Gå til innhold

Igor Soldo

Medlem NFF - Standard
  • Innlegg

    5 064
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Igor Soldo

  1. Flyttet fiskebortskjemt fra Trondheim til Ålgård for noen år siden, og har ikke vært crazy aktiv innen fluefiske, men har nå lyst å komme inni gamle fiskevaner, så jeg trenger noen tips.

    Trenger ikke være verdens største ørreter (eller andre arter), bare det er fisk å få og at det ikke er rett ved en vei :D, og litt gåing skader heller ikke ;)

    vann, elv og bekk er av interesse (har en soft spot for kortline fiske)

  2. Jan_Haukaas skrev (På 7.10.2017 den 22.04):

    Hei

    Høsten byr på mye rått fiske i sjøen med fluestanga. Jeg har funnet noen godplasser som tidvis holder stor lyr. Dvs fisk fra 2-10 kg.

    Oppsettet er ei 10" #7 Guideline Reaction FRS med ei Vosso snelle og Airflo 40+ synk 3. Funker utrolig bra :)

    Men her kommer det lille problemet, jeg har kroket flere skikkelig store, altså fra 7-10 0kg, men sliter med å få de opp på land. Grunnen er enkelt og greit at de stikker avgårde som en laks på dop og går dypt på bunnen og setter seg fast. Drev å rota med en idag i over 15 min uten å få den løs. Dette er det bare de skikkelig store som gjør, 2-6 kg greier jeg å holde noenlunde kontroll på.

    Noen tips ?

     

    Jan

    Have no fear, lyrkongen is here. :D

    Det jeg brukte i Trondheim, aka storlyr mekka, var en lpxe rs #10 med synk 7 (airflo).

    Beste flua, med mest lyr på samvittigheten, var en liten bunny (ca 6 cm) i rødt, på en big game light fra mustad (kort kropp vidt gap), og 0.45mm fortom, ca 1m.

    så er det kjøringen, du må kjøre de som en GT, hardt som faen.

     

     

    • Lik 6
  3. Jeg har utelukkende brukt microringer fra hends i både sjø (sjøørret) og ferskvann (ikke gjedde og laks) i 4 år nå, mellom hovedfortom og spiss. Bortsett fra at det er superenkelt å skifte spiss, så sparer man hovedfortommen såpass mye, at jeg sjeldent skifter hovedfortom ila en sesong, med mindre det er skade på den da. Det lengste jeg har brukt et fortom er 2,5 sesonger i ferskvann (Hends Camou, som btw er kongen over alle fortommer PUNKTUM)

     

    Så for de som vil prøve microringer er det bare å prøve, it's super-nice-happy-time

    • Lik 1
  4. Hei.

     

    Hvordan kan man lage egne løkker på fluesnøret? Har prøvd det en gang selv ved å bare legge lina dobbelt, deretter surre et tykt lag med bindetråd over. Men dette varte ikke lenge. "Loopen" gikk opp ganske fort. Har også kjøpt en del av disse:

    http://www.nfisk.no/Nettbutikk/tabid/113/CategoryID/394/Category2ID/467/List/1/Level/2/ProductID/7017/Default.aspx

     

     

    Blir ganske dyrt i lengden altså. Så spørsmålet mitt er hvordan jeg selv kan lage loops på fluesnøret selv.

     

    Dan

    Jeg har laget løkker ved å brette lina over, superlime, surre med tråd og aquasure på. Aldrig gått opp, flere fisk på 7 kg og ryking av 0,45 fortom, løkka er like fin den

  5. ingen lyd i de. Eneste som er er den lyden gummihjula lager når fisken raser ut. I tillegg er det ingen brmes, men bare overløpsbrems, så man må bruke hånda.

     

    Min erfaring me Original serien er at det er ingen andre sneller jeg bruker til ørretfiske i ferskvann. 

     

    Om du vil ha knarr, så er Original serien ikke noe for deg.  Om du vil ha minimalistisk funksjonalitet innpakket i et flott utseende, så er denne serien def noe for deg.

    Riktig nok vil jeg anbefale Dry Fly til en 5er stang, jeg har Nymph W på min 3er og den tar akkurat nok backing + 3er line.

  6. Flyttet nylig til KRS og lurer på om det er noen gode gjeddevann i området rundt byen?

    Har sett en god del fine fine elver rundt omkring og, noen som er å anbefale til laks eller ørret?

    SØ skal jeg sikkert klare meg godt med, bor et steinkast unna sjøen, men om noen rettinger (øst/vest) er bedre er det bare å skrike ut :)

  7. Må bare lette på trøkket. I uken vant han Gullballen i svensk fotball for SYVENDE gangen i rad, han dominerer sin nye liga i Frankrike og idag scorer han FIRE mål mot England. Siste målet er en sykkelspark fra 30 meters distanse. Det er det sykeste målet jeg sett! ZLATAN! Du er min fotballshelt!

    han ER best i verden. messi og ronaldo the cry baby til sammen, kan ikke måles med zlatan. gleder meg til sverige møter portugal i vm!

  8. Er på jakt etter et telezoomobjektiv til et Panasonic G5. Hvor viktig er det å ha innebygd bildestabilisator i objektivet? Panasonicobjektivene har dette, mens hos Olympus sitter stabilisatoren i kameraet, ikke i objektivet......

    Tips til gode objektiv mottas med takk, også ebay-kupp som kan brukes med adapter...........Skal i hovedsak brukes til filming.....

    unødvendig om du har det i kamera. også er stabilisator nødvending ved lave lukkertider, for min egen del betyr dette under 1/60, da klarer ikke jeg få til et bra bilde håndholdt

  9. D7100, uten tvil. og ikke bare for at det er nikon, men er bedre enn 7D og 70D

    Dette er morsomt sagt, og fremstår som totalt ubegrunnet og kan vel vanskelig oppfattes som særlig til hjelp... Hva er det som gjør at D7100 uten tvil skal velges, og at det er bedre enn de nevnte? Hvilke egenskaper er det som fjerner tvilen? Kan nevnes at jeg ikke er en Nikon-bruker, ei heller en bruker av 7D (selv om jeg har skutt en del tusen bilder med det) og ikke forsøkt 70D.

    vel etter de testene jeg har lest og sett, og der de blandt annet sammelinger d7100 og d70, så kommer d7100 ut som et bedre valg for de fleste.

    nå kan jo de fleste google, og jeg går ut i fra at trådstarteren har lest om disse før han ville vite hva vi andre synes....

    om du da googler litt, så finner du ut hvorfor d7100 er bedre enn de som er nevnt ;)

  10. og om sbs er så innmari tåpelig kan jeg godt slutte å legge de ut

    Det var ikke poenget, men at det her diskuteres bredt om fluefiske er vel faktisk litt av poenget? Strukturen i trådene bygger nettopp oppunder det:

    Generelt

    Diskutér alt mulig rundt emnet fluefiske. Teknikker, miljøsaker, ting som skjer, generelle spørsmål, o.l.

    åpent brev til NKFF om KRAV å få svar, har vel lite å gjøre her. det finnes allerede en tråd der man diskuterer sponsoren.....

    Og i den tråden deltok repr fra NKFF og hadde all vedens mulighet til å svare for seg... Dessverre ble innlegg slettet av vedkommende på grunnlag av at det ikke føltes riktig å delta videre. Greit nok!

    Både arrangørkomiteen og NKFF har blitt konfrontert med dette før denne tråden! Det uten å kunne svare på hva denne avtalen skal føre til i etterkant.

    Åpent brev er til informasjon adressert NKFF og det er unnlatt å personifisere dette i brevet.

    At det er nevnt 2 personer videre i tråden er på grunnlag av at jeg stiller ett stort spørsmålstegn når NKFF sier de ikke kjente til avtalen iom at samme personer satt i arr.komite samt ble valgt inn i styret til NKFF i juni.

    de to personene fikk du vel mer enn nok god avklaring på fra erik vil jeg tro? ser ikke noe behov for å bruke de to som noen slags grunn til at nkff må gi deg eller oss noen svar.

    om du bryr deg så jævlig mye om dette ring arangøren og bli ferdig med det....

  11. og om sbs er så innmari tåpelig kan jeg godt slutte å legge de ut

    Det var ikke poenget, men at det her diskuteres bredt om fluefiske er vel faktisk litt av poenget? Strukturen i trådene bygger nettopp oppunder det:

    Generelt

    Diskutér alt mulig rundt emnet fluefiske. Teknikker, miljøsaker, ting som skjer, generelle spørsmål, o.l.

    åpent brev til NKFF om KRAV å få svar, har vel lite å gjøre her. det finnes allerede en tråd der man diskuterer sponsoren.....

  12. Ja, da bør vi renske opp i alle miljø- og forvaltningstråder også da, Igor? Bare konsentrere oss om SBS?

    vel akkurat denne tråden kunne godt ffs vært forute. for meg ser det ut som om mm tror at nkff må svare han hvorfor arangøren valgte en sponsor osom har med oppdrett å gjøre...

    dette her kan lett avgjøres ved å sende mail til arangøren. punktum. om han ikke er fornøyd med svarene han fikk av nkff på mail, ja da er det lite vi andre kan hjelpe han med.

    og om sbs er så innmari tåpelig kan jeg godt slutte å legge de ut

×
×
  • Opprett ny...