Jump to content

Truls

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  4462
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  417

Everything posted by Truls

 1. Synes for min del at str. 16 også blir litt snau i gapet i forhold til lengden på skaftet
 2. Har sett den jeg også, men klarer ikke å huske hvor. Mr Bloke har de sikkert liggende, og er flink til å svare på de fleste spørsmål man stiller han på mail.
 3. Jeg får ta steget ut av skapet her jeg også da. Jeg bruker sånne. Når jeg fisker gjedde, så bruker jeg et par liner med ridgeline og den bokstaveligtalt spiser fingre. Etter at jeg fikk en dyp blødende grop i løpet av en fisketur så var det bare å hoppe i det.
 4. Kan fort risikere noen slike turer til. Håper muligheten byr seg. Sesongen varer helt til 31/12 og har deretter en lang pause før det endelig braker løs igjen 1/1. Det har jo sin sjarm å fyre i peisen, binde fluer, bygge stenger og lete opp nye potensielle plasser. Blir fort det når kulda kommer og isen ligger på vann og i buktene.
 5. Får håpe det løsner. Ofte er det jo sånn at man må fiske seg litt "inn" på en plass før man lykkes mer jevnlig.
 6. Kikket gjennom litt bilder fra sesongen så langt, og det har blitt noen fine fisker hittil. Fant et par bilder jeg har lyst til å dele. Ser ut til å bli beste sesongen på flere år, i hvert fall så langt. Og det er ikke meg i mot om det fortsetter sånn!
 7. Bare å sjekke synet, om du trenger briller, så trenger du jo ikke si hva som er i glassene Veldig deilig å ha ett par briller å forholde seg til om man har styrke, jeg er i hvert fall såpass rørete at jeg hadde glemt det ene paret jeg skulle fiske med, og jeg hadde to ulike.
 8. De optimale har fargeskiftende egenskaper i tillegg. Litt svakt farget glass alltid, og progressivt mørkere jo lysere det er ute. Mørke glass blir fort for mørkt i lysning og skumring. Er man avhengig av styrke i glassene i tillegg, som jeg er, så blir det dyre briller men utrolig behagelig. Bare sette på brillene på morgenen så er man dekket i alle situasjoner. Skulle jeg valgt brille kun for fiske så hadde jeg valgt en lys brun variant, eller kobber. Svakt farget.
 9. Da er det jo faktisk helt essensielt at du investerer i nye! Og jeg ville gått for kobber, det fungerer best i de fleste tilfeller. Hjemme hos oss så dukker det alltid opp en veldig fin julegave, stort sett fluefiskerelatert, som er merket til truls fra julenissen. Disse gavene er alltid høydepunktet, for nissen er flink til å følge ønskelista han har fått. Og ved å gjøre det på den måten så skjønner ingen hvem den egentlig er fra. Liksom...
 10. Det er polariseringen i glasset som gjør at man fjerner glansen/speilingen i vannet. Du har ulike farger som gir ulik effekt, kontraster fremheves best av brunt for eksempel, så jeg foretrekker det pga dybdesynet mitt. Det kan være forskjeller glasskvalitet, men polarisering er et filter som hindrer UV og gjør at man fjerner gjenskinn. Om du er fornøyd med brillene du har er det ikke nødvendig å bytte, om du da ikke bare VIL ha nye briller.
 11. Dro ut litt utpå dagen i dag. Litt senere enn jeg hadde tenkt dessverre, for et par kajakkpadlere jeg snakket med fortalte at det hadde vært mange niser i sundet jeg hadde satt kursen til. Den eneste som var igjen var et par sel som patruljerte og fotfulgte meg. Det må nok ta skylden for at det ikke var like mye action som det har vært en periode. Jeg skulle først og fremst få testet elmotoren, og det fikk jeg gjort. En og annen fisk ble det. Første halvdel av turen så tok de flua i høy hstighet. Mot skumringen dro jeg til en annen plass, og der var det mer liv og fisken ville kun ta i li
 12. Håper noen av forumets fluebindere kan hjelpe meg. Jeg opplever at hår og fjær som jeg spinner i dubbingløkke har en tendens til å løsne og flua fremstår som hårløs etter en del fisk. Jeg har prøvd å spinne løst, stramt og smøre med blå swix uten at det ser ut til å hjelpe nevneverdig. Det er på sjøørretfluene, og jeg skulle gjerne sett at de holdt lenger enn det de gjør.
 13. Godt å se at det er liv! Gratulerer med god fangst! Det har vært 3-4 sesonger hvor det har vært vesentlig dårligere enn tidligere, og på samme tid så har jeg sett veldig lite byttedyr inne i fjæra, mens i år så kryr det av kutlinger, reker, stingsild og mysis. Lurer litt på om det kan være grunnen til at vi opplever mer fisk innen kastehold i år. De siste årene tror jeg mengden brisling og fraværet av byttedyr i fjæra har gjort at mye av fisken har vært ute i åpne vannmasser og jaktet brisling. Når det er sagt så har mengden fisk gått veldig ned de siste 3-4-5 årene og tatt seg litt
 14. Hva du ikke har Bare vær klar over at det vil sprekke opp der hvor sammenkoblingen entrer kula
 15. Nå skal ikke ørreten som har gjemt seg rundt øyer og skjær være trygge mye lenger Nå kan jeg ta kajakken på taket og komme meg langt, uten at padlingen tar tid og krefter. Det var egentlig kajakken denne var tiltenkt, men kanskje får jeg en god ide til å feste den på pontongen også..? Noen smarte hoder som har en god ide til feste på belly/pontong av typen savage gear highrider 170?
 16. Jeg var ute en tur på søndag, fra formiddagen til skumring og i perioder var det heftig med action på noen plasser som ikke har levert spesielt bra på mange år. Jeg hadde tydeligvis timet det bra for akkurat i det jeg ankom ta-plassen så klarnet tåka litt og det satte fart i fisket. Det var om å gjøre å sette fart i flua med en gang den landet, etterfulgt av en kort pause så bølget det opp rundt flua. Sånn hokdt det på en stund og et par av de som var etter var riktig fine fisker. Fisket med en ufortynget flua og man så tydelig når fisken viste interesse. Men de var i det litt lekne og er
 17. Så vel ikke heelt ukjent ut det fenomenet der... Sånn jeg ser det så er det ikke mengden utstyr som er problemet. Det er tiden vi har tilgjengelig til å bruke det som det skorter på.
 18. Tipper denne havner på fortommen ganske ofte i kaldt og klart vann på vinteren.
 19. Huff og huff, jeg fryktet det ville dukke opp en slik tråd... Tør vi begi oss ut på denne da..? Jeg har nok noen kroneksempler. Kan nevne siste flause, da dukket det opp en klinge jeg ikke ante at jeg hadde. Har en fra før, og skulle til å bestille en annen, og plutselig dukket det opp en bloke xl50 i klasse 6. Egentlig litt greit for da fikk jeg sett gjennom litt annet utstyr til stangbygging og brukt noe av det. Restestang...
 20. Godt å høre. Gleder meg til prøvekjøring! Når vanntempreaturen faller så er knæsje reker favoritten! Og ikke minst en knall orange når børstemarken svermer på våren (nereis)
 21. Tok en liten tur på formiddagen til et vann jeg ikke har fisket på høsten tidligere, men vet gjedda jakter høstgytende sik. Ble en kort tur for det var surt og vått, men fant en gjedde i en sivkant. Den tok helt på slutten av inntrekket. Så flua forsvant og et glimt av en gyllen side som bråsnudde mot bunnen. Var bare å klinke til da... sterke disse gjeddene! 3,5 kg med muskel og tenner! Ikke så fremkommelig langs dette vannet..
 22. Jeg gjør meg klar til kysten skal invaderes av orange pungrottereker. Blir kanskje litt utenfor match the hatch
×
×
 • Create New...