Gå til innhold

Puma

Members
  • Innlegg

    115
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Puma

  1. Puma

    Skagit

    Etter min mening bare tull. Godt tilpassede "skandinaviske" klumper dekker alle behov og presenterer bedre.
  2. Puma

    River Og Sliter

    Klart det er mulig. ideelt sett betyr det base på hytten på Hemsedalsfjellet, og halvdagskort som alternerer mellom Lærdalselvi og Hemsila. Fra juni og ut august, hadde det ikke vært for den j***a jobben....
  3. Puma

    Mattematikk.

    Skal spørre neste ørret jeg treffer. Kan den telle til to, ser den i hvert fall stavefeilen i trådtittelen... Det betyr vel at den kan stave óg, eller....?
  4. Nå skal for første gang konsesjonen for regulering av et nasjonalt laksevassdrag revideres, og fiskeraksjonen i Surna oppfordrer alle til å signere oppropet mot Statkrafts herjinger i denne elven! http://www.opprop.net/la_surna_leve
  5. Hm. Så det du mener Tom er at vi like gjerne kunne kastet med et kosteskaft? Hva om bevegelsen hadde fortsatt forbi kl 12? Men for all del, om vi kunne spenne fast stangen og hyre en polakk til å spenne den opp, ville vi sluppet den fæle kastingen......
  6. Nemlig, det handler om fiskeglede i disse bøkene. Jeg er en middelmådig ørret-fisker, laks er min greie, men fy f hvilken glede alle disse bøkene gir. Etter min mening er det langt igjen før digital lesing erstatter bøkene i hyllen!
  7. Det er deilig med de gamle klassikerene, har mange bøker fra Tufte, Rise, Gierach, Lee Wulff, Charles Ritz og mange flere. For ikke å glemme Jan Johansson. Et glass vin og en bok fra disse er god avkobling fra det h... været som herjer ute. Og er helt enig med Tom, gamle Villmarksliv (og Jakt&Fiske) er flott å lese. Har digre stabler av disse på hyttene, og de leses på nytt år etter år.
  8. Siste nummer av Vak! Bra saker.
  9. Jeg for min del er ferdig med Simms, har hatt to par Headwaters og begge har vært lekk som en sil. Patagonia neste....
  10. Jo mer jeg tenker over det,jo mer overbevisst blir jeg,eller kall det gjerne troende,at slippunktet har mer elle mindre null betydning? En myte i mine øyne. Det som derimot er viktig er å få størt mulig fart på trekket,og ikke når du slipper. Tom. Enig, Tom. Jeg tror ikke det betyr noe vesentlig. Farten er det som betyr noe. (Bare man husker å slippe før snøret har strukket seg ut, da ).
  11. Interessant spørsmål, Tom! Jeg tror og føler, uten at det er filmet eller analysert nærmere, at jeg slipper "lenge" etter stoppen. Særlig om det er mye snøre ute, og det er vel naturlig.
  12. Ingen beskjedenhet nødvendig André, du er en eminent fluebinder!
  13. Puma

    Sage SP

    Enig! Tusket til meg en 2-delt 390 i fjor fra en bevisstløs svirebror, og det er den aller beste stangen i sitt segment jeg har prøvd. Passer meg perfekt. Og ja, jeg har prøvd "de nye...."
  14. Hvor er liker-knappen? Liker sykt Når det bladet kommer får jeg sommer-feelingen....
  15. Ettersom 90% av mitt fiske foregår i lakseelven eller i sjøen, må det bli følgende for å ikke helt utelukke de få gangene jeg fisker med tørrflue; 10' #6 av ypperste merke (gjerne Sage ZA), Danielsson (alt er bra) og, tja, kanskje GL 4Cast. Men jeg håper jeg slipper å velge.......
  16. Puma

    Firer

    For all del, i en ideell verden hadde det blitt mye testing. Problemet er tilgang på forhandlere og leverandører, og da blir det ofte til at jeg handler på grunnlag av andres preferanser... Det er supert at en kan få hjelp på denne måten, selv om jeg skulle ønske jeg hadde mulighet til å teste mer utstyr før kjøp Ikke la deg skremme av formuleringer som "for avanserte kastere" osv i fiskeblader. Det er ikke ofte et snøre eller en stang er ubrukelige for andre enn spesialister (nesten aldri spør du meg). Noen stang-og snøretyper kan riktignok være enklere enn andre å beherske for en sylfersk nybegynner, men det ligger også mye god læring i en lang klump spør du meg.
  17. Puma

    Firer

    Hei, hvis jeg var deg ville jeg ikke vært så opptatt av hvilket tall som står på stangen. Hvis du er ute etter en stang som best kaster ditt favoritt-snøre i #4, er det slett ikke sikkert at det er en stang påstemplet #4 som er riktig for deg. Har du en forhandler i nærheten, eller kanskje en bekjent hvor du kan prøve noen stenger? Det koster ikke noe å prøve, og da slipper du usikkerheten.
  18. For min del er mye av grunnen til at jeg ikke har vært der på flere år, er at jeg rett og slett ikke slipper til. Det kryr alltid av folk som kjenner noen som kjenner noen, skal teste, drikke kaffe og prate om sesongen som kommer. Ingenting galt med det, men det betyr at folk som meg, som ikke kjenner noen bransjefolk alltid havner bakerst i køen. Og da kan jeg like gjerne dra på Nordisk, der får jeg i alle fall service.
  19. Flott pilke-snelle!!
  20. Jan Johansson har begått en ny bok om sjøørretfiske i saltvann; "Havsöring-Kustens silver (2012)" Kan absolutt anbefales.
  21. Hip-pack fra Patagonia (husker ikke hva den heter). Aldri mer jakker og vester med stapp fulle lommer, og slutt på å flytte utstyr fra jakke til vest og tilbake igjen ettersom været forandrer seg.
  22. Å skrive innlegg med store bokstaver på denne måten er som å skrike over bordet under en diskusjon. Det vitner om manglende manerer. Hvorfor kan du ikke fortelle litt om hvordan du har klart å lande 71 laks i løpet av sommeren? Det kan neppe være mange som har fått flere fisk enn deg i løpet av en sommer i norge.
  23. Som sagt, skal du bruke mange penger på en snelle med klassisk utseende og s-sveiv, ta en titt på Saracione. MKIII er en kjip kopi av den originale Cascapedia (som fort koster fem-sifrede kronebeløp).
  24. Hvis du skal ha en elegant, klassisk snelle med s-sveiv og vil legge litt penger i det, ville jeg kikket på Saracione før jeg vurderte en plast-kopi av Cascapedia (MKIII). Eller hva med en Hardy Perfect?
  25. Tipsene du får hos Nordisk er alltid velfunderte og gode, og det er ingen tvil om at Redington CPX er ansett som en knallstang til prisen. Om du liker den er ikke helt (men ganske) sikkert. Jeg ville bedt gutta på Nfisk om å få prøve stangen med et passende snøre.
×
×
  • Opprett ny...