Gå til innhold

Kjell Grønningen

Medlem NFF - Standard
  • Innlegg

    57
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    14

Kjell Grønningen vant dagen sist 12. oktober 2023

Kjell Grønningen hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

153 Excellent

Profile Information

  • Interests
    FFF&FF (fotball, fyll, fi..e og fluefiske)

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Trenger du hjelp til å kjøpe utstyr oppsøker du din "lokale" fluefiskebutikk. Der vil du forhåpentligvis få alle de råd og vink du trenger. Styr unna upersonlige kjøp på nett, det kan du eventuelt gjøre når du blir litt mer dreven. Det er uhyre viktig at folk støtter opp om de få spesialbutikkene som fortsatt holder koken. Skulle jeg valgt en stang som nybegynner ville jeg absolutt gått for en femmer. Litt tyngre skyts og lettere å kaste med før du får dreisen på detaljene. Nå bruker jeg stort sett en firrer i skauen, men femmern er alltid med. Og velg en kort klump på rundt 8,5 meter. SA SBT og Guideline Presentation+ er gull, spesielt for ferskinger som trenger å føle at det "skjer noe". Bruker fortsatt begge to jeg og har da holdt på i noen år, med varierende hell, vel og merke...er en gammal grinebiter som kun fisker i skauen i og rundt hovedstaden. Får med meg noen uker på fjellet også. Har vel deltatt på sikkert sju, åtte kastekurs i løpet av åra. Man har alltid noe å lære. Lykke til!
  2. Lenge igjen til "fish o`clock" håper jeg. Har fått fiska lite i høst pga diverse skavanker, men satser på at det byr seg noen muligheter nå utover. Siste tur ut langt nord i marka ifjor var vel rundt 10/11 så her råder fremdeles optimismen. Har sett svært lite høsthårmygg sammenligna med i fjor, da var det stedvis ganske mange, men kun av den minste typen. Det er jo de store som naturlig nok gir mest vaking. Blir å komme seg ut må til helga samt et par dager neste uke. Litt varme på dagtid, så smeller det! Det sies at det er håp i hengende snøre...vel jeg foretrekker stramt snøre og noe sprekt og prikkete i den andre enden.
  3. En nydelig skapning(da mener jeg fisken...) Og prikkene er i verdensklasse! Selv har jeg ennå ikke starta opp med vulgatafisket, men i løpet av få dager bør det skje saker og ting i Nordmarka også. Men det var denne hersens vinden da, for ikke å snakke om varmen. En "dødelig" kombo. Den som gir seg har imidlertid tapt. Det er ihvertfall på tide å få passert denne kilosgrensa, min største i år er på 850. Den ligger tynt an til uka...hvor det meste nok kommer til å skje etter at sola har gått ned. Spinnerfall har sin sjarm! Mauer`n bør også snart kjenne sin besøkelsestid. Ha`kke sett snurten av dem hittil i år.
  4. Herlig med sånne innlegg. Selv fisker jeg kun på stille vann på skauen og i fjellet og er veldig opptatt av disse problemstillingene. Stivt eller slakkt spissmateriale, nylon vs fluorcarbon. Blir aldri helt enig med meg selv eller med andre for den saks skyld. I fjor fiska jeg kun med nylon som spiss og mista mye færre fisk enn jeg gjør med fc, har nok helt klart med knute inn mot flua å gjøre. Glir lettere opp når jeg knyter på fc. Har mista noen skikkelige sugger på grunn av dette. På helt flatt vann under myggfiske tror jeg dog at det absolutt lønner seg å bruke fc, kombinert med aktiv mudding. Liker også at det er litt stivere enn nylon. Blir nok en kombinasjon denne sesongen. Alt til sin tid. Bruker også mikroring. Setter konsekvent på 4X under vulgatafisket, og blåser det litt blir det 3X. Store fluer trenger litt kraftigere spiss. Og bryr egentlig ørreten seg? Vel, selv de lærde strides om dette og svaret får vi vel aldri. Ørreten er sjefen og den får vi aldri i tale.
  5. Dette er jo nesten for godt til å være sant. Meldte meg sporenstreks på og vippsa lett og lekent usle 250,- til FFS. Er en dårlig og klønete fluebinder, men scorer brukbart på det sosiale...sies det. Og FOR et program! Hattene av for dette initiativet. Og god jul og godt nyttår så lenge!
  6. Helt enig. Ting koster generelt alt for lite. For oss som er født med ei sølvskje eller to i kjeften er det viktig å få opp utgiftene. Hva blir det neste? En sjølstrekkende 100% minnefri tappert fortom til 9000,- kanskje...løp og kjøp! Men bevares, verden vil bedras. Er for øyeblikket opptatt med å binde meg ei svær mus med innebygd micro-micro-ekkolodd. Kan nok bli dyr i produksjon, men har god tru på prosjektet.
  7. Det er svært sjelden jeg får noe som helst i april. Men i går kveld greide jeg faktisk å lure opp en mørk liten krabat på tre hekto i Paddetjern i Østmarka. Og det er et vann jeg har slitt med i alle år. Den tok en bille i størrelse 16. Og det på det første kastet. Plopp, og der satt den! Heldigvis slutter man aldri å glede seg over å få seg en ørret, uansett størrelse. Det er jo det som er drivkrafta. Selve fangsten. Om størrelsen betyr noe? Så absolutt...så ærlige må vi vel være. Men akkurat i går var en særdeles mørk skogsørret på snaue tre hekto det denne lett tilårskomne karen trengte etter en alt for lang vinter. Definitivt balsam for sjela. Og bedre skal det bli!
  8. Gratulerer. Moro med tidlig-ørret uansett størrelse. Er isfritt i de fleste vanna nede i Fjella ser jeg. Tar nok en tur nedover dit til helga. Bør helst bli litt varmere. Og kan denne hersens nord/vesta-vinden vennligst se å roe seg litt ned?
  9. Ich komme. Godt å ha noe å se fram mot i disse dystre tider. Kaste-trening kan man aldri få nok av. Ihvertfall ikke jeg...
  10. Må være fantastisk å lugge opp en sånn fin sak midt i november! De dagene jeg har hatt muligheter for å komme meg ut har dessverre vært litt for vindfulle så sesongens siste tur lar fremdeles vente på seg. Men det begynner å haste. Fem måneder med is venter. Har dessverre ikke fiskemulighet i dag heller, men har heldigvis et par åpninger til uka. Herlig å lese om andres suksess også. Misunnelig? Jadda! Og stanga ser jo også relativt jålete ut...
  11. Sesongen er absolutt ikke over. Selv var jeg ute forrige torsdag og lurte opp en sprek en på litt over halvkiloen langt oppe i nordmarka nord. Lite vaking i de fire vanna jeg var innom, men denne gikk rundt og vaka meget taktfast inne i ei vik. Så ut som om det var på fjærmygg. Satte på en gråsvart shuttlecock og dett var dett. Problemet nå om dagen har vært for mye vind og for milde netter for at det skal bli noe ut av fjærmyggfisket. Idag har frosten plutselig dukka opp så kanskje det kan bli litt action til helga, men det var denne vinden da...virker alltid å dukke om hver gang man har tatt seg fri fra jobben. Fisker alltid fram til den dagen isen så smått legger seg, vanligvis midt i november. Lite vaking og uhyre sjeldent jeg får fisk så seint på sesongen, men det er viktig å drøye sesongen så lenge som mulig. Det er fremdeles ganske varmt i vannet, en fiskekompis av meg målte 9,5 grader i et vann på 600 meter i går. Fjorårets siste tur gikk til Paddetjern i Østmarka, den 20/11. Fem uker igjen med andre ord. Minst!
  12. Cloeon simeone eller noe i den duren. Klekker i store kvanta i enkelte vann. Krok 18/20. Vanskelig fiske. For meg ihvertfall.
  13. Har vært permitert i hele vår så det har blitt endel turer rundt omkring. Vind og generelt kjipt føre har ødelagt de fleste turene. Få vak har det også vært å se. Dansefluer har så og si vært fraværende, men varmen som kommer nå bør nok hjelpe. Fjærmyggen har også glimra med sine fravær. Marginata har jeg vel sett omtrent ti stykker av... På tirsdag var jeg ved et vann som huser mye vespertina og det vaka særdeles hyppig da jeg ankom sånn ved 14.00 tida. Lett match tenkte jeg! Men nei da. Når jeg tenker meg litt om, og det bør man jo gjøre noen ganger, skjer dette hver jævla sesong under vespertinaklekkingene. Masse fluer på vannet, mye vaking, mye stress og mye gåing/sniking langs breddene. Bankende hjerte og prestasjonsangst. Man blir rett og slett for heit på grøten. Sette seg ned, puste med magan, ta et overblikk eller to og prøve å finne en fin fisk som ikke ser så gæ`rn ut. I steden for blir det kjas og mas, dårlig kasting og elendige vurderinger gjeldene hvor man skal posisjonere seg for å skremme minst mulig. Stå riktig i forhold til vinden. Dette skjedde også på tirsdag. Vel hadde jeg vært i et lite morsomt vann tidligere på dagen og lugga opp noen ok halvkiloser, men med en gang det smalt med vespertina mist jeg huet fullstendig. Resultatet blei en tass i håven på tre timer. Og antydning til blødende magesår. Spørsmålet er derfor: Hvordan angriper man egentlig dette fisket? Det skal sies at jeg sannsynligvis brukte lenger fortom enn jeg kanskje greier å håndtere, det er ikke alltid lett med rullekast med 2,3 ganger stanglengda. Ihvertfall ikke for meg. Er det noen doktorer der ute som kan kurere denne lett sjuke pasienten? Og jeg er ikke aleine. Traff en annen kar der oppe som sleit med akkurat det samme. Kjører ut om en halvtime. Kodene skal knekkes...vel vi får se. Kjell
  14. En stor oppgave ja, men hopper ikke akkurat etter noen Wirkolaer... Håper dem får inn en med litt hår på brøstet som også har lang erfaring med fisking. Har inntil det motsatte er bevist trua på at det nå endelig kommer inn som kan snakke både Milano og Roma midt i mot. Og som veit hvor skoa trykker. Kan noen vennligst vekke salige Knut Rom til live igjen? Da hadde det blitt ordna opp😄Er forresten på vei inn i Østmarka akkurat nå. Vinden er endelig borte og man drømmer selvsagt om litt fjærmygg-action...men det viktigste er uansett å værra ute i skauen.
  15. Var en tur i traktene rundt Ørje på søndag. Litt vel mye vind og lite synlig aktivitet. Pælma litt sporadisk med en RAS-Zonker, men ingen ting skjedde. Lå stort sett i lyngen og koste meg. Holder lenge det på denne tida av året. Snakka med en kompis som hadde vært i Degernes-fjella på tirsdag. En del aktivitet på knøttsmå biller som var helt svarte på undersida. Også en del myggvak mot kvelden. Men jævlig kaldt! En par tre uker til nå så smeller det vel skikkelig...
×
×
  • Opprett ny...