Gå til innhold

Beate P.

Members
  • Innlegg

    328
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Alt skrevet av Beate P.

  1. Prøvde å komme innpå noen laksender i går, og lyktes sånn noenlunde. Denne anda tok en ørret på ca. 250 gram i nebbet, men mistet den etter litt fomling og et par mislykkede forsøk på å svelge den. Å fanget det øyeblikket hadde blitt et blinkskudd! [attachimg=1]
  2. Ja, det stemmer. Man kan bli litt ør av å lese de ulike produkterfaringene. Bra du er fornøyd med 70-200, det virker som det er relativt stor enighet om at det er et svært bra objektiv.
  3. Testen viser vel at du har en del å vinne på å bruke en converter, men at "full pupp" ikke gir særlig bra resultat. Man kan kanskje ikke forvente det heller? Det var det med pose og sekk...
  4. Bjørn Erik: Takk for svar! Ja, jeg har tenkt tanken på fast optikk og det objektivet du nevner. Det ligger faktisk et brukt ute på foto.no nå til 8500,-. Som sagt får jeg 80-200 svært billig og det betyr en del. Jeg har nesten råd til ikke å bli fornøyd, hvis du skjønner. Er nokså grønn på å ta bilder med stor brennvidde og vet derfor ikke helt hva jeg trenger. Det er natur som er fokus, men ikke type isfugl og rovfugl. Tror teleconverteren vil bli brukt av og til.
  5. Det skulle ikke være noe i veien for komboen. http://www.nikonusa.com/en_INC/IMG/Assets/Common-Assets/Images/Teleconverter-Compatibility/en_US_Comp_chart.html
  6. Takk for link! Linken omtaler en AF-D og en TC-20EIII, mens objektivet jeg kan kjøpe er et AF-S. Vet ikke om det betyr noe? Det ser også ut til at det er den nye versjonen teleconverter som forårsaker problemet? Må nok se etter en versjon I eller II.
  7. Godt poeng! Jeg trodde alt passet, men at exif ikke alltid ble lest riktig. Må nok teste først da.
  8. Jeg sikler på en Nikon 70-200 2,8 (brukt), men har en kompis som vil selge meg en 80-200 AF-S og ringzoom svært billig. Har tenkt å kombinere med en TC-20. Noen som har noen synspunkter på hva jeg bør velge? Skal matche en D-90.
  9. Jeg syns "Fluefiske med imitasjoner" av Malcom Greenhalgh er svært inspirerende, både for nybegynnere og viderekomne imitasjonsfiskere. Og så finnes det selvfølgelig klassikere som "In the ring of the rise" og "A modern dry fly code" av Vincent Marinaro hvis du leser engelsk. Anbefales!
  10. Ser fantastisk ut! Og så utrolig fjernt fra hverdagen her! Takk for inspirasjon!
  11. Noe sier meg du er litt over gjennomsnittet interessert i fotball når du som pool-fan spanderer ettermiddagen på West Bromwich og United? Godt nytt år til deg og, selv om det ser litt skralt ut fotballmessig!
  12. Liker bedre Purple sin Perfect Stranger... Legger ut en av gode gamle Mahalia. God Jul!
  13. Mål for laksesesongen 2012 var å få laks på tørt. Ikke stripende, men oppstrømstørt. Bandt opp masse nydelige bombere, leste mye og trålte youtube for alle filmklipp. Jeg kjøpte til og med "The scandinavian spey cast II" for å bli virkelig inspirert. Oppsummert: Har fisket masse med bombere og hatt hundrevis av flyt over laks jeg har sett i elva. Ikke en eneste har vist den minste interesse for fluene mine! Men det er mer gøy å ikke få noe på tørt, enn å ikke få noe på våtfluesving. Satser på å få hull på byllen neste år.
  14. Hei Rune! Det er en kar på rodbuildingforum.com, Matthew Draft, som organiserer gruppekjøp av kork fra en kontakt i Portugal et par ganger i året. Jeg har vært med på dette to ganger og er fornøyd med korkringene jeg har mottatt. Men man må nok påregne noe sortering uansett hvor man bestiller. Nå tror jeg det nettopp har vært en gruppebestilling på kork, men hvis du vil ha e-postadressen til Mr. Draft, så send meg en PM.
  15. Flott håndtverk! Varme og fine farger. La spesielt merke til signaturen og det sydde futeralet. Ser du har øye for detaljer. Briljant!
  16. Beate P.

    Tabell for AA

    Hei! Les her: http://www.common-cents.info/part1.pdf
  17. Jeg har også boka og har lest den flere ganger. Nå fikk jeg lyst å lese den igjen. Takk for det!
  18. Hei Jens M! Vanskelig å si noe mer enn at stanga er 9 1/2 fot og snøreklasse 6/7. Kan du tekste det andre som står der så er det mulig noen av "gamlegutta" her inne kan si noe mer. Pen skrift var det iallefall.
  19. Grunnen til at løkkene ryker hos laksefiskere er at den jevne laksefisker sjelden er særlig fingernem og at de lar utsyret ligge å morkne i kjelleren i 9 måneder i påvente av neste sesong. Det at utstyret får kjørt seg så mye mer på laks enn ørret er en stor misforståelse. Hva kan liksom ryke med 50 punds backing og 0,35 i spiss?
  20. Sigve: hvorfor synger du på engelsk i bandet ditt "Pride and fall"? Link: Vi er ute etter STOR internasjonal suksess Skjønner nå et Igor er ute etter det samme PS! Det er ikke mitt band. Vi er 3 stk og eier 33% hver In my time of tying?
  21. For meg kommer stoppen av seg selv. Det vanskelige er å vite når jeg bør starte.
×
×
  • Opprett ny...