Gå til innhold

Steffen91

Members
  • Innlegg

    547
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Steffen91

  1. kjenner det bobler litt i meg.. kultivering på sitt beste.
  2. Steffen91

    Backing

    http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Fluesn%C3%B8rer/Backing,skyteliner/Backing/Scierra-Dacron-backing-100yds-20lbs-Farge--Blue-Pink-141032-p0000072415.aspx Blå og rosa backing. endrer farge ved ca hver fot
  3. prøv med en SA mastery salmon line i 8/9#.
  4. Lurer litt på det samme her.. må skifte en ring på godstanga min.
  5. flyt/synk snøret er laget for og tapert slik at det skal være lett og kaste og fiskes med.. flyteliner og og laget slik som alle andre liner.. så snart du setter en pollyleaderpå vil snøret bli helt anderledes. det blir tyngre, lengre og en helt annen tapering på hele linen totalt sett. det vil føre til at kastingen kan bli .. ja hva er det rette ordet.. vanskeligere? uten at det kanskje vil gjøre noe stooooore forskjeller så vil det bli en forskjell. kommer da ann på hvilken pollyleader du setter på. fisket litt med pollyleader før men fant fort ut at ett flyt/synk snøre var mye mer vennlig og lettere og både fiske å kaste med. første flyt/synk snøret eg forelska meg i var loop sink tip. det har en flytedel og de siste 3 meterene er i synk3. fantastisk lett og både kaste å fiske med. Men nå fant jeg ett som eg kanskje liker en smule bedre. i alle fall til laks. og det er Rio Dart som kommer i flyt/synk3.* forholdsvis kort klump og akkurat passe aggressiv tapering slik at de litt større laksefluene slåes over uten problemer. men denne linen klarer du fint og speykaste hele linen om teknikken sitter skikkelig inne. Men fordelen med pollyleader er jo at du raskt kan bytte leader til eventuelt en mer hurtigere synk. men personlig føler eg at eg klarer meg plenti med synk3. og her har jo man og mulighet til og sette på en pollyleader om man vil enndå lengre ned.
  6. og for all del ha på sanne swæææææære vææææærnebrilla
  7. flyt/synk 3 snøre er og til og annbefale.. eventuelt ett sink tip snøre. bruker kun hele liner aldri klump da eg liker og fiske fluene inn til beina mine. vertfall i mindre elver. opplever ofte og få fiske når fluen er fisket over hølen og eg lar fluen henge litt igjen. men da trekker eg gjerne eller gynger litt i stangen for og lage litt liv i fluen. Dette med oransje fluer i farget elv tror eg er litt myte... fisker med oransje fluer i krystallklare elver og får minst like mye og om ikke mer fisk enn de andre som ikke gjør det. husk om du skal fiske med noe synk i enden, evnt. pollyleader så ikke ha lang fortom. jo kortere jo bedre en god meter er knall. og ikke trengs det tapering da heller. om eg kjenner elven så mender eg ofte under fisket for og holde fluen igjen bak en stein eller en grop slik at disse plassene blir ekstra godt fisket av. ofte at det lønner seg !
  8. en av disse vestlandsfjordene
  9. takk for det gutter.. Den for de som lurer på vekta så stoppet den på 3,56 kg
  10. debuterte med en flott bass på torsdag.. dessverre strøk den med da kroken ble svelgt. Den var også merket i buken med ett spagetti merke
  11. vasket min bukse i dag med ala jif spray i dusjen. spylte godt med varmt vann også impregnerte jeg den med revivex og satt en el-ovn inn i dusjen på max guffe og lukket inntil dørene på kabinettet.. spent på og se om det gjør susen da bukse skal være på det neste døgnet. Revivex anbefaler at du maskinvasker gore-tex produktet med varmt vann. så skal du spraye på impregneringen mens gore-texen enndå er våt Deretter skal du tørke det i en tørketrommel på høyest mulig varme i ca 45 min (tørketrommel med simmsbuksa er ikke aktuelt så da ble det ovn i dusjen metoden i stede)
  12. Tenkte og kanskje lage en tråd der man kan spørre og dele erfaringer med switch stengre når det kommer til snørevalg. Selv lurer jeg på hvilken klasse jeg bør gå for når det kommer til line. Har en Zpey 11" 6# men trenger en line som kan brukes speykasting med switchhåndtaket på. Snører i klasse 6 blir for lett. Men synnes og lest en plass at man skal opp 2 klasser?
  13. i følge ba (konkurrenten til bt) så er det sene og tauverk og ikke fluesnøre men helt klart skremmende og se hvor mye sen og drit som ligger ute i naturen. en ting er og kaste en stump på 5 cm da skal det godt gjøres og vikles inn i det, men når det blir metervis kan det gi en stakkars en riktig pinefull død. "En svane har hatt en heller dårlig dag i Ytre Arna. Den tullet seg inn i et garn i 1500-tiden, fikk et snøre og noe tauverk rundt seg – og kom seg aldeles ikke ut igjen." http://www.ba.no/nyheter/article6100243.ece
  14. klin umulig til og få de til og ta.. de er noen late fisker ! bare surrer rundt og plager livskiten av deg og ønsker og ta liv av deg i form av hjertestans i det de flirer og skyter fart mot fluen din bare for og snu like bak.
  15. Steffen91

    Tragisk

    merkefiksert er de og !
  16. får skryte på meg en fisketur i dag eg da ! tross for at det ikke ble noe
  17. er jo ikke krok på den heller..
  18. høres fantastisk ut ! takk for det
  19. hvordan er det og få kort her på kort varsel i orkla ? planlegger en tur til trøndelag rundt midt juni og utover.. Hovedsaklig blir fisket i gaula men en tur til orkla hadde ikke vert feil på vei hjem eller på vei opp.. også eventuelt om noen har noen gode råd ang vald/høl til en overkommelig pris.. Budsjettet er noe redusert i år da eg lurte fruen og bli med på tur... så da er vi plutselig 2 i stedet for 1..
  20. hadde vert flott om du ville legge ut bildene her Rune
  21. ja eg kan ikke akkurat klage! eneste er at hun er lite higen på fluefiske men man kan vell ikke få i både pose og sekk.. men til gjengjeld står som regel maten klar etter en lang økt i elven da
  22. Siden frua e kokk og har nettopp begynt og lage en matblogg så kanskje eg kan få snike inn litt reklame for hun her http://kokkeliten.blogg.no/ her inne finner man flere mattips osv.. men som sagt hun har nettopp startet den.. hmm.. gleder meg til middag i morgen alt jeg..
  23. hadde meg en tur ute i dag.. Eneste det resulterte i var en ny våt, fiskeløs gjeddetur som vanlig
×
×
  • Opprett ny...