Gå til innhold

Truls

Medlem NFF - Standard
  • Innlegg

    5 256
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    628

Truls vant dagen sist 22. mars

Truls hadde mest likt innhold!

Nylige profilbesøk

13 374 profilvisninger

Truls sine prestasjoner

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Bidragsyter Fluedatabasen Sjeldent
  • Ekstremt populær Sjeldent
  • Posting Machine
  • Collaborator
  • First Post

Nylige merker

7,3k

Nettsamfunnsomdømme

1

Hjelpsomme svar

  1. Gratulerer så mye! Hatt det fint i vinter den ørreten der 😁
  2. Var greit å sprekke nullen på årets første tur.
  3. En liten tur i fortsatt iskaldt vann. Men det var jo meldt så fint vær, og det var sol og frisk luft som var eneste motivasjon for turen egentlig. Det var lite liv langt ute mot åpen sjø, men plassen ble valgt for natur, ikke mengden fisk. Ble to stk på et par timers tur. Ikke værst det.
  4. Man trenger alltid en ny steng! Problemet er ikke mengden utstyr, men tiden og muligheten til å bruke alt sammen 😉
  5. Det har jeg også 😁 Jeg lærte en slags matematisk formel for det der en gang, og den er noe sånt som Behovsprøvd antall = x+1 og x tilsvarer naturligvis alltid "dagens antall"
  6. Sånn blir det ofte når man er fluefisker. Jeg har sett værre. 😅 Gi det et par år så ser det sånn ut...
  7. Nei, vi trenger i utgangspunktet ingen fluestang, men den gjør det lettere, og mer morro både mht kasting og ikke minst kjøring av fisk. Jeg gir ikke fra meg fluestengene i hvert fall. Livet ville blitt fattigere uten.
  8. Slik utforskning er spennende! Lykke til!
  9. Jeg har flere ganger sendt mail til de som disponerer fisket eller den lokale fiskerforeningen i områder jeg har hatt lyst til å sjekke ut. Noen ganger får man litt diffuse og veldig generelle svar, andre ganger deler de mer villig og jeg har som regel fått noe hint vdd å gjøre dette. Kan kanskje være et tips om det ikke dukker opp noe konkret i denne tråden.
  10. Det er riktig så vidt meg bekjent. Håper ingen idioter er dumme nok til å spre den videre oppover.
  11. Det har etter hvert blitt en grom plass for mye gjedde av god størrelse. Mest i de rolige partiene naturlig nok. Jeg har hatt lyst til å prøve den elva flere sesonger på rad, men ennå ikke fått somlet meg til det. Burde tatt med noen 20cm flashfluer og fått prøvd.
  12. Sitter meget godt på en litt kvass sekser også dette 😉
  13. Helt enig. Har alltid likt å utforske plasser. Lurer på hvor mange ganger jeg har vært litt oppslukt i fiskingen og ikke funnet ut hvor langt jeg har gått før jeg går tilbake... Har blitt mange laaange gåturer tilbake til bilen, ofte i mørket da jeg ikke har gitt meg før jeg ikke ser. Må bare fiske meg frem til neste bukt, rundt neste odde og finne ut hva som er på andre siden av sundet osv osv 😅 De siste årene har det blitt mye utforsking av øyer, da går det mer av seg selv 😅
  14. Om et snøre betegnes som float/ intermediate så vil 'klumpen' synke sakte og 'skytelina' flyte. Om du går for fast eller slow int vil jeg si kommer an på plassene du har tenkt å fiske. Er det mye langgrunne strender og grunne bukter så er slow int et pluss, men er det mye svaberg og plasser med litt mer dybde så er det fast int. Når det er sagt så flytter jo ørreten på seg og jeg fisker oftere grunne plasser tidlig på våren og trekker inn roligere med lange pauser mens sensommer og høst så kan det være full spiker på inntrekket og da er det greit med et snøre som synker litt. Nybegynnere trekker gjerne litt roligere, så jeg tror kanskje jeg ville sagt gå for et slow int i starten, men kikk litt på plassene du har tenkt å bruke.
  15. Volantis, guideline eller hardy sine coastal, eller rio sin ridge delta clear er gode snører. Mest universelt er fast eller slow intermediate.
×
×
  • Opprett ny...