Jump to content

Martin

Members
 • Posts

  130
 • Joined

 • Last visited

Reputation

34 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tar meg friheten av å dele en film som ble sluttresultatet av tråden som ble startet for en stund tilbake. Etter å ha hentet og fått tilsendt mye etterretning om fiske i Finnmark falt valget på, komagvær. Vi hadde et meget innbydende fiske med mye laks og sjørøye, som vi stort sett tok på lett utsyr (#5). Vi fikk laks på tørt, små hitch tuber, små sunray shadow, nymfer og francis (generelt små fluer for laks å være). Liten tvil om at vi setter nesen Nordover til sommeren igjen, men trolig da til en annen elv. Har et lite inntrykk av at mange av elvene har et sinnsykt fiske som mange av oss søringer ikke er vant med. Utfordringen er som tidligere nevnt å få tak i kort, da mange av elvene har kortbegrensninger! skitt fiske!
 2. Kansje denne er til inspirasjon for noen, filmen er fra i sommer og destinasjon er en av de mange smålakselvene på varangerhalvøya, De fleste fiskene (laks og sjørøye) vi fikk tok vi på lett utstyr (#5), med små tuber (Hitch), nymfer og tørrfluer. Et meget artig fiske som ga mye action, vi skal tilbake neste år!
 3. Små og mellomlaks på lett utstyr. En liten film fra Finnmark!
 4. takker for veldig mange gode tips! hvis noen andre føler for å dele noe mer er det bare å sende en PM!
 5. I går observerte jeg to stykk følgefisk (havabbor) rett utenfor Bergen! Begge på samme plassen og med 30 min mellomrom. Den ene et monster av en fisk og en litt mindre. Prøvde å få den til å ta på henget (en stanglengde unna) men snudde seg, og trakk overlegent tilbake i dypet! Hyggelig og fysisk se fisken når man er på jakt etter den! Til info var det full flo og begge stod veldig nære land, på kanten av en marabakke! Neste gang!! Her er en liten snutt fra noen år tilbake, da jeg fikk en liten tass og hittil eneste! Enorm glede! NB; jeg er fullstendig klar over at min behandling av denne fisken er meget kritikkverdig, men hvis det er en trøst har jeg lært!
 6. Hoi hoi Jeg og 4 kompiser har tenkt oss på laksefiske i Finnmark første uken i august. Vi vurderer å reise inn til Komagvær i 3 dager etterfulgt av 3 dager i vestre Jakobselv. Vi er ikke folkesky men ønsker oss nok litt lengre vekk en å stå som sild i tønne i de nederste sonene. Jeg har prøvd å finne ut litt info på egenhånd, sendt meldinger til respektive ansvarspersoner i de ulike elvene, men uten noe særlig respons. Jeg håper derfor at noen her inne kanskje kan gi meg et lite hint slik at jeg ikke tar med meg 4 stykker på en skikkelig bomtur. Av praktisk info vil: Hvor langt det er mulig å kjøre inn bilen mtp bommer, veistandard være til stor hjelp. Er det noen som har vært i de respektive elvene og kan gi et lite hint om hvordan fiske er høyt oppi de øverste sonene så seint på sesongen? MVH Martin
 7. Fantastiske bilder og rapport, en av de fineste elvene jeg har sett! har en lignende elv i sameland, utrolig artig å surre rundt med #5 og tørrfluer, Neste år så anbefaler jeg deg å prøve kortline og nymfer! utrolig heftig å se indikatoren gi utslag rett foran stangtuppen, sette tilslaget, laksen skyter ut av vannet en stanglengde unna og stangen står i rock til korken! Det eneste som er litt kjipt er at du blir så sinnsykt avhengig!
 8. En noe uvanelig observasjon ble gjort på vei hjem fra hytta, nærmere bestemt på vestsiden av håøya. observerte noen finner i overflaten på ca 100 meter, tok en tur bortom og fikk se 3 stykk månefisk som holdt seg nære overflaten. usikker på vekt men tipper 5 kg. månefisk.mov
 9. Oppfordrer alle til å få med seg denne dokumentaren " i skyggen av laksen" på ut i naturen tirsdag 08.04.14 kl 19.45, NRK1 Teaser:
 10. i lige måde Dlovheim. Artig å se at rekene leverte, har flueboksen full av identiske varianter. Du får sende en pm hvis du mangler noen å fiske med!
 11. Owner Kappa SW, bundet en del på denne! ellers så bruker jeg kroken du allerede har nevnt, tmc811s.
 12. Dette har jeg gledet meg lenge til!!! I dag ble jeg et helt menneske! første havabbor (6-7 hg)! . Så fisken ved land, kastet, fisken tok i en eksplosjon av vann, ruste av gårde, jeg etter! En meget intens opplevelse som jeg håper jeg får oppleve igjen. utstyr: LTS X1 #6, 10 fot snelle: optima 5-7 line: synk 3 fortom: 2x ca 1,5 stanglengde flue: rød og hvit desiver med wolfram timeglassøyne, ca 8 cm lang sted: en liten kjøretur fra bergen Bilder og evt kortfilm kommer!!
 13. Et spennende prosjekt!
 14. takker for svar, vi tar med eget telt! snx på lørdag for de som evt måtte være der!
×
×
 • Create New...