Gå til innhold

André_Brµn

Members
  • Innlegg

    7 765
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    54

Innlegg skrevet av André_Brµn

  1. Jeg forventer ikke at noen skal ha empati for en liten valp inne her, men :-D Jeg synes det ble et fint bilde. Lille kompisen min, Sam, på 10 uker, ser ut i den store vide verden :-)Foreløpig har han nok med å orientere seg i den store hagen min, og noen turer langs Mjøsa. Snart er han med meg på fisketurer, og da må han lære seg å ligge i telt :-) Men Sam er som meg: Skal vedde på at han kommer til å digge å ligge i telt :-)

    Det ligger mye morsom jobb bak det bildet her, og litt venting :-) Nikon d4, sb900 for å utligne motlyset, varmt polafilter selv i solnedgangen og lavt perspektiv. 

    DSC_4043.jpg

  2. For min del synes 9 fot ganske ideelt med tanke på flere forhold, som også Pål nevner over her. 

    Jeg vil ikke ha noen kortere stang enn 9 fot til en generell 5-er, for det er greit å ha litt lengde på stanga når man står utvadet og skal mende. Det er også greit å ha litt lengde på stanga når man skal kortlinenymfe for å holde mest mulig snøre opp fra vannet, samt ha litt aksjonsradius. Det er greit å ha litt lengde på stanga for å holde snøret unna lyng og busker i bakslengen. Det er også greit å ha litt lengde på stanga når man vannkaster, synes jeg, men det siste punktet her er ikke så viktig som selve egenskapene ved stanga. Jeg vannkaster også like godt med ei 8'2", så der kommer vel designet på aksjonen mer inn enn selve lengden. Men altså: Jeg tror 9 fot er et godt kompromiss. EDIT: Fordelen ved lengre stang ved vannkast tror jeg kanskje blir mer framtredende ved synkelinefiske, og det bedriver i hvert fall ikke jeg med #5-stang. 

  3. Elisabeth og jeg har jo fått en hund sammen, og har hatt Sam ei uke nå. Og det har vært ei uke med mye moro, latter og litt grunnleggende oppdragelse ☺️ Det har vært fantastisk fint. 

    Vi gleder oss til sommeren sammen med teltturer, fiske og moro ☺️

    Sam_DSC_3991.jpg

  4. Nå vet ikke jeg hva/hvem du snakker om, MrBean, men jeg husker Göran Andersson var tre måneder i strekk på fabrikken for å utvikle en ny stang. Daglige justeringer. Sånn koster. Utvikling koster. Men klart, dette blir noe annet enn å velge komponenter og få tilsendt prøver. 

  5. 1 time siden, Pål Hedenstad skrev:

    Det er også verdt å merke seg at det kopieres taperinger over en lav sko (av mange regnet som utvikling). Og skal du ha produsert liner, må du nødvendigvis oppgi spesifikasjonene på taperingene. Da har du et fortrinn i ett år, så har den som produserer linene dine samme design i sitt sortiment. Eller en konkurrent kan kjøpe linen din og kopiere den.

    Det du sier, forutsetter at merket ikke har noen stolthet i det de gjør, og bare kopierer for å tjene mest mulig.

    Mange repspekterte merkenavn i dag, gjør ting på sin måte, og tar konstnadene med det. Reiser langt for å utvikle på fabrikk, bruker mye penger på det. Enig? 

  6. 17 timer siden, waffern skrev:

    Skulle ønske jeg var en bedre nymfefisker, for det er helt klart en effektiv måte å fiske på. Tenker det samme hvert år, at i år skal jeg spisse teknikken. Så jeg sier i år som i fjor. I år blir det bra! :)

    Fin snutt, André, blir meget fiskesugen av å se på. 

    Tusen takk, Kim. Jeg skal gi deg samme rådet som jeg selv fikk for mange år siden av en dyktig nymfefisker, Gareth Jones; Ha trua på det du gjør, nymfa er attraktiv og klarer du å presentere den langs bunnen så er du i sona. Og det er veldig sant. 

    Jeg tror at grunnen til at mange velger å være DOD - dry or die - "fisker bare tørt jeg", er at de mestrer ikke nymfefiske, og da er minste motstands vei å liksom ikke like nymfefiske. Greit nok det altså.  

  7. Som oftest fryktelig moro å ta bilder av folk når de ikke er klar over det, synes jeg også 1f603.png Her har Elli tatt et bilde av meg :-D Hun har alltid vært flau og har hatt lite selvtillit på bilder hun har tatt. Jeg har alltid sagt at hun er flink med de matbildene for restauranten, og med de random fiskebildene med oss. Ikke vær så selvhøytidlig har jeg sagt - synes du det er gull, og jeg også, så er det gull - for oss :-) Selv et vanlig bilde :-) Her har Elli tatt et portrett av meg. 

     

    DSC_3012.jpg

  8. 18 timer siden, Blue Charm skrev:

    Hei,

    så noen filmer på You tube laget av Fly TV hvor de brukte noen særdeles store streamere, også i Rena. 

    Får man kjøpt disse "fluene" noe sted her i Norge, eller må man utaskjærs..?

    Og er det noen som har prøvd å fiske med så store streamere...?

    Er jo endel dø perioder som kan fylles opp...

    Knut

     

    Uten å ha noe fasit på noe, så synes jeg at fluefiskere ikke skal glemme at streamerfiske OGSÅ er imitasjonsfiske: Om ørreten i ei elv jager gyteklare ørekyter, så setter du ikke på en 20 cm svart streamer, og i elver hvor ørreten jakter på 200 grams ørret på grunna på kveldstid, så setter du ikke på en #12 Mini Zonker. Imitasjonsfiske forfølger oss også over i streamerfisket, og det er moro. Og gjør det litt mer logisk :-) 

     

    EDIT: Det er vel en av de tingene som skiller oss ørretfiskere fra laksefiskere, at vi har innsett at om vi vil imitere fiskeøyne, så bruker vi ikke lengre Jungle Cock, men øyne på streamerne våre :-D Ja, Jungle Cock kan være magisk, og det kan øyne på streamere være også :-)  

  9. Lev livet du liker, lik livet du lever. Det er jo en god livsfilosofi som jeg vil dele. Alt for mange bruker for mye tid på kontoret, for å tjene de ekstra pengene de egentlig ikke trenger, kanskje. For min del er rikdommen å være med dem jeg bryr meg om, og å ha et helvetes trivelig fiske :-) 

     

     

     

    DSC_1181b.jpg

  10. På 9.3.2016 den 9.58, Roger Kvernmo skrev:

    Hva er deres inntrykk av størrelsene til Patagonia? Store i størrelsene slik som stort sett alt av amerkanske merker? Snevre muligheter til å prøve før kjøp her ute på landet :)

     

    Hei. Det er også mitt inntrykk at størrelsene til Patagonia er veldig riktige for oss nordiske. Jeg er ca 1,80 høy og bmi på ca. 21, og "medium"- størrelse passer meg godt på alle klærne deres. 

    I Patagonia vadere bruker jeg Medium Short (som er medium størrelse, men litt kortere i beina i forhold til relativ høyde.) Fra 2016-modellene på Patagonia Rio Gallegos så er vaderne mer formsydd etter kroppen. Den passer meg fint. 

    Om du er tynnere, og synes størrelse "Small" virker mer passe etter målene, så må du tenkte på at neoprene-beina på de vaderne er mini-små med størrelse 7-8, så da må du dobbeltsjekke om de egentlig passer.  Det er jo jentebein. 

     

     

  11. 5 timer siden, -Lars- skrev:

    1. april er en perfekt dag å starte sesongen på, og i de korte periodene hvor vinden løyet litt, så var ikke fisken mer beskjeden enn at den iblant kom opp og tok fjærmygg i overflata.

    Denne vakre skapningen på 700gr var godt og vel innenfor mine krav til premierefisk 2017 laugh

     

    IMG_0652.JPG

    Det var en utrolig flott fisk, Lars. 

  12. 5 timer siden, Pål Hedenstad skrev:

    Filmen har vel hatt en meget dårlig distribusjon her til lands. Når jeg kjøpte den fra Sverige så var prisen i utgangspunktet nesten 300,-. Jeg fikk ordnet litt lavere porto og har den i hylla.

    Skal man holde arven etter Lidman levende, så må alle bidra og jeg tenker at dette på mange måter er et lite sidespor i forhold til de andre filmene til Johan Klingberg. 

    Jeg samstemmer i at filmene til Klingberg er verdt noen kroner. Han er en meget kunnskapsrik og allsidig fluefisker. De fleste har noen kjepphester de kan publisere, men han har en utrolig kunnskapsbredde. Kan ikke si jeg har sett andre profilerte fluefiskere med samme kunnskapsnivået. Kanskje Dave Hughes. 

     

    Flott :-)  Jeg vet de kara der har brukt utrolig mye penger, energi og tid på å lage de filmene der. Og folk respekterer arbeidet deres.  

  13. 1 time siden, Pål Hedenstad skrev:

    Johan Klingberg har laget en film hvor han binder et utvalg fluer som Lidman ofte benyttet. Salget av denne filmen har vel avtatt og kanskje hadde det vært dags å legge den ut gratis på Youtube. Kanskje jeg skal være så frekk å sende det som et forslag til Klingberg... 

    Ellers tror jeg at de fleste som respekterer alt arbeidet til Johan Klingberg, mer enn gjerne betaler for å se den filmen. 

×
×
  • Opprett ny...