Gå til innhold

kimwerner

Members
  • Innlegg

    82
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Trua? Det har jo fungert svært bra de siste åra med flere friskmeldte vassdrag. Lenge siden sist det var en mislykka behandling såvidt jeg kan huske. Å få laksen immun kan fort ta to-tre tusen år med naturlig seleksjon.
  2. kimwerner

    DIY Exuma 2014

    Gode tips på denne siden: http://www.diyflatsfishing.com/diy-location/exuma
  3. Ikke like lett å få fisken, da den er litt vanskeligere å se i overskyet/regnvær. Det er ofte skyggen av fisken, og ikke fisken man først ser. Men hvis vanntempen er fin, er det sikkert like mye fisk på flatsen i regn som i sol.
  4. Uten å komme med så fryktelig spesifikke gode forslag, vil jeg som tommelfingerregel si at jo lengre du går, jo mer plass får du for deg selv. 80 % av laksefiskerne liker helst å se bilen i bakslengen, så veiløse elver på Varangerhalvøya, Nordkynn er gode tips. Sideelver til Tana fungerer også, bortsett fra at laksen henger fast i ei not ved storfossen.
  5. Tipper det er en stund til vi ser døgnfluene. Godt nymfedriv og lett klekking av steinfluer i dag. Myggen er fremdeles ikke kommet i fullt monn, men her er det nok snakk om dager før fisken starter med støvsuging av mygglarver med påfølgende krevende fiske. Så noen vak i nedre deler, lenger opp var det særledes sparsomt.
  6. kimwerner

    Patagonia

    Tenkte du på sjøørretfiske i sør eller ørretfiske lenger nord i patagonia?
  7. Prøv feks Leksa, sideelv til stjørdalselva. Renner ut ved Hell. Kjør oppover dalen fra Lånke. Ikke tett med stor ørret, men morsom elv som innimellom kan overraske på en sinnsyk god dag. Lakseførende nedre deler, men fine, lett tilgjengelige ørretstrekk 5-6 kilometer oppover dalen.
  8. Til info: Hvis du kjøper Simms i USA og har en reklamasjon, må vadebuksa også sendes til USA. Kan ikke repareres i Norge/Europa
  9. Jeg kom meg dit via direktefly Houston - Roatan. Fra øya Roatan(som også har utmerket Permitfiske) kan man ta fly til fastlandet (Le ceiba) for så videre ut til Guanaja. Ca 30 min hver vei. Også muligheter med privatfly eller båt direkte mellom øyene som er raskere, men noe dyrere. Totalprisen for fly kom på ca 6500 kr fra Norge. På guanaja flyplass bli man hentet i båt og kjørt ut til Grahams Place. Båt er faktisk den eneste måten å komme seg til flyplassen på. Nesten ingen veier på øya. Ja, det er lov å fiske over alt. Gående eller med kaiakk kommer du deg til stort sett alle flatsene 150 dollar er Grahams place. Kan få det ned i ca 100 dollar da de har noen mindre leiligheter for leie. Sikkert mulig å forhandle en god deal hvis du skal være der lenge. Finnes sikkert andre løsninger på Guanaja. Det finnes et par - tre hoteller på øya, men ingen som har like god beliggenhet i forhold til fisking som Grahams Place. Prisnivået i forhold til Belize er litt vanskelig å svare på. Roatan var dyrt - både mat og overnatting. Guidene ligger også 100 - 200 dollar mer pr. dag. Guanaja er billig. Det er 10 min med båt til Bonacca - største byen på øya, og der får man kjøpt det meste man trenger av dagligvarer. Bonacca er et eventyr i seg selv. 1500 mennesker klynget sammen på en knøttliten holme. Mange gode guider i området. Vi hadde guide i en dag for å bli litt bedre kjent med permitflatsene. Han var god og relativt billig. 250 - 300 dollar dagen er prisen de ligger på. I tillegg er det muligheter for havfiske. Graham er hekta på dette fiske og tar deg med gratis i båten sin. Også muligheter for tarponfiske.
  10. Da har jeg skrevet noen ord og lagt ut noen bilder her: http://nok-en-fisketur.blogspot.com
  11. Da har vi kommet hjem. Jobber med en utvidet rapport med bilder og annet, men det tar noen dager før det kommer. Kort fortalt ble det både Bonefish og Permit. Kona mista en Permit på rundt 10 kg. :'( Mye stor Bonefish å se, men flatsene var langt i fra så fine som på Bahamas. Mye korall og gress.
  12. Såpass! Har du kommet på kant med amerikanerne i tidlig ungdom Men tror det finnes muligheter for å unngå mellomlande i statene. Feks fly inn til Cancun via London/Frankfurt/Paris og buss/fly videre.
  13. Gratulerer med innlegg nr 1000! Ja, utrolig morsomt og visuelt fiske i nydelige, varme omgivelser. Og med intensiv googling er det ikke så fryktelig dyrt heller. 6500 for flybillett... fra Tromsø!
  14. Skal legge inn rapport. Har ikke ordna med guide enda. Skal bo midt i smørøyet, flatsen er rett utenfor hytta vi har leid, så satser på DIY i første omgang. Men mulig vi tar en dag eller to med guide hvis fisket er vanskelig/dårlig eller vi blir lei av den lokale flatsen.
  15. Kan være vanskelig å finne butikk. Kanskje i Belize City eller San Pedro, men ville ikke satsa på det. Best mulighet til å leie har du kanskje ved de største fiskelodgene eller du får kanskje leid fra noen av guidene.
×
×
  • Opprett ny...