Gå til innhold

Terje S

Members
  • Innlegg

    167
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Terje S vant dagen sist 8. oktober 2015

Terje S hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

48 Excellent
  1. "Kernel panic" er dataverdens svar på panikkangst. Oppstår ofte i forbindelse med bruk av særegne søkeord i maskinens søkemotor for internett. De mest kjente trigger-ordene som man kjenner til er: abbor, #8, sjøørret, mark, gjedde og haspel.
  2. Hva med NIkon D700. Det kom i 2008, så folk begynner vel å selge det tenker jeg. Det går vel for å være bra. http://www.dpreview.com/products/nikon/slrs/nikon_d700
  3. Jeg er ikke helt enig at man trenger mye kunnskap for å utnytte egenskapene i et proffkamera. Det folk flest faktisk trenger, er de tilgivende egenskapene med en fullformatsensor med stort dynamisk omfang, og gode iso egenskaper. Det er liten tvil om at folk flest knipser bedre bilder med slikt utsyr, selv om de bare bruker en liten del av alle mulighetene det byr på. Men et godt objektiv er et must. Bruktmarkedet på foto.no er verdt å sjekke ut!
  4. Et maksmål kan nok være greit. Spesielt i vassdrag nærme sivilisasjonen.
  5. La elva leve sitt eget liv. Det er helt urimelig å forvente å fiske stor fisk i vakker elv rett ved veg så nærme tigerstaden. Baglimit på en fisk per person per døgn er nok tilstrekkelig forvaltning. Det burde det vel strengt tatt gjelde i alle elver. Da får du en naturlig elv med en naturlig mengde fiskere som fisker på fisk av naturlig størrelse. Som nok hadde vært feitere enn de som er der nå. Prestasjonen og gleden av å finne og fange en større fisk blir da mere autentisk, ekte, og naturlig. Visst ikke blir det som Fismen sier i den gamle tråden; tegneseriefiske. Det blir på liksom. Kan man ta en troverdig "tørrfluerekord" under slike forhold? Det samme blir det når man fisker i kloakken og spillforet til smoltanleggene som ligger rundt om. Det virker å heves få øyenbryn når folk legger ut video av at de står og fisker digre ørreter i kloakken til smoltanlegget i Minnivallalækur f.eks. Er det for godt til å være sant osv... En kort matrosjakke uten bukse hadde vel vært den passende fiskeutrustningen slike steder. Det er jo forøvrig løsningen på tidsklemma til Jon-Erlend her. Sett opp noen foringsstasjoner med pellets nedover Hemsila. Da får du feit fisk, du kan skru opp kortprisen, det blir færre fiskere, og ja.. "topp stemning", for de som ikke bryr seg og har råd.
  6. Det er ganske oppklarende å skrive "hemsil ørret" i søkefeltet på google, og så trykke på bilder. Med tanke på finner og slipsefaktor så er det jo et interessant skue må jeg si. For meg så er dette put'n take i litt forfinet form. Synd å bruke en så fin elv til slik styggedom. Og forkastelig at noen føler de har rett til å gjøre slikt med vår tross alt felles natur.
  7. Den 3M lotionen såg interessant ut. Hadde vært interessant å prøve ut, men helst i form av en stift.
  8. Dette er vel testet ganske grundig før. US 622 stiften er den beste for vanlig bruk. Inneholder 20%DEET. Liten og hendig er den også. Funker selvfølgelig ikke like bra som Pic X-100, men det er sjelden det er så ekstremt at man må bruke den. Skal sies at x'en berga noe fisking for meg i Kautotraktene i fjor. Da var det ganske intenst!!
  9. Terje S

    Poor Gary

    Rett størrelse og profil er jeg enig i er de viktigste triggerne. Men at fisken kan bli selektiv i forhold til nettopp størrelse og profil, er jo en del av samme argument egentlig. Selektivitet og "what trout want" går vel ganske hånd i hand, for å si det slik.
  10. Ikke direkte OFA relatert, men jeg hadde en opplevelse for noen år siden som var ganske tragisk sett i forbindelse med utsetting av stor fisk. Jeg kom kjørende over fjella, og såg en nydelig vakker fiskeplass. Oi tenkte jeg, -her må det være bra-! Jeg gikk ned for å ta en rask titt, selv om jeg ikke hadde anledning til å fiske akkurat da. Og jaggu vaket det ikke en fin fisk midt på verste plassen. Er det mulig? På en fiskeplass man ser fra vegen!? -Jøss- tenkte jeg, og gledet meg til å ta en tur neste helg for å gi det et forsøk. En liten tanke om at dette var "to good to be true" var der nok, men jeg valgte å tro på det jeg så. Her snakker vi tross alt langt til fjells. Som sagt så gjort. Etter en ukes venting og en firetimers kjøretur stod jeg ved fiskeplassen og såg den samme store ørreten stå og vake. Etter en del kast og fluebytter satt den omsider, og utraset kunne begynne. Men det kom aldri... Jeg vinsjet inn auren, la den i håven og tenkte hm... Ganske riktig, en karfisk med slitte finner. "Og du Dæven og han Steike og han Tykje på træsko innst inn i det røde helvet for en nedtur det var! Har aldri vært mere skuffet i min fiskekarriere. Det skal sies at det stod i fiskekortet at det var et prøveprosjekt på gang med utsetting av merket fisk. Men det gikk ikke opp for meg før det var for sent. I wanted to believe! Forbanna f.... opplegg spør du meg. Og det i et landskap som ikke står tilbake for den fineste melkesjokoladeforpakning. Jeg reiser aldri tilbake hit. Dessverre. Det tørr jeg bare ikke. Kanskje det finnes store naturlig oppvokste ørreter her. Men tanken på hva som kan skjule seg under vaket ødelegger nå alt. Hadde gladelig fisket 4-5 hektos dagen lang i stedet for dette her! Sett i forbindelse med opplegget i OFA, og Trondheim, så er dette et konsept som ikke nødvendigvis bare holder seg til "bymarka" heller. Det er all grunn til å rope varsko både en og to og tre ganger. Kanskje skal vi være litt forsiktige med hva slags folk vi rekruterer til å ferdes ute i naturen også. For når naturen ikke er bra nok som den er, så er det vel noe galt "opp i der". Bilde av 1,5kg karfisken, samt en naturlig utvalgt en rett under 5hg fra samme området.
  11. Mulig det er lurt å gå enda litt opp på 0.50 delen og tilsvarende ned på 0.40, men denne har funket fint i mange år. Som du sier innledningsvis er det oftere et problem at folk fisker med generelt for korte fortommer. Fluelinens fronttapering og konstruksjon har også en del å si for presentasjonen. Ikke alle er like gode. Prøvde en annen kars oppsett her forleden, og det var en påfallende forskjell på linene vi brukte. Hans line virket å ha en ganske lang fronttapering som hadde mye minne i seg (krøllete). Var veldig mye dårligere enn min Cortland DT sylk line.
  12. Favna mi er 1,65m. Fra fingerspiss til fingerspiss når du holder hendene ut til siden. Trekk fra noen cm til knutene i begge ender så blir det vel ca 1,56m. Så ja et unøyaktig mål, my bad, men veldig greit å forholde seg til når du skal ha noe i omtrent den lengden. Ble litt nysgjerrig på meg selv her, så jeg målte opp fortommen jeg har stående på min 9' #5. Det var litt annerledes enn jeg trodde! Her er den i nøyaktige mål fra knute til knute: 1,58m 0.50 / 1,46m 0.40 / 49cm 0.30 / 49cm 0.20 / 1,49cm spiss.
  13. Jeg bruker denne: En favn 0,50mm / en meter+ 0,40 / 30cm 0,30 / 35cm 0,20 / ca en favn 0,14 så har man litt å gå på. Det blir en fortom på ca 18`, altså to stanglengder. Jeg bruker maxima cameleon i 50-40-30 delen, og stroft på resten. Bruker blodknute i alle skjøtene, og knyter den slik at endestykkene kommer ut gjennom samme hull. Slik blir det mindre muligheter for at den henger seg opp. Bruker fem tørn i knuten på 0,14mm delen.
  14. En sirkel består vel av to bukter.
  15. Første delen av et "effektivt" fluekast (skyte fra hoften), der du hurtigst mulig vil mate ut line for å få nok vekt til at du kan spenne stangen ordentlig, er det lurt å ikke stoppe, eller stoppe minst mulig. En slags oval sirkelbevegelse faktisk. Så det skal man ikke kimse av Lars. Her får man fordelen av både wow-faktor og funksjon. Men det er klart, man må på et tidspunkt gå over til vanlig frem og tilbake kasting, ellers vil wow-faktoren minske betraktelig.
×
×
  • Opprett ny...