo selvfølgelig ikke dårligere å bruke så tykt som dere gjør. Selv om fortommen er min siste bekymring når jeg kjører fisk. Jeg bruker forøvrig samme 0,35 til alt mitt saltvannsfiske, både lyr og SØ. Den diskusjonen om å bruke letteste utstyret osv ser jeg helt bort ifra, vi kjører fisk raskt og effektivt, selv om vi bruker 0,35mm fortomm og #7 stang. Det er mye mer en bare utstyret som avgjør om hvordan en fisk kjøres. Dessuten bruker jeg ikke tynnere en 0,15mm til brunørret heller.. så det så
  8. Isak

    Lyr!

    Det er dette snøret jeg bruker til mitt sjøfiske - Trilene 100% fluorcarbon, knallbillig også; http://www.skittfiske.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=46461
  9. Isak

    Lyr!

    0.60 igor?? Er det svenskpilken du har rappa snøret av ? Jeg bruker "bare" 0,35mm fluorcarbon, og det tror jeg holder lenge. Stangmessig bruker jeg #7. Skal være veldig stor fisk før den blir for liten spør du meg. Den fisken jeg postet bilde av tidligere var inne i håven bare etter få minutter - brukte lenger tid på en 1,3 kg ørret her om dagen. Men det kan jo variere selvfølgelig..
  10. Isak

    Lyr!

    Får vel legge ved bilde av min siste storfangst av lyr jeg også da, 5,3 var det vel
  11. Hadde alle reklamene på tv vært som denne så hadde tvkvelden vært mer hyggelig! http://www.youtube.com/watch?v=ZsKMVSR3d84
  12. Var en tur idag å besøkte ei lokal lita elv i Nord-Trøndelag, og der var det full døgnflueklekking. Resulterte i årets første kilosfisk over kilon på tørt, 1,3 kg. Og en liten tass på rundt halvkilon. Begge ble tatt på en krok 14 komparadun døgnflue. Desverre ingen bilder idag, da kameraet mitt ikke virker lengre!?!!!..
  13. DET var feit SØ det! Ellers så er det jo alltid morro å se bilder fra Finnmark, alt er jo "mer" der oppe. Hvordan er sessongen i år i forhold til tidligere år?? Er den tidlig? Jeg skal nemmelig oppover fra 7.Juli og da håper jeg det er i gang for fult på innsektfronten.
  14. takk for det Robban Må bare bli uthvilt, for snart må du til pers igjen! Snart fjære igjen veit du...
  15. Vi dro en liten tur i går kveld vi også, ikke så mye aktivitet men det gikk på en større en seint på kvelden. 5,2 kg.
  16. Ja det var fint idag, synd kvelden ble så rolig på tross av det fine været
  17. Åsen ja, det er jo endel fine plasser rundt der.. Du har jo Lofjorden som er en beryktet bra SØ plass. Du kan jo begynne å utforske litt der, mange plasser med brakkvann og leopardbunn. Ellers så har du jo Skånestangen mellom Verdal og Levanger som også er en kjent god SØ plass.
  18. Var en tur idag, fra tidlig morgen. Men masse vind gjorde det vanskelig.. Trønderflua tok en fin en på halvkilon.
  19. Ja det var en jævli vind, sjøen gikk vel såvidt hvit en liten periode.. men det gikk akkurat. Fikk den inn mest fra høyre side å da går det jo bedre..
  20. Det ble en liten tur idag- resulterte i en over kilon, 1030g og en liten halvkiloskar.. tatt på reke. Hadde to napp der den ene stakk av med flua mi Bra fiske selv om det ikke var opptimale forhold..
  21. Vel, for å være erlig så fisket jeg med orange reke, å det gikk jo fint det Så har var vel i "bættet" i går. Tilslutt fisket vi med svarte glinsende wolly bugger, å det hadde Lpxe stort hell med. Fisket ikke så mye med direkte sild imitasjon altså..
  22. Mageinnholdet var sild, og atter sild... så selv om børstemarken har begynt å vise seg så er det fortsatt sild som er på hovedretten ser det ut som. Må vel en tur i morgen også, nå som det er kongeforhold i sjøen. Vi snakkes gutter!
  23. Han fra Alta pekte mest sansynlig på Trones. Kalles vel for blåberget eller noe i den duren?!.. jeg har aldri vært der da skånes er sjef Ble 3 ørreter idag! Hvis temperaturen holder seg kan jeg garantere bra fiske i påsken!! Enda bedre blir det om det blir finvær.
  24. Idag var det en kanondag!! Selv om jeg kom meg ut litt seint etter jobb så fikk jeg fram til nå, årets beste dag! Tre fisk ble landet, der største var på 750 gram. Hadde 2 napp i tillegg. Vindstille og sol gjorde dette til en knall tur. Når solen gikk ned ble det helt dødt. Nå er det ikke mye som skal til før det virkelig tar av inne i Trondheimsfjorden.
  25. Levanger ja, det er byen sin det Har bodd her i 30 år nå så jeg vet om noen plasser ja, men jeg har ikke hørt om plassene du nevner merkelig nokk Men du har jo skånestangen på nordsiden av levanger, som er en kjent bra sjøørretplass. Ellers så kan du jo prøve deg i sundet bak molon, i eidsbotten. Der er det mulig å få fisk, skal ikke se bort i fra børstemark om solen varmer litt. Ellers så er det vel bare å prøve seg litt fra, men du har noe å begynne med i allefall. Du får ha lykke til, så kanskje vi treffes i strankanten i påsken
×
×
  • Opprett ny...