Gå til innhold

Loopman

Members
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Det er gøy å dele erfaringer og viktig at alle får ytret sin mening her på forumet. Det er på denne måten vi alle kan dra nytte av våre erfaringer Når gjelder intrekk fisker jeg stort sett alttid raskt. .kun fordi dete r det jeg har mest troa på og som har funket best for meg uansett flua, men selfølgelig smak og behag som alt annet
  2. skal du bruke juletrepynt bør du kanskje helelr tenke på å bruke det berømte juletreet som det er skrivi så mye om her på forumet tidligere. . ingen vits i å gjøre fiske mer komplisert enn det faktisk er. .
  3. Min erfaring er ofte det stikk motsatte. I det siste har jeg fått veldig bra på oransj tangloppe. Da ser jeg fiksen kommer mot flua med en gang den treffer vannnet . .ser bølgene fra fisken. Da trekker jeg veldig ofte veldig fort inn og den tar som bare det. Godt mulig det er annet fiske der du fisker Toggi, men som sagt som må man også ha trua på det man fisker med og hvilken teknik man bruker. Veldig individuelt De siste turene jeg har hatt har det vært helt blikk stille og en del vak. .da er ofte tangloppe fiske suverent etter min erfaring. Har også hørt fra andre at dette funker veldig bra. Oliven tangloppe har også gitt gode fangster den siste tiden. Her tror jeg også andre farger vil fungere, me har ikke prøvd så mange variasjoner. Mysis bruker jeg ofte hvis det kruser på vannet. .også her med forholdsvis raske inntrekk. Har du noen erfaringer med farge på loppene??
  4. tror nok fisken kan være selektiv på hva den tar jeg også, men om du fisker med en liten reke eller andre småimmitasjoner spiller kanskje liten rolle. Tror nok også de gangene du får på liten reke toggi at du likeså godt kan fiske med tangloppe eller en mysis. Det har gitt gode fangster nå de siste ukene. Når det gjelder små immitasjoner som mysis og tangloppe er de ofte spesielt effektive på dager som det er stille og fisken viser seg i vannflaten i ny og ne.
  5. Er vel ikke helt enig der Lillevann at den bakerset flua er mest utsatt for hugg. . i danmark fiskes det mye med to fluer og det er på ingen måte den bakerste flua som fisker best. Jeg tror det heler har noe med hva fisken helst vil ha og hva som den biter på uavhengig om det er den bakerste flua eller ei:)
  6. Hei hei. En god kompis har norgesrekord på tykkleppet multe. Den tok en hvit sildeimmitasjon. Tror det gjelder bare å treffe de. Har en annen kompis som til og med har fått på sluk og selvfølgelig også loff eller bolle som oftest blir brukt. Kan ikke si at jeg har vært like heldig, men har observert mange plasser med mye multe, men lite bitevillig.
  7. Har aldri sagt at noen oppfordrer til å ta fisk under minstemålet, men at det gir et veldig dårlig signal til andre. Dette er på ingen måte akseptabelt og det er det jeg prøver å poengtere. Hva slags signal gir dette til andre sø fiskere når en som oppfattes som meget seriøs i det han driver med,tar fisk som dette?? Jeg syns at det da er min plikt å opplyse om at slike fisker skal settes fint tilbake i sjøen igjen slik at vi også kan oppleve et godt fiske i fremtiden. Det tror jeg alle som er inne på dette forumet er veldig enig med meg i
  8. Du unnviker å svare på spørsmålet mitt Loopmann, hva er det du konkret referer til? Med unntak av bilder som du vurderer til under minstemål, hvor blir det aktivt oppfordret til å ta SØ under minstemål?? Vi er enige om minstemål og jeg deler din oppfatning der. Jeg verdsetter også din innsats med kultivering av gytebekker. Men det er ikke det det dreier seg om nå. Jeg ber om konkret grunnlag for, etter mitt syn, alvorlige beskyldninger du legger frem for alle her. Har du dem ikke, vil jeg be om en uforbeholden unnskyldning, ikke til meg, men til Toggi som fremstår som skyteskive her. Jeg får heller legge ut et bilde som er vist tidligere. ( det er dette jeg konkret viser til, og andre bilder) Du kjenner sikkert igjen stang og snelle og hvem sin det er ( ihvertfall ikke min) På denne stanga er klinga ( fightbutt+snellefeste+ korkhåndtak) ca 30 cm vil jeg tro. Har ikke vært borti noen enhåndsfluestenger som er over 35 cm på klinga ihvertfall. Som du ser er fiskene langt under minstemålet og det er dette jeg referer til, et dårlig signal, men på en annen måte et veldig godt eksempel på fisk som SKAL slippes ut igjen. Har du vanskeligheter med å se at dette er undermålere burde du måle klinga på stanga før du uttaler deg om undermålere eller ikke, og evt pusse brillene dine. Bildet taler for seg.
  9. Selv har jeg også blitt nevnt i enkelte sammenhenger her uten å ta meg nær av det på noen som helst måte. Er man med på et diskusjonsforum får man tåle å få kritikk når man utfordrer regelverket på denne måten. Har ikke sagt at Toggi syns det er rgeit å ta undermålere, men å legge ut bilde av undermålere som er knekt nakken på er et dårlig signal til andre SØ fiskere. Det er det denne diskusjonen går ut på og på ingen måte et personangrep eller sjikane. Det må da være lov å opplyse om minstemål og SØ regler på en link som omfatter SØ fiske i sjøen. Det med at "Det som er provoserende er å høre at det er greit å ta undermålere fordi du fisker så mye og gir andre god fisketips." "Fikser man mye så har man ingen dispensasjon fra lovverket?? ingen som har det her i landet meg bekjent, selv ikke Toggi" Dette er satt litt på spissen for å få andre til å se at undermålere skal settes ut igjen og ikke havne på matfatet. Meningen med å skrive dette er å poengtere at ingen, absolutt ingen har lov til å ta SØ under minstemålet. ( ikke jeg som har laget reglene) Som bildene viser er noen av disse fiskene avbildet tidligere på linken undermålere, noe som flere har observert, ikke bare meg. Selv driver jeg med kultivering av gytebekker for SØ og er en smule provoserende å se at enkelte tar " småfisk" som vi så fint kaller det. Husk; med et stadig økende antall SØ fiskere og økende beskatning er det veldig viktig å være bevisst på hva man driver med. En riktig og bevisst holdning , til SØ og Sø fiske blir derfor mer og mer avgjørende for at vi alle her inne skal kunne ha et godt fiske også i fremtiden.
  10. Bruk skjønn og sunt folkevett i samsvar med regelverket så finner du nok et svar
  11. Ser det har blitt en del diskusjoner om minstemål, det er bra så fiskere blir opplyst om det. Husk at alle SØ fiskere skal være beviisst på hva en holder på med og være med på og informere og gi de rette signalene til andre fiskere. Dette signalet med at det er greit å ta fisk under 35 cm er jo bare tull. Det er ikke lov og minstemålet for SØ er 35 cm og all fisk under dette settes ut igjen. Enkelte fiskere bruker da unnskyldningen " den var så stygt kroket at den måtte avlives" Dette er en unnskyldning som ikke er god nok. . da får man heller bytte ut treblekroken med enkeltkrok, kroker like godt, eller en inneklemt mothake på kroken. Reduserer omtrent ikke krokingsegenskapene , men reduserer skadene på fisken veldig. Det som er provoserende er å høre at det er greit å ta undermålere fordi du fisker så mye og gir andre god fisketips. Dette er jo bare tull. Får holde seg til lover og regler,så blir det heller ingen diskusjon rundt dette. Det er vel kanskje enklere. Fisker man mye så har man ingen dispensasjon fra lovverket?? ingen som har det her i landet såvidt meg bekjent, selv ikke Toggi.
  12. Det er på ingen måte et personangrep bjorni, men ytrer kun en mening. .er vel kanskje det dette forumet er laget for? å komme med meninger, innspill, erfaringer og opplevelser. Ikke meningen å få det til å høres ut som et personangrep. Det er det altså IKKE, noe som du antyder. Meningen er bare å minne om minstemålet. Har sett altfor mange ganger at "småfisk" blir med folk hjem. Det syns jeg er irriterende og ikke moro å se for personer som er med på kultivering av gytebekker. dette er på ingen måte med på å bevare den fine sjøørretstammen som vi har gleden av å ha.
  13. det skal jo og¨så sies osprey at det er lettere å få de små. .tar alle undemålere så blir det heller ikke så mange store. .har du tenkt på det?? i sverige er jo minste målet 45 og danmark 40, det burde det vært her også.
  14. På de fluestenege jeg har er de ingen av stenge som er over 30 sm fra fightingbutten til enden av korken på håndtaket . .tviler sterkt på at at fiskene da er over 35 cm . . ikke mange av de fiskene som er lengre enn dette, bortstet fra den ene han fikk. Den er kanskje ( hvios jeg legger godviljen til og legger på et par centimeter) 35 cm. Spiller ingen rolle for meg om du syns det er greit å ta undermålere, men syns det gir en dårlig synergie effekt til andre fiskere. Til opplysning blir man disket i alle sjøørret konkurranser hvis man veier inn fisk under 35 cm. . Skal være unødvendig å ta livet av de små når man får i bøttevis av fisk med god kondisjon som er godt over 35 cm.
  15. feite fisker var det uten tvil, men undermålere er rett og slett ikke lov å ta selv om de har kondisjon på 2. . sånn er regelene bare og de fleste seriøse fiskere holder seg til dem. .
×
×
  • Opprett ny...