Gå til innhold

Amundsen

Members
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Alt skrevet av Amundsen

  1. Tror du må sjekke svenskenes fredningstider på SØ. Tror det er lov å fiske fra april til sept eller noe sånt. Hvis du googler det finner du mer info. Hvaler er jo ganske close eventuellt da
  2. Støtter Øyvind sitt forslag om å vurdere å legge igjen kanoen hjemme. Jeg og en kompis skulle ha med ally Kano i 5 dager i røa vassdraget. Det blir veldig mye bæring på den første etappen og det man må beregne er å måtte gå tre ganger så mye med Kano som om man gikk uten. De som prøver med andre typer enn lette sammenleggbare kanoer angrer som en hund etterpå Vi ville tatt me ally'n om vi dro to uker, men vi var der i fem dager og vi syntes ikke det var verdt stevet rett og slett. En annen ting er om dere skal til røa vassdraget så bør dere bruke den ruteferga som går, elgå2. Vi hadde flaks og vindstille da vi padlet over, men tilbake var det sterk vind og STORE bølger. Vi hadde aldri kommet oss over uten ferga! Om det er plass på ferga til 4 kanoer kan være et sjansespill hvis det er mye turister. Da kan det lønne seg å sette opp kanoen når man er på rette siden Mitt råd er å legge igjen kanoen hjemme om dere skal dra 3-5 dager. Kan være greit å huske at det er store avstander og 8 mann og 4 kanoer kan bli mye logistikk. Femunden kan sammenliknes med Mjøsa i størrelse og for å komme til de intime og urørte delene av femundsmarka er min erfaring at 5 dager var for lite. Tror dere kunne fått mye større glede av å padle vann til vann i Nordmarka eller Østmarka for eksempel. Der vil dere ihvertfall treffe mye mindre folk enn rundt femunden. Ellers sies det at fisket i femunden ikke kommer skikkelig i gang før uti juli, men det tar jeg med en klype salt. Noen sa at en uke i mai i fjor var visstnok helt sinnsykt med masse klekkinger.
  3. Ja, tusen takk for PM Nå skal poden luftes.
  4. Hei! Jeg har tenkt å ta med poden 13 mnd på overnattingstur i telt med muligheter for SØ fiske. Siden jeg bor i Oslo hadde det vært fint med en plass innen 1-2t fra hovedstaden. Jeg vet om mange plasser i oslofjorden, men kunne tenkt meg å reise litt vekk og prøve noe nytt. Er det noen som kan tipse meg om noen plasser med bra kombinasjon av teltplass, relativt kort fra bilen (10-15min maks) og gode muligheter for sjøørret? Jeg har vurdert å prøve Sverige, men er ikke så kjent. Vanligvis finner jeg bare en plass selv ut fra Google Maps eller lignende, men kjedelig å kjøre bomtur med en skrikende junior i baksetet Setter pris på alle tips og hvis noen ikke vil dele det her, men sende PM setter jeg også veldig pris på det. Mvh, Olav Amundsen
  5. Det ble dårlig fangst. Prøvde å servere det meste i boksen, men det fungerte ikke dessverre.. Da svogeren min dro en laks på 2,7 kg på sluk etter at jeg hadde denga flue i over en uke konvertere jeg en kort stund til heisekran uten at det hjalp.. Neste år..
  6. Sorry at jeg ikke har svart før nå, men har ikke sett innlegg ditt før! Vi brukte nok ca 2,5 t inn med full oppakning og endel pauser. Det er lagt it planker over myra på hovedstien, men ikke fra den og til Jogrimen.
  7. Andreas: Har du link til noen nettbutikker som selger gurglere? Det hørtes utrolig kult ut! Litt som harving eller popperfiske det eller? Hva imiterer man? En skadet fisk? Christoffer: Det er mange fine tips du kommer med, takk for det Jeg har ofte sett fisken hoppe himmelhøyt der oppe, er det fordi den prøver å slå av lus? Skjeldent jeg får den til å ta, men det hender når jeg får lagt kastet over vaket umiddelbart etter at den har hoppet. Hurtige inntrekk er det jeg har fått den på i sånne situasjoner. Men jeg har også opplevd å stå i solsteka og få flere fisk på saaakte inntrekk mens 3-4 båter dorger i hurtig tempo med 5 stenger ute, uten at de har fått de til å ta på det, så jeg forsøker alltid å variere:) Amund: Rekene er pakket og er klare
  8. Hei folkens! Jeg skal nordover til Bodøtraktene om et par uker og har tenkt å fiske etter SØ i sjøen. Hva slags fluer er det som funker best på sommeren? Jeg har fisket mest på østlandet tidligere. Jeg kan hovedreglene om lyse fluer på dagen og mørke på natta. Variere inntrekk osv. Jeg skjønner det sånn at noen bare bruker små rosa reker. Er det andre erfaringer? Er det veldig forskjellig fra Oslofjorden? Alle tips om killerfluer er hjertlig velkomne!
  9. Vassdraget på Kjerringøy heter Fjærevassdraget. Jeg har ikke fiska der, men har fiska SØ i sjøen i området rundt. I vassdraget går det ettersom jeg skjønner mest små og noe mellomstor laks.
  10. Hei! Hvis du søker på OFA forumet finner du også litt info. Jeg har fisket i Reinsvatnet i Kriksvika. Langgrunt ved campingen. Fått noen fine der. Ellers har jeg fisket for lenge siden i Matfattjern. Hørte at det fortsatt er mulig å lure en ørret der, men det er ikke sikkert de er så store. Ellers er de vanna Hermann beskriver også bra. Har ikke vært i Lyngen, men har planer om å dra dit. Hørt det er bra ved utløpet på kvelden. Ellers var jeg på Jogrimen i fjor. Det var sykt med vak, men det klekka et insekt vi ikke hadde i boksen, så det ble noen på reservestanga, sluk. Ellers så er det ørret stort sett "over alt". Ellers så er det ørret i vannet nedenfor "Sportellet" også. Der kan du lure den på flue. Har tatt et par på maur på siden opp mot sportellet. Mulig å gå rundt hele vannet, men på østsiden av elva bør du som regel ha med vadere. Kommer ann på hvor tørt det er.. Skitt fiske!
  11. Amundsen

    Hvaler - tips!?

    Hei folkens! Jeg og en kompis skal ta med guttungen min til hvaler til helgen. Vi er ikke kjent og lurer på om noen vet hvor det er fint med telt og SØ fiske tett på? Vet at det er bra overalt, men lurer på om noen har en plass som ligger litt unna "hovedveien", men samtidig sånn at man kan slå opp teltet ikke langt (10 - 15 min ca) fra bilen? Jeg har sett på spjærøykilen. http://kart.finn.no/?lng=10.90381&lat=59.06472&zoom=14&mapType=finnhybrid&markers=10.90437,59.06474,r,Brukerdefinert Der ser det ut som at det kan være bra, samt ikke langt fra bilen til teltplassen. Har endel ting med, så da er det en fordel.. Kult hvis noen tar seg tid til å svare Gjerne på PM
  12. Knall rapport! Digga den tskjorta til knut!
  13. Her er noen fine plasser jeg prøvde da jeg studerte i Sogndal. Fått SØ på noen av plassene, ikke alle http://kart.finn.no/?lng=7.30897&lat=61.38091&zoom=18&mapType=finnhybrid&markers=7.10588,61.22314,r,Pass+p%C3%A5+fredningssone+-+se+skilting%7C7.17140,61.20292,r,H%C3%B8rt+at+det+kan+v%C3%A6re+bra+i+bukta%7C7.07635,61.19824,r,Str%C3%B8mutsatt%7C6.99460,61.16115,r,Stranda+kan+v%C3%A6re+aktuell%7C6.99660,61.15776,r,Sundet+kan+v%C3%A6re+bra%7C7.30659,61.39389,r,Pass+fredningssone,+se+skilt+p%C3%A5+land%7C7.31059,61.38075,r,Fin+grunne Zoom ut, så ser du noen plasser rundt Sogndal og i Gaupnefjorden.
  14. Syke tilstander gutta! Det må jo sies at det ligger mye kunnskap bak hver fisk.. Ikke alle som kan gå ut og "hente" prikkefanter som det dere gjør i fluebanden! Morro lesing! Gratulerer!
  15. Amundsen

    oslofjorden

    Grattis til Dilla og Erik! Kult at noen tar griser, mens andre tar tang! Selv så er jeg en kløpper på tang-suppe, men disse rapportene gjør at drømmen lever og at håpet ikke dør ut
  16. Fisket på Elnestangen et par timer før det var mørkt i dag. SØ hverken sett eller følt. Kanskje jeg må lengre ut i fjorden?
  17. Takk for invitasjonen Fredrik N, men kona holder meg så hardt i tøylene at jeg klarer ikke rive meg løs i helgen
  18. Noen som har fisket SØ rundt Stavern i det siste? Jeg skal være endel der fremover og håper på å få svingt fluestanga Jeg har prøvd litt der tidligere, men uten særlig resultat. Hva går det i om dagen? Reker og decievere? Hadde vært kult om noen hadde et lite tips på lager og var villig til å servere det på PM Ser kanskje ut som at det er bra i Naverfjorden? Kan man vade så langt ut som det ser ut på kartet, innerst i bukta der? Ser fram til å prøve nye plasser Skitt fiske folkens!
  19. Du har jo fjærevassdraget på kjerrinøy da.. Vet ikke hvordan fisket har vært i år, men det er en "intim" elv kan du si..
  20. Tusen takk for mange bra tips! Vi tar med oss de videre! God sommer til alle og skitt fiske
  21. Hei Magne! Jo, takk for tipset, men det går ikke når det er minipris billetter! Er det noen som har vært på fiske i nærheten av finse enda i år? Kanskje det finnes noen vann som er fiskbare?
  22. Området vi hadde tenkt oss ligger på ca 1300 m.o.h, og vi snakket med noen som sa at det lå relativt bra med is der for noen dager siden.. Tidsrommet er lør 02.07-tirs 05.07. Eventuellt om noen vil kjøpe tobilletter til finse for en god pris så har jeg to til salgs
  23. Hei! Jeg og en kompis har bestilt togbilett til Finse neste helg med tanke på ørretfiske. Problemet er at i følge de som jobber der er vannene islagt og ikke fiskbare :-\. Nå er gode rådyra gode, og jeg lurer på om noen kan hjelpe oss med fiskevann/elver i gangavstand fra togstasjon på strekningen OSLO - FINSE! Med gangavstand mener jeg 1-4 timers gange med oppakning. (Vi har tenkt å sove i telt og fiske med haspel og fluestang. Høyereliggende områder er å foretrekke) Alle innspill tas imot med STOR takknemlighet!
×
×
  • Opprett ny...