Gå til innhold

Janoks

Members
  • Innlegg

    51
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

3 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Strøken stang, kjøpt ny hos Bergen Aktiv for noen år tilbake. Aktuelle stenger kan være f eks ZXL, NRX, G2, One. Har du en Rio Gold i #5, så bytter jeg gjerne det også.
  2. Strøken stang og snelle selges - knapt brukt. Jeg er ikke helt sikker på linen, med er ganske sikker på at det er en GL Presentation. Pris 4000 komplett med line. Kan evt ta en #5 ZXL, Z-axis eller G2 i innbytte.
  3. Denne kan slettes, lagt i feil forum.
  4. Som overskriften sier, ønsker å bytte min 4'er i en litt roligere 4'er. Min stang er kun brukt ett fåtall ganger, og fremstår som ny.
  5. Janoks

    Makrell på #5

    Fisker du streamer på fri drift siden du har dette problemet? Prøv å sette litt på fart på det, så vil dette løse seg selv. Fisker du med en lett streamer og flyteline er det nok lett for at den vil vake i overflaten, så da kan det kanskje være giftigere å prøve med en clouser. Har personlig stor sans for disse i sjøen, da den skaper mye mer bevegelse - og det er lettere å regulere dybden. Clouser er nok ikke så veldig nice å kase med en femmer, men en #6-8 med små øyne bør være ok.
  6. Janoks

    Makrell på #5

    Prøve en ny plass? Makrell er ikke spesielt selektiv, og min erfaring er at de tar stort sett alt som er i nærheten av de. Det kan vel være perioder de ikke er på hugget, men det kan ikke være lenge... Eller kanskje du kan prøve å mentalt innstille deg på å fiske havabbor, da kan du regne med å få makrell i bøtter og spann
  7. Ikke alltid man vet hva man ender opp med å bruke.. Med enhånds bruker jeg stort sett #4,6 og 8, og er en opportunist.. Er det feks for mye vind for HA fiske kan det være bedre å rigge seg for annet fiske ett ennet sted.. På 4'eren skifter jeg sjeldent line, men på de 2 andre er det greit å ha muligheten.. Er det ett must? Nei, men det er det vel mye innen hobbyen vår som ikke er..
  8. Ja? Har til nå brukt ett arsenal med sneller, og originale linespoler - men klungrete å ta med flere sneller, og tungvint å rulle linene inn på ny spole (for å unngå tvinn).. Så ser helt klart nytten!
  9. Håv er jo ett supert verktøy, men har fått ett litt overtroisk forhold til det.. Jo bedre forberedt en er, jo mindre fangst blir det.. Så håven blir stort sett liggende i bilen
  10. Var innom den lokale pusheren i dag for å kjøpe nye vadere, og kom over ett litt stilig produkt.. Se video lenger nede på linken
  11. Vurderte disse to mot hverandre selv for noen uker siden. Har brukt G3 jakken de siste årene, men ville ha en litt mer diskre jakke denne gangen. Etter å ha prøvd begge jakkene var jeg ikke i tvil om hva som var riktig, nemlig Simms.. River salt jakken er i mine øyne for slim-fit, noe som vil begrense hva en kan ha på under. Hadde jeg fisket i mildere strøk hadde kanskje valget vært annerledes.. Konklusjonen for meg ble at Guide hadde ett bedre og mer praktisk snitt, i tillegg til Goretex - og at den rett og slett er litt tøffere.
  12. Du kan skrelle coatingen ved å lage en løkke på feks ett tynt multifilamentsnøre, og så stramme til ca 4 cm inn på linen. Deretter kan du dra coatingen av, og du vil sitte igjen med kjernen. Denne er såpass tynn at du kan binde den ned, for så å legge den dobbelt - slik at den ikke kan skli ut. Med litt locktite vil dette bli veldig sterk og bygger lite.. En kan selvfølgelig gjøre dette som beskrevet over, men det vil naturligvis bygge mer.. Sent from my iPad using Tapatalk HD
  13. En kan på de fleste runningliner få ett ganske bra resultat ved å skrelle av coatingen, og bruke lakk og bindetråd. Hvordan har du laget til disse løkkene?
  14. Last ned Neo office, så er du hjulpen. Koster ikke en krone og fungerer ypperlig. Sent from my iPad using Tapatalk HD
×
×
  • Opprett ny...