Gå til innhold

klodrik

Members
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Er det bare jeg som ser ironien i at 1) du spør etter spesifikke anbefalinger basert på erfaring 2) du fremhever at du selv har erfaring med "mange par" som ikke holder mål, uten å gi noe som helst informasjon om hvilke merker/modeller det er snakk om.
  2. Spør der du kjøpte stanga, de er sikkert villige til å hjelpe, men kanskje ikke helt gratis. For å påberope deg mangel iflg forbrukerkjøpsloven, må det altså være produksjonsfeil eller lignende. Dette er ikke trivielt å fastslå objektivt, og bruk av stanga i halvannet år kan jo ha medført noen ytre påkjenninger som har gått ubemerket hen da det ikke ga umiddelbare konsekvenser, feks. ramlet mot en stein, fått flue i stanga etc.etc.
  3. haha, så sant som det er skrevet! Karibisk natur og klima trekker hardt i mørketiden, fiske er fantastisk og permitfaen kan brenne i helvete! :-) Ingenting passer bedre enn å bytte ut hjemlig stress og koping foran PC, med D-vitamin rett fra solen, vading i 25 graders vann som lett trim og hjernen på Island Time.
  4. Denne materiallisten ser jeg nå på som oppskriften til tidens lakseflue.
  5. wtf!? Ikke fighting-butt engang? Det var jaggu feit og fin fisk!
  6. interessante videoer som youtube anser som relevante for videre studier. [attachthumb=1] Får ta en runde og fyre av noen sjikanerende grisemeldinger til småpikene her, vi kan jo ikke stå stille og se på at de frarøver oss vårt tradisjonelle ordforråd som hører fluefisket til.
  7. klodrik

    Bahamas ?

    Aldri feil å dra til Bahamas om vinteren. Eleuthera var vel den mest kjente DIY destinasjonen, iallefall for 5-10 år siden, og de lettest tilgjengelige flatsene hadde rykte på seg for å holde ganske krokvant og vanskelig fisk. Tror du finner mye rapporter og beskrivelser hvis du leter litt. Men lett tilgjengelig flats har jo også endel positive sider. Aldri vært der selv. Kommer det en skikkelig kaldfront på denne tiden av året, kan det bli kaldt nok i vannet til at fisket blir veldig treigt.
  8. Enig, det er en rå docu om et fascinerende/sinnsykt/balls-out løp. Kan også anbefale Fastest av Mark Neale i sjanger for knallertracing, selv om Motogp/Rossi selvfølgelig ikke kan matche TT/Guy på råskap.
  9. Med DeMaria ut og Kaka inn var det i praksis 10 mot 10 siden 1. omgang. Ramos putter igjen, alltid farlig i feltet! Storsinn av Madrid å ri rolig inn 2-1 seier, de kunne lett ha putta et par til, men de så vel Sir Alex var på nippet til hjerteinfarkt og gjorde alt de kunne for å gi Manu sitt første spillemål over to kamper som trøst.
  10. klodrik

    Tragisk

    Faen jeg merker jeg blir skikkelig sur av å se sånt!!! Den Simms-boksen er neppe biologisk nedbrytbar og småfugler vil kunne forvikle seg inn den og dø en langsom og smertefull død.
  11. Det er ikke så vanskelig å gjøre dette i photoshop. Det er bare snakk om å endre kontrast, saturation og farger osv. Det gjør man selvfølgelig på ulike deler av bildet og dette uavhengig av hverandre, f.eks. himmelen gjøres mørk blå nesten matt, mens vannet får annen fargeeffekt (turkis/grønn/blå). Når man bruker vidvinkel med polafilter, blir himmelen som regel gradvis polarisert, så det er jo en grei ting å fikse på. Når jeg sier at det ikke er vanskelig, så mener jeg at effektene i seg selv er ganske rettfrem, det å få et selv et bra råbilde opp til Henry G klasse er langt fra enkelt.
  12. Herre min hatt, tror du virkelig at kostnaden til produksjon er avgjørende for noe som helst? Dette er en relativt velutviklet industri hvor markedsføring, distribusjon, prispunkter, priskontroll, merkevarebygging og andre trivielle og tradisjonelle faktorer spiller inn. Det er ikke store prinsipielle forskjeller på fiskeutstyr og f.eks. hårshampoo eller flybilletter, den som legger objektiv kvalitet og produksjonskostnad til grunn er dømt til aldri å forstå noe som helst. Profittmargin er selvfølgelig heller ikke lineært og statisk mellom ulike markeder, produktets livssyklus, volum og konkurranseforhold. Ettersom verden blir en god del mindre, kommer en god del "skjevheter" mellom ulike markeder også lettere frem, det ikke mange som handlet direkte fra USA for 10 år siden. Det som av noen sterke/smarte/"sleipe" distributører markedsføres som et high-end produkt i et marked, kan like gjerne være et mid-tier eller low-end produkt andre steder, og det er ingen logisk grunn til å anta at det finnes et globalt absolutt likevektspunkt. Dette ser man i nesten alle ulike bransjer, hvor nasjonale/regionale distributører har sterk kontroll (i motsetning til en produsent), enten det være seg biler, klær, fiskeutstyr eller en dings med dott på. De ulike leddene i verdikjeden søker alltid å maksimere sin profitt og velger ulike markedsstrategier for å oppnå dette, med varierende hell. Takk og lov for fremskritt og en mindre men dog mer transparent verden.
  13. Hvem faen bryr seg egentlig om hvordan stanga kaster på helt objektivt grunnlag? Stangvalg er langt viktigere enn som så. Akkurat som om man ikke velger klær basert på hvor godt de holder varmen, man velger ikke venner/kjæreste utfra objektive egenskaper, man velger ikke om man liker pannekaker eller ikke utfra en logisk analyse og man bedriver selvfølgelig ikke en hobby som fluefiske på objektive kritierier, i forhold til tid, fangst og fisketype eller hva det nå enn måtte være. Og der står stanga også, i et sammensurium av mange vesentlige ting, hvorav kasteegenskapene er helt underordnet. Kasteegenskaper er som hygiene, så lenge det ikke er plagsomt dårlig, er det en ikke-sak. Men det er uhorvelig mye annet som er viktig ved stangvalg. Forskjellige merkevareidentitet hadde vært interessant å diskutere. Både hvordan de ulike merkene oppfattes og ikke minst hvordan vi selv tror vi rangere ulike verdier innen merkevarene.
×
×
  • Opprett ny...