Gå til innhold

Magnus_A

Members
  • Innlegg

    48
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Er det noen som vet hvor man får tak i McLean håver med gumminett str M for tiden? Noe tull med samarbeidet mellom Zpey og McLean så det er visstnok ingen som har de på lager her i Norge for tiden.
  2. Kan en som har kjørt fisk på Sage ONE si noe om hvordan den er å kjøre fisk på? Enten den er 3 kg eller 3 hg.
  3. Uansett hva enkelte måtte mene om denne stangen, aktet jeg å finne ut det selv. Selv om jeg også kanskje er noe påvirket av sterke fluefiskementorer som liker denne stanga godt. Jeg dro likeså innom Bob Mariotts Flyfishing her i statene, og testet Sage One 590. Hadde på ei GPX line i #5, og kastinga gikk veldig lett på parkeringsplassen. Jeg sa til karen fra butikken som studerte meg "it really does feel like there is unlimited power in this rod", og han nikket anerkjennende. Presisjonen var også upåklagelig. Jeg klarte å gjøre ting med denne stanga jeg har klart med min GL Fario 590, og min Sage VT2 590 også. Det var bare at det føltes så veldig mye enklere. Og line hastingheten var høyere. Endte med at jeg brukte nesten 1400 dollar i den butikken i dag ass. Min One kommer nettopp til og bli det. The ONE. Tar den med meg overalt i ferskvann. Vil bli hovedstang til alt brunørret og røye fiske. Vil og bli brukt etter laks og sjøørret i elv. Kanskje jeg skaffer en 6'er line til nettopp det.
  4. Hehe, nei det er en gammel Streamstix Troutseeker #002. Skal nok skiftes ut snart ettersom bremsen begynner å tulle.
  5. Ny dag. Ny kilosfisk! Veide ikke denne, men den så ut som den var noe i mellom de to jeg tok i går. På tørt faktisk. Sinnsykt kaldt ute, og enda kaldere i vannet. Tok lang tid før følelsen i fingrene kom tilbake igjen. Klekket fjærmygg, og den fisken der lot seg lure av en tørr variant som henger litt dypt i filmen. Klinkhammer-style. Var oppe en gang fem meter oppstrøms for meg, så halen på den innimellom bølgene, og at den var pen. Taket og fighten var himmelsk.
  6. Tusen takk alle tre! Man blir enda mer motivert og inspirert (om mulig) av fine ord. Alltid digg og ta årets første skikkelige brunørreter. Sett i hjel Picking Blueberries, It's Hardly Ever Like That (etc) snuttene dine på Vimeo i løpet av vinteren, Håvard. Så dette gjorde godt. Kilosfisk har jeg ikke fått så tidlig før, i ferskvann. Ofte vært nærmere juli når de har ligget i håven.
  7. Kanon fiskedag i dag. Været var jævlig, 8 grader og nordavind. Men tok 4 fisker på 3 timer. Disse to er de jeg vil huske. Ene var rett under kiloen og den andre like over med 1,1 (nederste bildet). Begge ble tatt på ei lita nymfe kastet oppstrøms i ei Finnmarkselv 100m fra veien. Den største hadde et utras jeg ikke kommer til å glemme med det første. For en fantastisk dag!
  8. Jeg vil bare si at jeg er finnmarking, driver imitasjonsfiske etter ørret, og bruker aldri motorisert ferdsel i utmark. Og jeg synes det er en uting, og burde strammes veldig inn, for pdd er det veldig mange som gjør akkurat slik det passer dem. Det er faktisk sant. Det er cowboy tilstander her, og mange finnmarkinger gidder ofte ikke gå så langt som tilreisende sørfra som er på fiskeferie gjør. Ferdsel i utmarken i Finnmark burde selvsagt være åpen for alle Nordmenn. Bosatt i Finnmark eller ei.
  9. 2,07 kg tatt i Altafjorden på en orange CDC reke. Sesongens første og en herlig fight.
  10. Takker for tips gutter. Med deres hjelp landet jeg denne jenta i dag (no phun intended). Man skal ikke si at damer er feite, men i dette tilfelle stemmer det. 2,07 kg. Og hun kroket seg selv.
  11. Hei, må spørre om noe jeg har tenkt litt på. Merker meg at jeg misser mye sjøørret i krokingsøyeblikket. Så jeg er ute etter å optimalisere krokingen eller tilslaget om du vil. Først kan jeg spørre om, er det mange her som gir et skikkelig tørrflue tilslag når de kjenner at noe er borti flua? Løfter dere stanga rolig, lar dere fisken kroke seg selv eller trekker dere bare hardt i lina i tro om at det er nok? Kommer fra nok en tur på fjorden hvor to ørreter glapp. Det er så irriterende.
  12. Har ikke hørt om noen som har den lina. Derfor jeg bare måtte ha den. Og jeg trengte en hel intermediate line.
  13. Jo det er litt "flopp", men så er de jo laget av ferskvannsfiskere også da Under svært gunstige forhold så er de helt greie, men det hører til sjeldenhetene at forholdene er i favør av disse linene. Eneste bruksområdet jeg finner bruk for de, er avfisking av kanter, men der duger de andre linene jeg har godt nok. Svært ofte så er det forskjellige strømmer i overflaten og 1 til 3 meter lengre ned, eller vinden går mot strømmen. Det er flere vær og strøm forhold som gi dårlig kontakt. Men om man fisker svært lite i sjøen, så holder det sikkert med en slik line. Jeg finner de ikke gode nok til å kunne anbefale de da De har et alt for snevert bruksområde.. Enig med Pål, den lina er lett og jeg bruker den en klasse over, #7 på #6 stang Hva synes du om SA Mastery Saltwater? Kjøpte inn den lina for denne sesongen. Blir nok mest brukt, både i sjø og noe i elv. Har funnet ut at de plassene jeg fisker så holder det som oftest med flyteline + en relativt lang fluorcarbon fortom. Så har jeg også gått til innkjøp av en billigere glassline i intermediate (helsynkende) fra 123friluft.no slik at jeg skal kunne switche om jeg må dypere enn normalt. Vet ikke hvor bra den lina er, så må bare prøve. Heter Zalt eller noe sånt. Bruker en GL LPXe RS V2 #7 i forresten.
  14. Fikk denne linen i posten på fredagen. Gleder meg veldig til å bruke den på Farioen min når den tid kommer. Men hva smører du den med? Aldri kjent en mykere coating forresten.
  15. Gikk for Eikre Fly Evolo Long Belly og ei line jeg kjenner fra før. SA Aircel.
×
×
  • Opprett ny...