Gå til innhold

Fly-Fish

Members
  • Innlegg

    341
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fly-Fish

  1. Å leke med tanken om hvor du har stangtuppen er synsing. Biter ikke i furtne bein.

    Hvis du synser hvor du har stangtuppen din når du kaster så er du alvorlig ute å kjører.

    Jeg håper du ikke mener det?

    I så tilfelle hva er det du driver med når du kaster? ;D ;D ;D

    Tom.

    <<l

    Spørsmålet er; "What was Tom's office?"

    :D

  2. Oioioi...det så sykt ut! Tenk om min ørretpers skulle gå fra 300 gr til fem kilo 😄 Tror du at femmerstanga mi holder her? Hva slags fortom er å anbefale?

    Dette så veldig fristende ut altså...

    Thomas

    Selvsagt ;D men det blir mye arbeid hvis en av grisene biter på. Ord som backing blir ofte brukt da :rolleyes:

    Tidlig mai er toppsesong i Thingvallavatn. Det finnes flere plasser på Veidikortid i område. Thingvallavatn er ca 30 min kjøring fra Reykjavik og er en historisk plass også som er verd å få med seg.

    Fortom setter jeg opp etter hva og hvordan jeg fisker. Er det forhold for tørt 4-5X (6X med små fluer og helt vindstille), streamer fiske bruker jeg ofte 0X til 2X men som oftes ca 1,5 til 2 stanglengde på fortommen. Samme for tørt. 

  3. Ønsker du å fiske i elv? Eller stillevann?

    Varmá/Þorleifslækur i Hveragerði som er en halvtimes kjøring fra Reykjavík i retning sørøst. På hovedvei 1.

    Er mitt råd på den tiden. Bruk guide hvis du vil legge ut ca 1500 nok på det. Gjerne bare en halv dag. Det lønner seg på alle måter. Tror fiskekort koster omtrent 400-600 nok. Det har steget en del de siste to år.

    http://www.svfr.is/english/rivers/trout---arctic-char-rivers/varma-thorleifslaekur/

    Ta gjerne kontakt på pm hvis du trenger råd

  4. Dilla, takk. Det er faktisk en av de vakreste jeg sett / fått. Få prikker og 100 % sølv. Den hadde så få prikker under midtlinjen at jeg trodde det var en laks en stund. Spolen var også litt v-formet. Ikke helt tett. Så mulig en hybrid. Men utrolig vakker.

    Hei,

    Prikker trenger ikke å fortelle så mye om det er sjø-ørret eller laks. Prikker på hode kan hjelpe. Laks få prikker (oppdrett flere). Men en ting som hjelper er å se på hvor øyene er plassert i forhold til kjevebenet. Laks har øyene rett over kjevebenet mens ørret har kjevebenet bak øye... Og oppe i alt dette er det hybrider 8)

  5. Helt greit fiske det der Glenn, tenk om vi kunne hatt ett snev av det her hjemme........

    Ingen dyr tur egentlig. Nå har vi bodd gratis siste 2 år. Første år var jeg der alene, 7 fiskedager, hotell, leiebil og mat, kom på ca. 15 000. Nå er vi nede i 12 000 for 11 dagers fiske + reisetid, ja rett og slett hele pakka. Heftigere leiebil nå også i forhold til mitt første år  8) Vi brukte 400,- på bensin med en Dodge Journey (SUV), står bare og ler når fyller bensin. Det er off season for turister flest, så gode hotell priser er å finne.

    Vi bruker heller ikke penger på guide og fisker kun fra land.

    Runar Kabbe

    Nordisk Fiskeutstyr

    Hvis mulig kunne jeg tenke meg å være med til neste år 8) ....

  6. ....Men så gikk det som det måtte gå. 6-7 sekundmeter med vind og pisse regn...... I HELE JÆVLA DAG!!!

    Sett noe så forbasket. Fikk ikke prøvd.

    Men, får håpe sjansen byr seg en gang senere.

    Har dog hatt alle ute og "tørrtestet" de. Men dessverre gir det ingen mening. Visste det, men måtte jo prøve.

    Men siste ordet er ikke sagt i denne sammenhengen. Nå kjenner jeg for alvor, trassigheten, bare vokse. Så noe sier meg at denne testen kommer til å bli gjennomført <<l

    Virker fluestenger kun i finvær?  ;D

  7. Fisket på gran canaria i sommer tunfisk på 60-100 kg oppe foran båten ett par ganger tror nok du kan glemme og fiske størje på flue stang ;-) men for ett majestetisk syn for en fart de hadde og helt vanvittig kraft! fikk to bonito og en skipjack..

    Ikke problem. Orvis har en klasse 16 stang på 8'6''. Snelle har de sikkert og. Det er tatt 4,5 meter hvithai på den... Lurer på om det er toppaskjon?

  8. Hei!

    Eg er på utkikk etter ei tohåndsstang og snelle til laksefiske. Har tidlegare berre fiska med eihånds, så er nybyrjar med tohånds. Har sett litt rundt på nettet etter gode tilbod på slikt utstyr, og har funne mellom anna ei Zpey Infinity stang hos skittfiske til ein god pris (Ca. 2500 kr). Lurar på å velge mellom 13,8' #9/10 eller 14,6' #9/10 Er det nokon som har erfaring med slike?

    Når det gjeld valg av snelle, har eg tenkt å kjøpe ei i prisklassen 2000-2500kr. Har funne ein god pris på Loop HD 9-13 (Ca. 2000 kr), men har blitt anbefalt å heller sjå på Danielsson, og tenker då på typen L5W 8twelve. Men er usikker på kva snelle eg skal velge?

    Er og open for andre stenger og sneller, men prisklassen bør helst vera noko lik dei eg har funne. Håpar nokon kan gi tips!!

    Hei, har en 14'6'' som jeg bruker en del til synkeliner. God stang, men hvor fisker du mest? Skal du ha en 2-hands laksestang og ikke skal fiske i de store elvene ville jeg brukt 13'8'' stang. Gode stenger

  9. Hei,

    Røyefiske på Grønland tror jeg du blir raskt lei av. Det er for mye fisk ;D

    Jeg har et par gode tips til Island som gjør at du kan reise mange ganger for det budsjettet. Snakker om sjøørret, røye, sjørøye og ørret. Selv fikk jeg ørreter opp mot 3,5 kg, røye på over 4 kg og sjørøye på 3 kg i år. På 2 dagers fiske. Var litt for tidelig til sjøørreten, men det blir tatt sjøørreter på over 10 kg hvert år. Hvis det er interessant send en PM så skal jeg hjelpe deg. Vil ikke ha halve Norge opp dit. Tok meg 13 år å finne frem selv.

    PS Lars ikke si hvor  :-X

  10. Årets sesong har vært rimelig bra, til tross for laber oppgang. Bor i Namsos, og kan selv bestemme når man vil fiske. Kan dermed beregne nedbørsperioder og oppgang ganske nøyaktig. Dette blandet med litt flaks med kortvalg har gitt godt fiske. Mye smålaks, men hadde godt fiske i Sanddøla i perioder. Hadde en god 12 timer som blokken på  bildet viser.

    (Og ja.. laksene på bilde er daue. Mat.)

    Fine fisker, men det er en sjøørret der og ;D

  11. Hvordan i allverden klarer en å få til en god baksleng i motvind for å så skyte ut 39 meter i medvind?  ???

    I medvind får du lett 10m. eller mer gratis i utkastet.

    Vinden og vindretningen har svært mye å si.Og bakslengen må du da legge lavere.

    Tom.

    Ikke alltid vinden hjelper  8) .Her er vel noe av det mest eksteme vind jeg har kastet i. Og til slutt ble kastet av vinden. skru opp lyden på PC  ;D

  12. Barrio gt 125 #5 er også et snøre som kan lukte på 40m, viss du har litt medvind. :D Selv har jeg kastet 39m, da med en #6 tcx og barrio #5 snøre. Tipper en god kaster, får det til og fly mye lengre!!!

    Hvordan er det og holde mye snøre i lufta med Blomberg lina, er det en markant klump eller skikkelig baktapering?

    mvh Andreas

    Hvordan i allverden klarer en å få til en god baksleng i motvind for å så skyte ut 39 meter i medvind?  ???

  13. Ja, så lenge man arrangerer kakkekonkurranser på våren, så går det den veien. Ulovlig garnfiske er det sikkert også en del av.

    Se på sjøørrettråden her på forumet. Mye fin stamfisk som blir slått i hjel og tiljublet. At noen tar seg en matfisk i ny og ne skal være lov, men alt med måte. Har selv vært med på "kakkekonkurransen" 5 ganger og sett hva som kommer inn. "jeg måtte kakke den for premien" :-X

×
×
  • Opprett ny...