Gå til innhold

Ruffen

Medlem NFF - 2017
  • Innlegg

    11 582
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    39

Innlegg skrevet av Ruffen

  1. Årets sesong er en sesong som kommer til å stå i spekulatoren for evig tid. Grunnen til det er fisketid.

    Jeg har bevilget meg meget fisketid dette året. Er oppe i over 40 teltdøgn til nå i år. Og sesongen er ikke over......

    På tross av diverse begivenheter servert av djevelen selv med en hånlatter så har jeg klart å kose meg.

    En alle tiders start her på Sørlandet ga en god grobunn for en god turne på Nordkalotten i nesten tre uker.

    Det innbar alt i fra himmel til helvete. Som det bør og skal gjøres.

    Vel hjemme for å lade batteriene en liten stund bar det videre for å mislykkes å lykkes til de grader på Island. Slik det bør og skal gjøres.

    Jeg vet høst sesongen kommer til å fylt av skuffelser og oppturer slik den bør og skal oppleves.

    • Lik 14
  2. Dette har jeg kommentert selv gjennom de siste 3 årene. Østlandselvene jeg kjenner til er bare skygger av seg selv hva klekkinger generelt anngår syntes jeg.

    Hemsila var jo tidvis frustrerende med tanke på klekkinger av Aurivilli før. Og Ignita kunne drive en helt til vanvidd. Har noen sett Ignita der de siste 4 årene?

    Utviklingen har nok flere årsaker. 

    Kan en av årsakene til generell nedgang i klekkingene være at innsektene blir beitet vesentlig mye hardere ned av fisk?

    Som følge av C&R, eller på enkelte steder, C&R sammen med utsetting av større mengder fisk, må vel konsekvensen nødvendighvis være at det går med mer mat også?

    Hemsila som et spesielt godt eksempel. Med den fiskemengden som denne elva huser nå, er det nesten rart det er mat nok til alle....

    Det er ulven! Garantert !
    • Lik 5
  3. Jeg testa cirkelkroker for noen år siden, for noen konkuransefiskere gjorde det. Og jeg ble IKKE imponert i forhold til gode kroker ellers. Skjønner ikke hvordan noen fikk lov å lage artikler på det, for det var vel egentlig kleint... :-) Seriøst :-)

    Kroka det dårlig ?

  4. Jeg skjønner ikke hvordan man gir så anderledes tilslag når man fisker med flue men det er meg.

    Uansett. Hvis man ser på hundre fisker man får på flue. Hvor mange av de er ikke kroket i nærheten av leppene på fisken. Noen i tunga men de fleste sitter ytterst i munnen. Svært få fluer sitter dypt. Noen gjør det men jeg tørr hevde svært få.

    Dette blir nok litt anderledes når man fisker med agn som de fleste bruker sirkelkroker til. Jeg tror heller man bør tenke mottaksløst i så tillfelle.

    Vil legge til at det skader jo ikke å bare prøve.

  5. Fikk lurt med meg madammen til en liten telttur til Vikerfjell i går. Ferden gikk til Steintjern, fin fin tur innover / oppover. Sekken var fylt med mye luksus som sjokkis, vadere, eggerøre, spekemat, pannekaker og pottis

    Fiske gikk det heller dårlig med, så hele 2 vak, lite innsekter, til og med dårlig med mygg. Ble mest kastetrening, prøvde en liten runde med nederlagsstanga, ikke en gang det hjalp. Fin tur var det læl.

    Så fint det er å se folk koser seg. Det er dette ørretfiske handler om. Trivsel! Av og til klaffer alt og av og til klaffer ingenting.
    • Lik 2
  6. En fisketur ville vært rimelig begrenset om man tok vekk alle andre inntrykk enn fiskingen ville det ikke?

    Takk og lov for at utbyttet jeg har av en fisketur strekker seg langt utover det å bare prøve å fange en fisk. Det er en del av helheten, og kan jeg fange en fisk på tørrflue, så blir det et tillegg til en allerede vellykket tur. Hvordan det kan være en begrensning kan jeg ikke klare å se.

    Men noen vil bare være 'vrange'

    Heldigvis blir det ikke mer sant selv om det gjentas aldri så mange ganger...

    Jeg sier ikke det er en sannhet. Jeg sier hva jeg føler. Men ok. Dere som kan dette får få rett da.

    Det er sikkert mye kulere å bombardere fisken med en eller annen tørrflue ennå prøve å tilpasse seg situasjonen.

    Jeg har gjort det mange mange ganger. Det funker. Det er faktisk heller ikke så vanskelig. Fisken tar som regel til slutt.

  7. Jeg har aldri blitt helt klok på dette jeg heller. Annet at det er varmt og lummert når det svermer jordmaur. Mange hevder det skjer på en hvis temperatur.

    Det tror ikke jeg. De svermer på så mange forskjellige plasser at jeg har vondt for å tro at det er samme temp på alle plassene.

    Det er fryktelig mye maur på tomta mi og i dette området. I tillegg er det et stup på tett på nedsiden av tomta så de får et løft til værs når de flyr utenfor.

    Det er litt av noen mengder med måker og svaler som kan samle seg.

    Det er søren ikke så rart at fisken er så glad i maur. Men jeg har nevnt før at for min del er det ofte litt lokalt i vannene jeg har hatt bra fiske med jordmaur.

    Gjerne plasser det samler seg mat naturlig og hvor det plutselig begynner å vake en periode. Har liksom ikke kommet til vakfest over hele vannet nå.

    • Lik 1
  8. Har ikke sjekka, men er helt sikker på at det aktivitet, men det har vært for varmt både til lands og vanns for min del oppe i skauen(Romerike) her nå. Fikk forresten video fra Stavern i forrigårs, hvor hele hyttetomta/hytta var full av jordmaur med vinger. Seriøst drøye svermetilstander, ja.

    Slik var det her og. I dag har det regnet så da ble det stopp. Fascinerende hendelse disse svermingene. Spessielt og når det svermer på likt over store områder.
    • Lik 1
  9. En sann tørrfluefisker heter tråden. Er det ikke da rimelig å tro at den handler om å fiske med tørrflue og ikke maurspotting og slikt?

    Det er et tynt argument å si at det ikke begrenser fiske fordi man ikke fisker hvis det ikke vaker. Det en annen diskusjon.

    At folk har lyst å bare fiske tørt kan jeg forstå men at det ikke begrenser fiske (som tråden egentlig handlet om) er jeg uenig i.

    Når fisken står og nymfer langs bunnen i klart vann finner jeg det mye kulere å prøve å ta den på det. Det er dødskult. Hvis jeg ikke skulle gjøre det pga noe jeg har forhåndsbestemt så er det en begrensning. Kan jo si jeg heller vil ligge i lynga å titte på den men det har ingenting med å fiske med tørt eller ikke. Da har du allerede begrenset deg på forhånd til at den fisken ikke skal fiskes på fordi den ikke vaker.

    I så fall bør tråden hete: ser du på maur og annet hvis ikke fisken vaker.

    • Lik 4
  10. Det kan også være at enkelte har kommet forbi det nivået der,og befinner seg over det nivået du beskriver?

    Bare så det er sagt,jeg for min egen del er ikke helt der ennå,men det frister,så absolutt.

    Jeg for den del kan ta frem meitestanga mi igjen med pennedupper og bunnsøkker.

    Fisker som bare det,men jeg synes det er noe annet som er mer spennende og utfordrende,og at det ikke alltid skal være så lett.

    Som tidligere sagt,det er bare du selv som vet hva som er best for deg.

    Ikke si hva som er best for andre.Det blir bare feil og atter feil.......

    Du er ikke i stand til å si hva som er best for andre.

    Hva får deg til å tro det?

    Noen har svarene og noen har spørsmålene. Sånn er livet.

    Litt særiøst og.

    Lurer egentlig litt på hvorfor det er slik at man utvikler seg til å bli tørrfluefisker. Som om liksom ringen er sluttet da. Har hørt mange si det.

    Fint for dem men sludder i mine ører. Det som jeg synes er kult er folk som er virkelig flinke til å analysere en situasjon.

    PS. Slike diskusjoner ender som regel med blodfeider og utmeldelser. Så vær forberedt.

×
×
  • Opprett ny...