Gå til innhold

Eirik Rusten

Administrators
  • Innlegg

    3 596
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    174

Alt skrevet av Eirik Rusten

  1. Hurra! Nå er det like før. Alle har blitt fordelt rundt på rommene, og du vil få informasjon om hvor du skal ligge når du kommer til Åstjern. Har du glemt å be om å få sove på samme rom som BFF'en? Det kan fortsatt være mulighet, så send meg en melding. Oppmøtetid på Åstjern er mellom kl 16 og en stund før kl 20 (foredrag). Når du kommer dit finner du en i styret slik at du kan registreres, og få vite hvor du skal sove. Det er sikkert flere som har noen teknikker eller fluer som vises rundt omkring på bordene, så her er det bare å følge med, spørre og evt tilby å vise sidekompisen et triks eller to. Om du trenger hjelp til noen grunnleggende teknikker, er sikkert de fleste interessert i å hjelpe deg. Er bare å spørre! Hva bør du ta med deg? - Bindesaker (duh). Skulle du glemme noe, så får du sikkert låne noe. - Skjøteledning og lampe. Er du som meg så trenger du 89 millioner lumen for å klare å binde på krok 4, så medbrakt lys er lurt. - Sengetøy eller sovepose. Det er dyne og pute der, ta eventuelt ditt sengetøy over beskyttelsen som allerede er på. - Ta med egen mat til frokost, lunsj og kvelds. Det er kjøkken som vi kan lage mat på. På lørdag vil det bli servert middag: Pulled chicken burger med hjemmelagd brød (kommer også til å være noen glutenfri) og masse tilbehør. Er du veldig allergisk mot noe som kan bli servert, er det kanskje lurt med medbrakt middag. - Drikke. Vi har lov til å nyte medbrakt, så her kan du ha med dine favoritter. Er ikke langt til Brandbu, så er du tom for noe på lørdagen kan det vel svippes ned en tur dit for å fylle på. Antar at det finnes en plass der som i det minste selger en Ringnes eller to. - Godt humør og ørepropper Parkering. Det er en stor parkeringsplass utenfor tunet som brukes. Vi kan ikke parkere inne på tunet, da brannvesenet ønsker fri adkomst der. Det er forresten bomavgift på skogsveien - lurt med samkjøring.
  2. Ta med kona til Åstjern. Har tomannsrom for sånt
  3. Om det er noen som vil dele rom så må de si fra. Ellers blir man bare plassert litt tilfeldig rundt. De som var med sist og på samme rom, deler nok denne gangen også altså.
  4. Fredag kl 2000 kjører vi igang dette på Åstjern:
  5. @Roaas tipset om en fet håndlaget bindematte fra Timber & Fins i Canada. Fikk laget slike til premiering, og minst en av dem blir med til Åstjern og brukt som premie der.
  6. Så det dere egentlig sier er at resultatet ble "var jo en flott tur da, det er det viktigste"?
  7. Jeg synes ikke det er noe behov for flere typer. Jeg kjører vanlig wf flyt uansett hva jeg fisker med i skauen. Jeg har flere slike wf-liner, men som regel er det bare den siste jeg satte på snellene jeg bruker. Er bittelitt forskjellige egenskaper, men som regel funker det uansett til mitt fiske. Akkurat nå har jeg to sneller med 4-line, og to sneller med 5-line. Den største forskjellen på dem er klump-lengden. Vet jeg at jeg må og kan kaste langt, kan det hende jeg velger den ene typen fremfor den andre. Jeg er ikke spesielt god kaster, så det er egentlig ikke spesielt viktig da det nok ikke utgjør svært stor forskjell om jeg skal være ærlig Er nok lurt å begynne med færrest valg, og så øke på etterhvert med stenger, liner og sneller.
  8. Om små fisk så er det morsommere med 4 enn 5, men det kommer litt an på stang også. Har stort sett ikke så mye å si. Vi fisker vel bare fra 2 kilo og oppover uansett. 😎
  9. Primærstangen min er en i klasse 4, det er den jeg bruker mest. Spesielt til tørt. Skal jeg fiske streamer bruker jeg helst en i klasse 5, men de streamerne jeg bruker er så små at det går med klasse 4 også. Jeg har som regel begge med ut, der 5 er rigget med minizonker eller libellenymfe, mens 4 er rigget med en maur (før jeg vet hva som skjer) Er det en del vind, kan det hende jeg bare bruker femmern.
  10. Jeg må ha stort krokgap på duns, så jeg bruker tmc 112 tr og forlenget kropp. Har brukt 200r på noen klekkere men husker ikke hvordan de kroker.
  11. Hvis du har lagt til bilder som ikke skal brukes, må de fjernes fra listen over bilder under innlegget når du er i redigeringsmodus
  12. Husk at dersom du vil komme på rom med kompisen, så må du si fra til meg så skal jeg se om vi får til å rokkere på ting. I all hovedsak vil de som var med i fjor komme på samme rom i år.
  13. Tvilsomt, her blir det jury som kommer til å bedømme
  14. Jepps, har bestilt opp et par med FFS logo på. Blir premie på fluebindehelga tenker jeg
  15. Vi kommer til å kjøre en konkurranse på Åstjern med premiering. Mer informasjon blir gitt på fredagen der, men det vil bli mulig å vinne "på flere måter" 😎
  16. Ja, dette var snadder. Spørs om ikke det må kjøpes inn et par slike. Ser de tilbyr matter med egen logo, det er jo morosamt som premie.....
  17. Snadder. Tror 20 er det minste jeg noensinne har bundet på. Tror aldri jeg ville klart 22 😀
  18. Har faktisk laget en bindevideo. Har ikke gjort det på mange år, da jeg har mistet litt ferdigheter etter at jeg ble en lat fluebinder og bare binder opp det mest nødvendige før hver tur Den er laget med mobilkamera, så kanskje ikke det beste kvaliteten sånn sett heller. Fikk bare lyst til å lage noe greier Fluen har blitt en liten favoritt etter at jeg brukte den en del på fiskeferie i elva for et par år siden. Tror jaggu det var flua som fanget flest ørreter på den turen. Har flere ganger vært fluen som til slutt klarte å lure gjenstridige ørreter. Veldig enkel å binde.
  19. F-Fly har jeg bundet en del av tidligere, men tok dem egentlig aldri ordentlig i bruk. Det er jo fine fluer, og ganske raske å binde egentlig. Kanskje man skulle gi dem en sjanse Hvorfor vil du ikke bruke griffiths? Er ikke det samme som palmermyggen? Har brukt den oppi nord en del ganger på å fange tusenvis av småørret.
  20. Lars har vel strengt tatt ikke noe valg. Er jo bare et halv-langt fluekast fra Raufoss og til Åstjern.
  21. Det kommer selvfølgelig mer utfyllende informasjon etterhvert. Programmet i første innlegg vil bli oppdatert ved endringer. Dersom du har en flue du gjerne vil vise på storskjerm, så si fra til undertegnede. Her blir det et veldig laidback opplegg, hvor en mindre (eller større) gruppe møtes i skolestua for å se på en flue bindes.
  22. Tid: Fredag 15 mars kl 1600 til søndag 17 mars kl 1200 Sted: Åstjern, Brandbu (80 km fra Oslo) - https://astjern.no/ Påmelding: Ledige plasser: Velkommen til en hel helg med fluebinding for alle medlemmer! Fluefiskesiden gjentar suksessen fra arrangementet i 2023. Vi har igjen booket Åstjern, og satser på en like fantastisk helg i 2024. Vi gjør et forsøk på å samle alle fluebindere i spisestua og peisestua, slik at vi sitter mer samlet. Foredrag og binding på storskjerm tar vi nede i skolestua. Merk! Du trenger ikke å være spesielt erfaren fluebinder for å være med, her er absolutt alle velkommen - også fullstendig nybegynnere! Trenger du hjelp til noe, så sitter det mange klar til å vise teknikker og mønster. Vil du bare se på, prate litt og drikke en øl eller fire, er du likevel velkommen. Det er selvfølgelig også mulig å låne utstyr. Da vi har leid stedet som selvhushold, har vi anledning til å nyte medbrakt 🍺🍷. Det vil bli servert felles middag lørdag. Det er overnatting på stedet. Ledige plasser vil være oppdatert til enhver tid øverst i innlegget her. NB: Husk lampe og skjøteledning! Fredag Kl 1600: Oppmøte kan begynne; registrering, innkvartering og klargjøring av bindestasjon Kl 1955: Velkommen med Eirik Rusten (praktisk info, allsang, alternativ dans) Kl 2000: Europeisk nymfeteknikk med Erlend Vivelid Nilssen Lørdag Kl 0715: Skolestua er åpen for binding på storskjerm. Programmet oppdateres fortløpende med navn og fluer. Kl 1300: Jarle Larsen binder vulgataklekker Kl 1700: Anekdoter om fluefiske og fluebinding før internett Kl 1900: Middag serveres Søndag Kl 1200: Avreise (Tidspunktene kan endres!) Priser: Egenandel 250 kr gjelder som påmelding og dekker opphold, foredrag og middag lørdag. Arrangementet er kun for medlemmer, men medlemskontingent er usle 150 kr pr år som kan betales før påmelding (klikk her for å bli medlem først da) Innkvartering: Det er totalt 22 soverom som de påmeldte deler på. Ha med sovepose eller sengetøy (det er dyner og puter der). De som vil dele rom eller hytte sier fra, ellers blir man bare plassert rundt litt sånn vilkårlig (blir hengt opp oversikt). Veibeskrivelse: Se astjern.no for veibeskrivelse. Vi anbefaler at flere kjører sammen, så avtal med andre på forumet. Kjøkken: Vi har storkjøkken tilgjengelig så her kan man lage seg mat når man måtte ønske. Bortsett fra middag lørdag må du ordne mat selv. Vi rydder og vasker selvfølgelig skikkelig etter oss her. Utvask: Vi trenger ikke å vaske, men som de voksne og flotte menneskene vi er forlater vi stedet så skinnende flott som mulig. Dyr: Hund kan være med, men har ikke adgang til hovedhuset. Pass på at det er greit for de andre i hytte/rom (spør i tilfellet du må vite hvem du er på rom sammen med). Og at den ikke står og uler hele natta
×
×
  • Opprett ny...