Gå til innhold

T.Andersen

Members
  • Innlegg

    141
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av T.Andersen

  1. Jeg hadde stikki på XXL og kjøpt en LPXe #6 for drøyt 2000 kr.
  2. Det var massevis av flyvemaur inne ved Aker brygge og Vippetangen i dag. Dog er det vel ikke fisk der inne...
  3. Enig med det som sies over. Brukte line en eller to ganger før jeg byttet. Var som å kaste med kantklippertråd.
  4. T.Andersen

    UV lykt

    Har ikke peiling enda Flygefisk. Komponentene sendes fra kina og blandes i Serbia, så er ikke voldsomme kostnader. Derimot, skal man selge det over disk i Norge blir det nok litt mer pga toll, kjemikaliedeklarasjon osv. . Jeg tenkte vel å ta over noen flasker til de som måtte være interessert, mer for gøy enn for profittsalg egentlig. Får se hva det blir til neste gang jeg reiser nedover
  5. T.Andersen

    UV lykt

    Litt på siden her så har jeg en sviger-bestefar i Beograd i Serbia som eier en kosmetikkfabrikk.. I sommer gav jeg uttrykk for at det hadde vært kult om han kunne satt sammen en blend som herdet hardt og klart med shine. Som ivrig fisker var han med på notene og nå har jeg fått ulike vareprøver, bla UV gel (tykk), tykk bond, medium bond, tynn bond og samtidig bond med stort og smått glitter. Mulig jeg kan få skaffet noe av dette til norge etter hvert til en veldig rimelig pris F.eks pink pearl UV gel funket perfekt som rygg på reker..
  6. Flotte fluer! Hva slags vingemateriale er det på den Red Quillen, Roger? Eller hva slags fjær for å være spesifikk
  7. T.Andersen

    Hegre

    Det der overså jeg helt RK, takk
  8. T.Andersen

    Hegre

    Takk for svar RK. Jeg har kikka på Grandes, men fant bare "hegre substitusjon". Kan hende det er mulig å høre med en kommune eller et jaktlag av noe slag.
  9. T.Andersen

    Hegre

    Først og fremst, ikke søk på "hegre" i google images hvis du skal vise en arbeidskollega hva slags spey hackle du drømmer om.... Prøv og du vil se hva jeg mener... Uansett, jeg vet denne er fredet, men er det noen som vet om det er mulig å skaffe seg fjær/skinn fra naturlig død fugl?
  10. Gjedde på 11,7 tatt i Mjøsa under storflom. Fint øyeblikk å se den gli tilbake i grøten
  11. Lars, om du skal selge Anvil stikka, send en PM
  12. Unskyld for at jeg avbryter den gode samtalen, men jeg har et lite spørsmål. Hvordan spiller lengden på armen inn i forhold til å kaste langt? Jeg mener, det handler om å spenne ei stang med rett timing, noe man sikkert kan gjøre både som dverg og basketballspiller, men vil ikke timingen i både arm-askjon og lengden på trekket spille inn litt? En person med lange armer får lengre pendelvei enn en som har kortere armer. Det samme gjelder lengden på trekket. Mener jeg leste noe om dette her inne, men fant det ikke igjen.
  13. Flotte Kjell! Hva slags biot er det i kroppen på den der?
  14. Jeg elsker dere alle for at dere deler bilder av det som bindes! Masse god inspirasjon.. Geir, du binder strøøøkent!
  15. Grattis marbakken! September og oktober er gode måneder sørpå for HA
  16. Jeg har bevitnet at 2 slike vann har blitt regelrett tømt av grunneier og oppsynsmann med garn på senhøsten; i Valdres.. 3 sett av 4 sammenknytte garn senket til bunns med stein i ene enden og knytt fast til en busk på land. Det gjør mon på bestanden!
  17. 3 ord.. Valdriss - Garn - Rakefisk.. Slettes ikke uvanlig i de trakter :-\
  18. Hoi! Jeg har brukt rekomendasjonene til Mr. Granbo med stort hell.. Se nederst på siden. http://www.granbo-flyfishing.no/_english-edition/enhands-og-skyteklumper.html Jeg har samme stanga sjøl og synes den funker best med litt overklassede liner.. Jeg er ingen expert på skyteklumpfiske på noe sett eller vis, men om du bruker lettere eller tyngre tuber bør ikke spille så stor rolle så lenge stanga matcher klumpen og du gjør "løftet" før speykastet riktig. Noen får gjerne korrigere meg om jeg tar feil
  19. Ser ikke at dette er postet noe annet sted på FFS enda. Jim Nerdal i WFFC skriver følgende i et brev til HOOKED; I Vefsna regionen er vi i etter to år med rotenonbehandling gang med reetablering av lakse- og sjø ørret stammene i våre elver, samt av ørret og røyestammene i tre store innsjøer. Dette er trolig en av de største behandlings- og reetableringsaksjoner i verden noen sinne. I arbeidet med å reetablere lakse- og sjø ørret stammene er problemene med lakselus og rømt oppdrettsfisk en av de største utfordringer vi står overfor. Disse utfordringene kan kun løses gjennom dialog og samarbeid med oppdrettsnæringen. Det har liten hensikt å ensidig kritisere denne for vår region så viktige næring. Vi må få etablert en situasjon der vi kan spille på lag for å løse begge de foran nevnte utfordringer. I realiteten har vi jo en felles interesse i å finne løsninger som sikrer en bærekraftig utvikling av oppdrettsnæringen. Lakselus er et stort og kostbart problem for næringen, likeså med rømming fra anleggene. Nova Sea er et viktig Helgelandsbasert selskap som det er naturlig for oss å etablere kontakt med nå vi skal komme i gang med en dialog med for å påvirke til en utvikling som kan tjene begge parter. Vi er også avhengig av å få best mulig kunnskap gjennom forsknings- og utviklingsarbeid – ikke minst i forhold til å få en optimal løsning på bl.a. luseproblematikken. Her har vi som arbeider med å sikre de ville laksestammene og oppdrettsnæringen en felles interesse. Oppdrett av laks og sjø ørret er en næring som er kommet for å bli, og som har svært stor betydning for næringsutvikling og opprettholdelse av bosetningen på Helgelandskysten. Denne virkeligheten må vi forholde oss til, og så gjennom dialog og samarbeid få denne næringen til å spille på lag med oss i arbeidet med å sikre de ville lakse- og sjø ørretstammene. Derfor har vi valgt å gå inn i et samarbeid med Nova Sea med håp om at dette samarbeidet ikke bare skal bli et samarbeid kun knyttet til årets VM, men også åpne for fremtidig dialog og samarbeid mellom Nova Sea og vårt reetableringsprosjekt.
  20. Om du finner et sted som sender på nett, live eller reprise, send meg gjerne en PM. Om dette er en uforskriftsmessig forespørsel så beklager jeg moderatorer.
  21. Din kommentar er spot on Terje! Rævfjøra er verdt mer enn sin egen vekt i heroin, men la oss nå ikke gi den samme traumatiske effekt på folk også..
  22. Kom over denne her.. Dette må være den beste 'sub-headingen' i en artikkel EVER! Story'n er ikke feil den heller.. Og jeg kan ikke annet enn å tenke: Hvis man skal prioritere automasjon av NOE her i verden, ja da hadde dette stått øverst på lista mi... http://www.nrk.no/ho/sommerjobb-som-saedtapper-1.6125312 Edit: Jeg ser at det kan sås tvil om min person hva mine google-søk gjelder, men jeg fikk linken fra en venn.. jeg sverger!
  23. Nyt litt lokale nyheter i steden, kjøp Toten-bladet. I går kunne man lese (ikke tull engang) " Stupetårnet i Totenbadet malt i maling som ikke tåler vann". Håper dere får en fin start i elva!
×
×
  • Opprett ny...