Gå til innhold

Rennestraum

Members
  • Innlegg

    593
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Rennestraum

  1. Oisann.. Meningsløst er det da ikke. Det må jo være lov til å lure? Helt enig med deg i at vedlikehold er avgjørende for lang levetid på buksene. Jeg har aldri vært veldig flink til å ta vare på buksene mine, i allefall ikke så grundig som kreves av produsenten. Men jeg kan si at jeg ikke var noe flinkere før.. Jeg påstår ingenting. Synes bare det er rart at de siste buksene mine har tålt så lite som de har..Men for all del, det kan jo være ren uflaks.
  2. Det er ganske oppsiktsvekkende i grunn. Det meste var bedre før.. Simms har jo monopol på salget av vadere til fluefiskere som er over gjennomsnittlig interessert i hobbyen sin. Navnet er jo ganske bunnsolid etter mange år som nr1. Men..Skal man tjene mer penger, må man produsere og selge mer. Kanskje Simms har redusert kvaliteten i buksene de senere årene for å øke forbruket til kundene.. En ganske kjent taktikk. Vet om en fjellsko produsent som gjorde det samme.
  3. Jeg har kjøpt en ny G3 vader hvert år de siste 4 årene..Er heller ikke særlig flink på vedlikehold. Ikke alltid like lett å ta seg tid til vedlikehold når man bruker dem nesten hver dag. Er man f.eks på en fisketur i en uke eller to i skikkelig drittvær, skal det godt gjøres å tørke vadere skikkelig. da starter en forråtnelses prosess som ødelegger material og sømmer. Fisker man mye på stillevann i mudder og slikt som meg selv, er ikke dette heller særlig heldig for buksene. Nå har jeg kjøpt meg en flett ny G4 greystone for 3 uker siden.. De lekker allerede. Jeg fisket for en del år siden med en gammel verisjon av Simms Classic Guide.. Den beste vaderen jeg har hatt.. De holdt i 4-5 sesonger uten lapping. Den er godt lappet i dag og fungerer som reserve. Er det noen som har lignende erfaring med gamle Simms vadere? At de gamle varte mye lengre?
  4. Det er veldig spesielt ja. Tror jeg er blitt årvill ... Blir sikkert bedre under vespertina fisket I slutten av oktober ...
  5. Etter en lang og kald vinter føler jeg nå at våren 2013 forsvant dette året. Plutselig ble det sommer! Her i vest er de fleste klekkinger forskjøvet med over en måned. :-\ I distriktet er det lite snø i fjellet, så jeg håper døgnfluene i elv kommer til å klekke som normalt i juni/juli. Skal en tur rundt om i Norge/Sverige i slutten av juni, for det meste i grenseland nord-øst for Femunden. Jeg er derfor litt engstelig på om jeg kommer til å bomme totalt. Er klar over at jeg burde dratt en uke eller to senere en dette, men det lar seg ikke gjøre... Så da håper jeg det sitter noen ildsjeler med oversikt på hvordan det ligger ann med snømengde/smelting i forhold til "normale" sesonger i dette området. Jeg skal fiske i lavlandet i elv og vann. Det er selvsagt store lokal forskjeller her også, men tidligere turer i dette området har det vært ok døgnflueklekkinger i denne perioden.. Alle svar mottas med takk! Stian
  6. Jeg bruker GL presenation i #4 til 589.. Har prøvd med en del forskjellige snører. Bla; Trout LT, Vpt og Wulff TT og for meg var presenation perfekt. Tunge snører er ikke å annbefale..
  7. Aner ikke hvor mange Simms retraktorer jeg har hatt, men det er mange det.. Fishpond sin der imot har jeg sikkert hatt i 5 år nå. Den fungerer hvertfall enda. Enkel festepatent som holder fast uansett.. Simms sine er sikkert laget for å vare like lenge, men for meg er det lettere å ta vare på noe som ser fint ut og kjennes mer solid ut..
  8. Kommer mye frekkt fra Orvis fremover. Synd det meste kun er tilgjengelig for det amerikanske markedet. Litt rart i grunn, siden Orvis er den aller største produsenten av fluefiske produkter der ute. Håper interesse nivået for dette merket vil øke i Norge, så kanskje vi kan nye av dette her hjemme også. Er stor fan av å kjøpe ting som ikke alle andre har. Kjedelig med elvebredden full av tvillinger... Den nye Silver Sonic convertible vaderen har fått mye bra kritikk og sammenlignes med de beste fra f.eks simms. Prisnivået er også fornuftig. Hyggelig at de har plassert en vantett mobil-lomme ved brystlommen, for sånne som meg.. http://www.orvis.com/store/product_search_tnail.aspx?dir_id=758&group_id=777&cat_id=29317&subcat_id=29318 Likte også den nye serien med vanntette hoftesekker og ryggesekker: http://www.orvis.com/store/product_search_tnail.aspx?dir_id=758&group_id=781&cat_id=5093&subcat_id=6670 For ikke å snakke om de aller feteste skjortene og t-skjortene: http://www.orvis.com/store/product_search_tnail.aspx?dir_id=758&group_id=821&cat_id=28070&subcat_id=28071 Sikle: http://www.orvis.com/store/product.aspx?pf_id=6L9G Umpqua kommer også med nye sekker og packs. Synd de har tatt vekk den gamle logoen, men produktene er tøffe. http://www.umpqua.com/packs-and-bags/
  9. Oisan, dette her tok litt av. Ser at en del har beskrevet innlegget mitt som ett direkte personangrep på TBL. Det var ikke min intensjon, og for det beklager jeg. Derimot så er det nå slik at Alt om fiske som magasin, når ut til veldig mange. Og derfor mener jeg at de har ett ansvar i å bevisstgjøre og skape en holdnings endring. ( som beskrevet i innlegget ) Innlegget er direkte, og det var også meningen, da jeg føler en del frustrasjon rundt dette. Men selvfølgelig også for å skape litt reaksjoner rundt temaet. Det er tross alt ett tema som har vært oppe flere ganger, og som er blitt mer og mer aktuelt de senere årene. Jeg er av person som mener det er lite som blir gjort om man ikke skriker høyt nok. Innlegget var også ett svar på ett tidligere innlegg på Vakmag sin Facebook side. Derfor velger jeg og tro at de som komenterer på mitt, har satt seg inn i diskusjonen, og har tenkt igjennom komentarene de kommer med. Når jeg kom over dette innlegget på Vakmag, klarte jeg ikke å holde meg lenger. Og som Dere kanskje har skjønt, så er det ett utrykk for frustrasjon over hvor lite som blir gjort for å skape holdnings endringer ( innenfor det å kakke STOR ØRRET ) som innlegget mitt handler om. Når det gjelder mine litt på kanten kvasse utrykk som " bestefar holdning" og "hybrid fiskere" så kunne jeg selfølgelig spart meg for dette, og jeg beklager hvis noen har følt seg truffet. Jeg føler også at mange har misforstått meg og hele innlegget, da det snakkes om uttak av småfisk i overbefolkede vassdrag. Dette ser jeg selvfølgellig på som ren logikk og i innlegget har jeg utelatt å gå inn på det temaet. Det jeg skrev handler utelukkende om uttak av STOR ørret. Jeg er hverken en forumguru eller journalist, og skal prøve å utrykke meg mer presist en annen gang. Forvaltningspolitikk er så mangt, men jeg håper noen kan fortelle meg hvor det er lønnsomt å ta ut storfisken i en bestand. Jeg tviler på at dette er lønnsomt i noen som helst tilfeller. Og da mener jeg at " skal det ha noen effekt" så bør det være enten eller. Slik som det drives på nå, med uttak av disse viktige stor ørretene, som ikke bare holder småfisken nede, men som også er utrolig viktige for å opprettholde en sunn bestand, er for min del uforståelig. Jeg forstår at flere kan ta innlegget noe useriøst på grunn av bastante meninger og kvasse kommentarer rettet direkte mot AOF. Men jeg håper at folk forstår budskapet. Mvh Stian
  10. Ja, har vært i butikken en god stund! Kom gjerne innom!
  11. Skikkelig fin laksekombo det der Fredrik! Sikkert prefekt med et Triple-D snøre fra Guideline!
  12. Jeg kjente at jeg begynnte å krølle meg innvendig av sinne, når jeg leste det VGnett sitatet du la ut der. Har lest en del ulike meninger om dette emne på diverse facebook grupper i det siste. Det er skremmende å se hvilke holdninger de fleste nordmenn har til kakking av fisk. Det virker som det er inngrodd i Nordmenn flest å kverke all ørret som kommer innenfor håvnettet. oi oi, en kilosørret! Den er levende!!!! DREP DEN!!!! Jeg sliter med å se lyset i tunellen for det fremtidige innlandsfisket her i Norge, når man må tillhøre et dedikert fluefiskemiljø for å forstå hvordan ting skal være. Det vil si at en gjennomsnittlig turman som liker å fiske ørret sannsynligvis aldri kommer til å forstå begrepet av kultivering, fordi ingen forteller ham det. Hadde Villmarksliv og Alt om fiske sluttet å vise bilder av døde 2 kiloser på annenhver side, så hadde det muligens vært et håp i framtiden. I en bedre Lakse elv i Sogn og Fjordane, som i flere år har stått øverst på den positive statistikken over elver som praktiserer fang å slipp, ble det i år innført forbud mot dette. Fordi 1 eneste motstander av dette uttrykte sin frustrasjon på et innlevert fangstrapport kort forrige sesong.
  13. Kanskje jeg burde finne noen kilosrøyer å fiske på! Ikke akkurat dagligdags her i distriktet! Håvard, ja jeg er i slekt med han ja. Et stykke ute! Rennestraum er en foss i en Lakselv ved Flekke i Fjaler. Fisker mye etter SØ med tørrflue der på sommeren.
  14. Det er også heller ingen regnbue oppdretts anlegg i fjordene rundt der. Anlegget er et klekkeri og smolt anlegg.
  15. tillater meg å svare på denne; fisken stammer fra et smolt anlegg og finner fort veien til snirkle renna etter en kort tur i sjøen. Grattis med very nice bue alexander De fleste av disse fiskene er rømt fra anlegget som yngel og endt opp i elven under. Det kryr av yngel i elven der. Fisken stikker så til sjøs, og kommer tilbake stor og sterk, for å gyte på våren som Steelhead gjør. Gytt får den ikke, da de er sterile.
  16. Insane! :o Gratulerer! Nå er listen lagt fremover. Alt er bonus fra nå!
  17. Det er meget logisk! Men... Jeg er rimelig sikker, uten å være skråsikker, på at det er forskjeller på røyefisket i sør kontra nord. Da tenker jeg på oppførselen til fisken. Jeg har tilgode å se røye head & tail vake. Dette har helt sikkert med fiskestørrelse å gjøre. Men jeg ser ofte ørret på 3 hekto h&t vake på fjærmygg. Røyene på vestlandet er mest aktiv i overflaten nå på våren, selvfølgelig pga vanntemperaturen blir før høy i overfalten senere i sesongen. Når jeg observerer røyene, så er det ofte stimer på 5-10 fisker som vaker forsiktig langs land sent på kvelden. Det er da rimelig enkelt å skille ut ørreten fra disse. Grunnet til at jeg vet at dette er snakk om røye, er fordi jeg ser dem i det klare vannet, og fordi jeg har kompiser som har klart å lure et par.
  18. Som sagt, er ingen røye ekspert. Min erfaring er på "plaskvak", at fisken tar vårfluer, tovinger eller insekter som striper og er urolig på overflaten. Det går en del smårøye i noen lokale vann her i disstriktet. Disse svømmer ofte i stimer og sipvaker. Har tilgode å få en i håven enda.
  19. Dette er jeg klar over Rune. Blir bare aldri prioritert på denne tiden. Fisker helst med tørrt, og da på større fisker. Røyene har en tendens til å sipvake forsiktig, og slik unngår de å bli fisket på, hvertfall av meg!
  20. Det høres meget fett ut! eneste røyen jeg har fått på flue var i elven i Eikefjord når jeg var å fisket med dere! Den var på ca 50gram! Kilosrøyer høres fristende ut! Er det mye fight i de?
  21. Det går nok på erfaring Joachim. Det kommer når du finner ut at 2 kiloser i vann fullt av vannlijer, vanskelig lar seg havne i håven med 0,12.
  22. 4x høres veldig tykt ut til mygg!!!! Bruker GL Egor funker fint syns jeg. Skal ut en tur snart, vinden snudde nettopp på nord igjen Men men kanskje noe fine ryddefisker seint på kveld!!!! Det kommer helt an på hvor store mygger man fisker med. Der hvor jeg fisker er myggen ofte opp i krok 12.
  23. Haha! 7x er det noen år siden jeg har brukt ja. Det hender jeg bruker 6x på solskinns dager med hjerte i halsen. Masse siv å vannliljer som gjør det vanskelig. Bruker 5x Japansk fluorcarbon. Kjøp Umpqua fluorcarbon. Finnes kun på baardsen.no . Fisker stort sett om kvelden, og går derfor ofte opp i 4x om det er større fisker jeg fisker på. Klart det har noe å si...Men det spørs hvordan fluen er presentert i forhold til fisken.
×
×
  • Opprett ny...