Gå til innhold

Bambus

Members
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Bambus

    Portugal

    Hei folkens. Lurte på om noen her på forumet har noen erfaring med fisking i Portugal, da fortrinsvis fluefiske. Er i den heldige situasjonen at jeg har annledning til å tilbringe det meste av vinteren her nede langt unna snø, is og kuldegrader. Har foreløpig en del å gjøre med huset her men skal etter hvert bruke det meste av tiden til turer og fisking og da er det greit med noen tips hvis noen har fisket her nede tidligere.
  2. Godt nytt år, spesielt til dere som må jobbe i kveld, som meg.
  3. God jul folkens. Driver å planlegger bygging av div. splittcanestenger og er da ute etter verktøy og utstyr som trengs for dette. Snikkarboden inneholder mye, men det er jo en del spesialduppeditter som trengs. Noen som vet hvor jeg lettest kan få tak i dette?
  4. Det var en meget positiv overraskelse å åpne fluefiskesiden i dag . Flott layout og god oversikt. Meget bra!! ;D
  5. Jeg bor i trøndelag og jobber ut av Hammerfest, det har ingen betydning hvor du bor. Har kolegaer som bor i Spania, USA og Brasil. Bosted ingen hindring.
  6. Offshore job er helt genialt, masse fri og godt betalt. 2 uker på og 4 uker fri, 7,5 måneder fri i året. Eneste bakdel er at du kan bomme på gode fisketider og klekkinger, men det oppheves av mye mer tid til bla. fisking enn de fleste kan drømme om.
  7. Hei der Isak. Hadde de mattene du brukte noe navn/betegnelse? De så geniale ut til å feste fluer på. Greit å vite hva en skal spørre etter i butikken hvis en treffer på en usikker ekspeditør.
  8. Ja det er mangen surringer så et surrestativ må nok lages. Tror det er 2 mellom hver ring, eller rettere sagt loop oppover med dyp grønn og orange ender. Det er også koppertråd tvinnet inn med den orange silken så det må nok øves litt på en pinne før jeg bryter meg på stanga.
  9. Takk for tipset Vidar. Bamboo rod resturatone handbook er bestilt fra www.goldenwitch.com. Fant også en annen bok på www.amazon.co.uk som het: The fine bamboo fly rod: A master`s secrets of resturationes and repair. Bestilte den i samme slengen så skulle jeg være godt rustet for prosjektet. Er for tiden bortreist på job så jeg får ikke sjekket serienr. på et par uker.
  10. Har fått tak i en Hardy The Way 12 1/2 fot 3 delt splitcanestang i klasse #8-9 som trenger litt pleie. Den er godt men pent brukt, og sist gang forige eier brukte den ble den ene holke dratt av ved deling av stangen. Siden har den stått ubrukt i 5-6 år til jeg fikk tak i den. Sjekket med Hardy, og de skulle ha 1000 pund for å "helrenovere" stangen. Det er adskillig mer penger enn jeg kan tenke meg å bruke på den jobben. Jeg er klar over at samleverdien går rett i myra hvis jeg gjør det selv, men jeg skal ikke samle på stanga, jeg skal bruke den. Så derfor spør jeg: Hvordan går jeg frem for ikke å gjøre noe galt slik at jeg kan få glede av mangen års fiske med stanga. Jeg har aldri drevet med stangbygging og har derfor ingen erfaring på det ommrådet. Har derimot drevet som håndtverker i 25 år, så jeg føler meg kompetent til å utføre jobben med litt veiledning i hvordan den bør utføres for å få et godt resultat. Det er noe med dette å lese bruksannvisningen FØRST og gjøre jobben etterpå som har sneket seg inn bevistheten opp igjennom årene, kalles vel erfaring. Håper noen der ute har noen gode råd å komme med.
  11. Hei folkens. Det er kansje praktisk med plastbokser, men jeg må jo si at treboksene til Tore Sletteggen var flotte. Det er litt mer "stil og klasse" over ett flueskri i tre. Må vel bare vedgå at jeg bruker plast selv, men kansje jeg skulle ha som "nyttårsforsett" å lage trebokser i år.
  12. Da kommer jo "tusenkronersspørsmålet" : Skal du fiske, eller skal du få fisk? Jeg bruker ihvertfall det fisken tar, det er jo derfor jeg er der og fisker.
  13. Noen som har noe erfaring fra elvene i Skaun, Vigda, Børselva og Viggja. De ser fristende ut så jeg kunne tenke meg å prøve der. Noen som har fisket der som kunne gi tilbakemelding om forhold og muligheter i de elvene?
  14. Jeg bruker to stenger til ørret. Hvis het er fint stille vær har jeg en 4 delt Hørgård carbon stang #5 i 8 1/2 fot med ei godt brukt Hørgård snelle med klasse #5 WF snøre. Er det derimot litt ruskevær og vind, eller i litt grov elv kommer godstanga frem, en Hørgård Konkuranse D splitcanestang 9 fot ( eller var det 9 1/2 ? ) i klasse #8. Ja ja, jeg vet det er overkill, men det er en rasende god stang å fiske med. På den har jeg en Hardy Marquise snelle # 8/9 og et DT Hardysnøre i klasse #8. Er forresten på jakt etter ei splitcane stang i klasse #4 eller #5, gjerne med forholdsvis myk aksjon, hvis noen har ei til overs.
  15. Hei på forumet, jeg er ny her. Jeg må si meg enig med Karl i siste innlegg. Men når det er sagt så finner ihvertfall jeg mye mer "spor" etter sluk og markfiskere enn fluefiskere når jeg ferdes langs elver og vann. De fleste fyrer seg jo et lite bål på turen, og det som forundrer meg mest er hvorfor de ikke kaster søppelet i bålet og brenner det opp, da er vi jo kvitt det for godt. De aller fleste fiskeplasser har opptil flere bålgroper så om en ikke fyrer opp selv kan en ihvertfall legge fra seg rasket i ei bålgrop slik at det blir brent nestegang noen fyrer.
×
×
  • Opprett ny...