Gå til innhold

Teal and Black

Members
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. He he, Innlegget til Blowfish var en etterlenget oppmuntring en fredags ettermiddag på kontoret! Kjente meg veldig igjen i dette, men for å være ærlig er alle variablene vi mener er viktige i fluefisket (og som stort sett går galt) en vesentlig del av motivasjonsfaktoren for meg. Det gjør det hele rett og slett mye morsommere enn slukfiske eller tradisjonelt markfiske. Mulig jeg har noen masochistiske trekk.
  2. Hei igjen, Fiskefeberen begynner å komme for fullt nå. Jeg regner med at vi tar en eller to uker på hytta i august. Ferieplanene er litt difuse for øyeblikket. Det hadde vært veldig hyggelig å treffes, jeg sender en pm når jeg vet mer.
  3. Takk for topp tips! Hytta ligger inne ved Venåssetra. Det er nettopp ved utløpet av Tromsa og Vaala jeg har fisket. Har kun en dag på hvert sted så langt (har bare vært der de to siste sommerne og prøver å få et par dagers fiske på fjellet også) og har derfor brukt en del tid på å gjøre meg kjent med forholdene. Forutsatt at Lågen ikke er alt for flomstor,skal jeg definitivt prøve plassen du tipset om 500m ovenfor utløpet til Vaala til sommeren (respekterer selvfølgelig fredningen ovenfor brua), Strekket så meget bra ut på bildet! Jeg synes egentlig harrfiske er veldig undervurdert. Jeg har det i alle fall moro også når jeg får småharr. Det er nok mye sant i at de litt større individene plukker nymfer, mens småharren super i seg alt som kommer drivende på overflaten. Men det sitter langt inne å sette på en nymfe når det vaker!
  4. Flott initiativ! Familien til samboeren min har hytte på Venabygdsfjellet og jeg prøver å snike meg til noen fiskedager når vi er der. Jeg har stort sett fisket ved Fåvang og området der Våla (?) renner ut i lågen. Foreløpig uten den helt store suksessen, men det har blitt en del småharr.
  5. Min far og jeg tok en liten markatur på lørdag (Vesleflåtan). Pappa fikk to pene abbor og en sik på sluk midt på dagen. Selv fisket jeg med nymfe/streamer uten suksess. Utover ettermiddagen begynte det å vake sporadisk. Jeg fikk en ørret på cdc caddis. Pappa beviste at gammel rutine (og fluedobb) ikke skal avskrives da han dro opp to ørreter. Alle ørretene var i god kondisjon (ca 300 gram). Tatt i betraktning at vi ikke fikk med oss kveldsfisket, er jeg godt fornøyd med uttellingen. Det var for øvrig mye vann i bekkene og i elva fra Storflåtan. Mulig at regnet de siste ukene har virket positivt på vanntemperaturen.
  6. Er det din første #3 stang? I mine to første sesonger som fluefisker fisket jeg med en Redington Wayfarer 9 fots #5 stang. Tredje og fjerde sesong bodde jeg tilfeldigvis på et sted med mange små elver/rolige kanaler mellom større vann. Jeg kjøpte en 7,9 fots # 3 stang (TFO professional om jeg husker riktig). Jeg slet fryktelig med denne stangen i begynnelsen, men utover i sesongen løsnet det skikkelig. Jeg presenterte bra og jeg kastet tilstrekkelig lang (ut i fra mine behov/kasteferdigheter). Trikset var selvfølgelig roligere bevegelser og minimal kraftbruk. Med andre ord nokså basic kasteteknikk. Fatter ikke hvorfor det tok så lang tid å omstille seg. Jeg vurderte flere ganger å selge stange, men nå er jeg glad jeg ikke gjorde det. Den legger flua fjærlett på vannet og det er vel egentlig det sentrale for en #3 stang for mitt bruk all den tid jeg kjøpte den for å brukes i små elver og på små myrvann i marka. Denne stanga lærte meg mye. I år har jeg stort sett fisket med #5 stanga (som vel verken er utpreget stiv eller myk). Kastingen har gått relativt bra, men jeg har slitt med tilslagene. Mistet en god del fisk på dette. Jeg mistenker at jeg er for kjapp i tilslaget, en mykere stang vil vel redusere faren for å nappe flua ut av kjeften på fisken? Jeg vurderer sterkt å kjøpe en relativt myk klasse fire stang (Winston b2t 8,6 eller 9 fot frister) i håp om at denne gir meg et noe større bruksområde enn #3 stanga (litt mer vind, litt lengre kast) samtidig som den gir en delikat presentasjon av flua og hjelper meg til å sette et roligere og jevnere tilslag. Dette ble mye tekst, beklager... Poenget mitt er at du bør stille deg spørsmålet om en stivere #3 stang vil gi deg de fiskeegenskapene du var ute etter da du først besluttet å kjøpe en #3 stang.
  7. Jeg har brukt Sharkskin i år (# 5 WF) og er - tatt mine middels/dårlige kasteferdigheter i betraktning - godt fornøyd med snøret. Jeg har ikke hatt problemer med brannskade eller hudirritasjon, med jeg fisker lite i forhold til mange andre (foretrekker tørt, men prøver med streamer eller nymfe hvis forholdene tilsier det). Mitt eneste irritasjonsmoment knyttet til snøret er som en nevnte ovenfor at jeg synes det lett oppstår vaser. Det gjelder riktignok først og fremst de ganger jeg har brukt snørekurv på fjellet med mye vierkratt og lignende. Prisen på snøret er høy, men ikke så mye dyrere enn mange andre snører. Tatt i betraktning at jeg fisker lite blir "timeprisen" astronomisk. For meg betyr det likevel lite. Gleden ved å ha et gjøre research på mulig nytt utstyr, prøve slikt utstyr, eventuelt spare opp noen kroner og til slutt eie produkter jeg føler en glede ved å ta frem når jeg setter kursen mot et fiskevann/elv, utgjør en viktig del av hobbyen for meg. Generelt synes jeg man skal være varsom med å betingelsesløst hylle eventuelt erklære et produkt totalt ubrukelig. Fluefiske er ikke matematikk og det finnes strengt tatt sjelden fasitsvar. Med unntak av enkelte spissformuleringer synes jeg da også at det er masse nyttig informasjon i denne tråden, men ikke la den utvikle seg til en "religionsdebatt"
  8. Du har rett. Det ser ut til at K10D har fått kritikk for dette også blant mer seriøse testere. At testeren ser ut til å mene at det ikke hjelper nok å justere innstillingene har jeg litt vanskelig for å forstå. Se for eksempel http://www.dcresource.com/reviews/pentax/k10d-review/ Testen viser også jpeg-bilder tatt med fabrikkinnstillinger, jpeg-bilder hvor skarphet og kontrast er justert og RAW-konverterte bilder. (se også følgende net side for en interessant sammenligning mellom cannon 40d og K10D når det gjelder jpeg-kvaltet: http://www.pentaxforums.com/forums/pentax-dslr-discussion/13800-k10d-owns-canon-40d-raw.html Jeg er nok i forsvarsposisjon, men mener at du uttrykte deg vel bombastisk når du skrev at "har man tenkt å ta jpeg-bilder er vel ikke K10D noe å skryte av". Dette kan skremme mange vekk fra et veldig godt og prisgunstig kamera.
  9. Pentax har fått en del kritikk i tester (av ikke særlig seriøs karakter, jf TV2test og test av Din Side) for jpeg-kvaliteten. Det testerne ikke sier noe om er at Pentax har valgt konservative fabrikkinnstilte jpeg-innstillinger (mens Nikon og og særlig Canon har mer radikal billedprosessering). Det er ikke noe problem å endre på Pentax-innstillingene. Kun skru opp kontrast og skarphet en smule og nivået er tilsvarende Nikon/Canon. Pentax har valgt denne tilnærmingen nettopp for at kunden selv skal bestemme. Jeg er usikker i hvilken grad øvrige fabrikanter tillater endringer i jpeg-innstillingene. Pentax k10D/Samsung GX10 krever endel av brukeren. Det er ikke et utpreget "pek og skyt" kamera. Men det gjelder i stor grad også for konkurrerende speilreflekskamaraer. Jeg synes brukervennligheten er stor, men det krever at man setter seg inn i basics hva gjelder fototeori. Dersom man ikke ønsker det tror jeg man får mye mer igjen dersom man kjøper et godt kompaktkamera
  10. Hei, Jeg har nettopp kjøpt Samsung GX10 (som i det alt vesentlige er samme kamera som pentax K10D) for kr 6000,- inklusive 18-55mm Kit linse av grei kvalitet (FotoKnudsen Pro i Kongensgt Oslo). Jeg mener dette er et meget godt kjøp. Jeg vurderte også Nikon D80 med 55-70mm linse (meget bra linse) til 8500,-. Avgjørende for meg ble: - Samsung (og Pentax 10D) har værtetting, dvs at de tåler mer regn, vannsprut, sand etc. Merk kit objektivet har ikke tilsvarende tetting. Dette betyr en god del for meg. - Innebygd bildestabilisator i kamerahuset. Dvs jeg slipper å tenke på at fremtidig optikk (ev gamle linser) må ha slik stabilisator innebygd - 2500,- billigere enn Nikon D80
  11. Teal and Black

    Microringer

    Etter noen år med sporadisk fluefiske, nærmer jeg meg et nivå hvor jeg faktisk fisker mer enn jeg klatrer i trær/busker for å løsne flua fra kranglevorne grener og blader. Jeg anser meg likevel som rimelig fersk og det er særlig en ting jeg ikke blir fortrolig med - fortommer. Jeg har stort sett benyttet ferdig taperte fortommer og spleiset på spissmateriale. Dette funker ok, men da min kasteteknikk er middels blir det fort en del vindknuter nær flua. Jeg føler at jeg raskt "spiser" opp fortommen med fluebytt, vindknuter etc. I år vurderer jeg derfor å bruke polyleader - mikroring - spiss av fluorcarbon. Tanken er å kun knyte på ny spiss i mikroringen når det er nødvendig. På den måten håper jeg å holde polyleaderen mest mulig inntakt. Jeg har hørt fint lite om slike mikroringer og er takknemlig for alle erfaringer og tips.
  12. Hei SpinDrift, Jeg kjøpte min første fluestang for 3-4 år siden. Det ble en Redington Wayfarer klasse 5. Etter mitt syn en meget god stang til fiske etter ørret i Nordmarka og på fjellet for en nybegynner som meg. Jeg prøvde meg på sjøørretfiske (i Oslofjorden) med stanga også, men slet veldig med fluer som er endel større enn enn den gjennomsnittlige tørrflue og vind (som det gjerne er ved kysten). Det gikk ikke så veldig bra og jeg har konsentrerte meg om innlandsfisket de siste årene. Jeg har nå investert i en 7'er stang til sjøørret (og havabbor til sommeren) etter å ha gjort en del research og fått råd fra mer erfarne sjøfluefiskere. Jeg er ganske sikker på at en 7'er stang med synk 1 snøre vil passe meg mye bedre når jeg igjen skal gjøre livet utrygt for sjøørreten. Mitt valg falt på Slate Apx Mastery, en ni fots stang med fighting butt på tilbud til kr 949,- (siste tilbudsdag i dag), men jeg vurderte også Slate GHX Infinity til 499,- (ordinærpris 1499) Jeg endte opp med en Slate MAG Grilse snelle, på tilbud til kr 749,- (ordinært kr 1499,-) http://www.prima-villmark.no/show.asp?page=goxpage00000019dbp1513.html For ordens skyld, jeg er ikke tilknyttet Prima Villmarksliv på noen måte. Merk også at Prima Villmarksliv kjører tilbudskampanjer med jevne mellomrom. Selv om det er siste dag for kampanjen i dag, vil de sikker igangsette en ny kampanje om ikke alt for lenge. Mitt neste steg er å finne et egnet snøre. Jeg tror det blir synk 1 (flytesnøre tror jeg egner seg bedre til bruk om sommeren, særlig om natten). Jeg tror dette er et ok sett til sjørretfiske for en med middels god teknikk. Mitt råd er uansett å ta kontakt med en butikk som er spesialist på fluefiske/fiske. For eksempel Nordisk Fiskeutstyr, Prima Villmarksliv, Gero, Stram Line, Jarle&Bjørnar, (eller hva nå den butikken i Lillestrøm heter) eller tilsvarende butikker andre steder i landet (nevnte butikker ligger i Osloregionen). Disse vil gi god veiledning og hjelp også etter at kjøpet er gjennomført.
×
×
  • Opprett ny...