Gå til innhold

Stian - tbg

Members
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Takk for tipsene til nå! Jeg forsøker å kjøre fisken så hardt jeg føler er mulig, med unntak av ved krftige utras. Når det gjelder sjøørret så fisker jeg med 7er stang og 0,25 fortom. Derfor er jeg ikke nevneverdig redd for at fisken skal ryke, men heller at krokfestet glipper. Det ser ut som om de fleste er foholdsvis enige i visse kjøreregler uavhengig av utstyr og forhold: - Kjør fisken så hardt man føler er forsvarlig - Ikke la fisken få noe slakk - Håving er en kritisk fase Jeg stiller til dette to konkrete svar som jeg håper å få litt hjelp med. 1. Bør hodet på fisken presses over vann under kjøring, eller skal den få tid på seg til å jobbe under vannet? Jeg har hørt at fisken blir roligere når hodet kommer over vannflaten, men er samtidig redd for fortom og krokfeste hvis fisken har mye krefter igjen. 2. Når er fisken klar for håving? Skal den kjøres til kraftreservene er tomme, eller presses inn i håvmaskene på et tidligere tidspunkt?
  2. Jeg var ute i en isfri fjord for å fiske sjøørret med fluestanga igår kveld. Det var deilig å bare være ute og lufte stang og fluer, og værgudene viste seg i tillegg fra sin beste side. Sjokket ble stort når fisken tok og raste ut med snøret. Tilslaget satt derfor heller ikke slik det burde og fisken var fri. Nok et kast ble lagt i samme retning, og sannelig tok den igjen. Nå satt tilslaget bedre, og det ble en fin kamp med flere utrusninger. Det hele endte med at fluen slapp taket i kilosfisken like før håving, og fisken var nok en gang fri! Spørsmålet og tråden er derfor: Hva er riktig kjøring av fisk?
  3. Hei alle fiskefrender!! Tirsdag 17. november inviterer Tønsberg og Omegns Jeger og fiskeforening til åpent høstmøte. Her vil vi få besøk av mannen bak filmene "Havabbor på flue" og "Salt sjøørret": Runar Kabbe!! Runar skal holde foredrag om "Sjøørretfiske på Bornholm". Han tar oss med til den danske vulkanøya, og gir tips til uttrustning, årstid og plasser. Runar har som kjent speisalisert seg på fluefiske i saltvann, og vet mer enn de fleste om sjøørreten. Foredraget bør passe for alle fiskeinterresserte, både fluehuer og nybegynnere. Stedet er Jarlsberg Travbane ved Tønsberg (2. etg. i bygget på høyre side), og tidspunktet kl. 19.00. Det er 50 kr i entré, og det gjennomføres loddtrekning under arrangementet. Så møt opp og bli inspirert!! Mvh. Fiskeutvalget, TOJFF
  4. Store gjedder i Borrevannet. Det finnes i tillegg masse abbor og annen karpefisk der (mort o.l.) Skrev en oppgave om vannet tidligere i år. Det er satt ut gjørs i vannet også. Det er noe usikkert om de klarer å etablere seg der, men tror det er gjennomført en ny utsetting for ikke så lenge siden.
  5. Regner med at dette var store skogsmaur. De var rød-brune av farge i ledd og framkropp, med en mørkere bakkropp. Stokkmauren svermer senere som dere nevner, og er vel i tillegg mørkere av farge? De var virkelige gigantiske, og burde være en skikkelig proteinbombe for sulten fisk. Som det også blir nevnt, så er det mulig at det er kaldt i vannet. Ettersom jeg hadde veslejenta mi, så begrenser effektiviteten med fluestanga seg. Ettersom det heller ikke var noen vak, forsøkte jeg å fiske dypere ned i vannlagene med flue og dupp (kanskje ikke helt stuerent i disse kretser, men flott for de små), men fisken ville ha dette heller. Hva slags våte fluer hadde du suksess med bjorni?
  6. Hyggelig hvis andre kan kommentere sin tur etter brunørret her også. Gjerne med litt insektsobservasjoner, og litt turfølelser.
  7. Da var endelig isen gått i vannene mine i vestfold, og sesongen som smått i gang. Årets første tur ble en kombinasjon av familiehygge, og fluefiske. Dette kan være en hyggelig, men også krevende kombinasjon. Når vi ankom vannet i 300 meters høyde, var spenningen stor om isen hadde gått. Det hadde den, med unntak av en stripe i skyggesiden av vannet. Det ble dessverre ingen årets første brunørret denne dagen. I tillegg til at fluefiske med barn under to ord får et visst krampeaktig preg over seg, åpenbarte heller ikke fisken seg i et eneste vak i løpet av hele dagen. Noen entomologiske observasjoner ble likevel gjort: - Små fjærmygg som klekte på vannet - Større mygg av annen sort som svermet på land - Noen fantastisk store flyvemaur, både på vannet og på land (krokstørrelse 10) - Et par puppeskinn som fløt i vannet - Noen buksvømmere som vømte på bunnen Selv om det var litt av mange insekter, ble det aldri noen tett klekking av noen. Mulig fisken heller vill jage bunndyr på bunnen, enn å stige etter klekkinger i så beskjedne kvanta. For all del en flott tur, hvor man vender hjem med god samvittighet over å ha formidlet naturopplevelser og turglede til vesletulla. Må jo ha noen som kan drasse meg rundt i skogen når jeg blir gammel og skrøpelig.
  8. Jeg er nå egentlig ørretfisker, men på grunn av bedre og nærmere tilgang på vann med abbor enn vann med ørret, lurer jeg nå på å roe abstinensene med litt abborfiske. Noen som har noe forslag til hvordan jeg bør gå frem hvis jeg ønsker å få abbor på flue? Både med tanke på synke vs. flytesnøre, og hvilke fluer som er aktuelle. Tar abboren stort sett nymfer og bunndyr, eller søker den næring også på overflaten? Dette er forøvrig bynære dammer, og ikke bortgjemte skogsvann. De er derfor forholdsvis dype på midten, og det blir samtidig fort dypt ut fra bredden.
  9. Her er en link til noe som ligner. Kan forandres til å ligne en salamander bedre (Legge til bein, forlenge kroppen, osv), men gurgler-prinsippet bør fungere. http://www.goflies.com/images/flies/black_gurgler.jpg
  10. Hei Hvis du er så heldig å befinne deg et sted hvor du kan komme i situasjon som krever salamanderimitasjon, så tror jeg at en "gurgler" i størrelse 6 vil gjøre susen. Flua har jeg sett i en Kroghvold-bok en gang. Det er praktisk talt en wolly-bugger lignende sak, med lang marabouhale. Som flyteelement brukes et foam ryggskjold. Skal se om jeg finner en link til et bilde.
  11. Legg også gjerne inn rapporter om vann som det fortsatt er is. Heller ingen grunn til å røpe hemmelige favorittvann, bare si i hvilket område observasjonene er gjort.
  12. Har fisket en del sjøørret uten det helt store hellet i år. En del småfisk har det blitt, og har klart å kose meg med det foreløpig. Nå begynner imidlertid brunørret-kløen å bli stor både i fingre og tær. Vil gjerne ha tilbakemelding om fanget brunørret, entomologiske observasjoner og ikke minst isfrie vann i vestfoldområdet.
  13. Har sett den boksen der tidligere... flott den ja. Men prisen er det litt værre med. Over tusenlappen, er det ikke?
  14. Stian - tbg

    fluebokser

    Jeg har i løpet av vinteren bundet opp et x antall fluer, og nesten like mange ulike mønstre. Jeg har et stort behov for orden og system i fiskesakene mine (ingen andre steder), og har derfor kjøpt rundt 20 små plastfluebokser med hver seg 7 rom til imitasjonene. I disse er det plass til 2-3 mønster, alt ettersom hvor mange krokstørrelser jeg ønsker å binde flua i. Dette blir mange fluebokser etterhvert, og en egen fiskeveske til kun disse boksene. Grunnen til at jeg valgte disse skrinene, er fordi de inneholder små rom, noe som ikke skader eller klemmer hackelet på tørrfluene. Jeg ser på skrin med foam-løsning som et bedre alternativ i forhold til plass, men er redd for å ødelegge imitasjonene. Har allikevel sett at det er kommet mange flotte skrin på markedet hvor foamen virker så høy, at jeg antar at det er plass til også tørrfluer. Noen som har noen erfaring med slike skrin hvor jeg både kan oppbevare tørt og vått uten å skade hacklefiber eller hårvinger? I så fall noen tips?
×
×
  • Opprett ny...