Gå til innhold

Marius_A._Book

Medlem NFF - 2017
 • Innholdsteller

  2 455
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  21

Marius_A._Book vant dagen sist Februar 10 2018

Marius_A._Book hadde mest likt innhold!

Om Marius_A._Book

 • Rang
  Storprater
 • Bursdag 23. nov. 1988

Nylige profilbesøk

2 280 profilvisninger
 1. Marius_A._Book

  flyhooks.org - oppdateringstråd

  Fantastisk bra den siden din. :-) :-)
 2. Marius_A._Book

  Stillevannsfiske 2018

  Craftfurigle, Robbans godzonker, samt en øyenstikkernymfe. Finner alle i fluedatabasen. :-) De to første med flyteline, den siste kan fiskes med flyt eller intermediate.
 3. Marius_A._Book

  Fiskeferie

  Kjempekult!!!
 4. Marius_A._Book

  Gjeddefiske

  Kjør saaaaakte inntrekk på gjedda når det er kaldt i vannet :-)
 5. Kult Rune :-) Kan også glatt anbefale boka til Harrop, "Learning from the water" for de som vil utforske han litt.
 6. Marius_A._Book

  Oppsett til streamerfiske etter ørret i stille vann

  Synkeliner er helt klart å anbefale. Om du fisker fra land holder det nok med synk 1. Om du fisker fra belly eller båt kan det være en stor fordel å supplere med hurtigsynk. Selv bruker jeg synkeliner på 150 grain (dette tilsvarer hurtigsynkende) på en stang i klasse 5/6 som jeg fisker på kantene i overgangene mellom dypt og grunt vann. Da fisker jeg fra belly. Ikke så flink til å finne fram streameren når jeg går langs land. Er jo digg å slappe av i lyngen å sole seg også. Til fortom pleier jeg bare å benytte ca. en stanglengde med 0,25. Har ikke mye erfaring fra streamer i fjellvann. Det er sikkert litt andre metoder som funker der. Jeg fisker mest i skauen, og har brukt mye tid med streameren der. En og annen fisk har det blitt også, og oftest ganske mye større enn de man vanligvis får på tørrflua. Alt etter forhold, og begge deler kan være like morsomt.
 7. Marius_A._Book

  Mårn !

  Mårn, mårn! Tenkte å binde ei flue i mars jeg også. Og et par i april kanskje. Også binde ca 97 fluer på de to siste dagene før isen går.
 8. Marius_A._Book

  Hva har du kjøpt i dag?

  Har sjølsagt kjøpt nytt medlemskap for ffs 2018.
 9. Marius_A._Book

  Eikenøtter ploppemaur og gullbarber VOL 2 DEl 1

  Hmmmm tror jeg må bli med dit en dag Robert. Men da må du love meg god rødvin. :-) Anbefaler andre å lese del 2, 3, og 4 også. Bra jobbet og flott rapport.
 10. Marius_A._Book

  Sjøørretfiske i sjøen

  Dette ser interessant ut. Forslag til ny «Forskrift om fiske etter innlandsfisk i vassdrag med anadrome laksefisk (laks og sjøørret), samt fredningssoner ved utløpet av slike vassdrag
 11. Marius_A._Book

  Gjeddefiske

  Ikke hatt noe problemer med at fisken ikke sitter.
 12. Marius_A._Book

  Gjeddefiske

  Finnes også en kartoversikt på pdf om en søker på "ferdselsforbud Øyeren" Fautøya er så vidt jeg vet utelatt reglene. Også kan man jo fiske høyere opp i Nitelva. Men er ikke like kult der.
 13. Marius_A._Book

  Gjeddefiske

  Robert hadde jaggu laget en flott bindevideo på flua jeg mente. Denne gir mye volum og silhuett. Og er lett å kaste.
 14. Marius_A._Book

  Gjeddefiske

  Jeg brukte klasse 7 da jeg fisket gjedde. Fikk en aha opplevelse da jeg begynte med line som var beregnet på gjeddefiske med tapering beregnet på store fluer. Da ble livet lettere. Lurt det som Truls nevner om å bruke lette materialer som samtidig skaper volum. Materialet som heter big fly fiber var favoritten, og favorittflua var pike muppet. Ligger bilde av mønsteret i artikkelen til Robert. Mulig det ligger i fluedatabasen også. Sort med rød krage var en vinner i farget vann i Øyeren. Og hvit med rød krage når det var mindre farget vann. Tidlig i sesongen gikk det i mer fluoriscerende farger som oransj og chartreuse. Gjeddefiske ble liksom ikke det samme for meg etter øyerendeltaet ble sperret for fiske. Det var så kult å fiske der, nesten som å fiske i mangrovene i tropene, med elveløp og flats overalt. Fikk jammen litt lyst til å fiske gjedde igjen nå, vet jo om et par vann med fin gjedde i. Sikkert moro med bellybåt. Ok, et lite skrytebilde tilslutt da. Hehe, men dette er ekte fiskeglede. Første gjedda over ti for meg.
 15. Marius_A._Book

  Gjeddefiske

  Denne filmen er også verdt å titte på, og kan leies på vimeo for 50 spenn. Noen år siden jeg så den, men husker at jeg likte den da. Hadde den på DVD før, prøvde å finne den da jeg tenkte du kunne få låne den Truls, men fant den ikke. Skal iallefall si ifra om den dukker opp.
×