Du skal smøre på den ruglete siden. Dette har jeg debattert mye, og kommet seirende ut av!
Riktig. Livsnytere smører på A-siden (den ruglete), mens gniere bruker B-siden.
Her er ett offisielt svar fra Wasa (uten at det har noen betydning for fasiten når JB har talt)
----
«RETT SIDE» AV KNEKKEBRØDET
Vi viser til henvendelse vedrørende ovennevnte. Her er meningene mange, men i Sverige som er knekkebrødets hjemland gjorde man for noen år siden en markedsundersøkelse på nettopp denne problemstillingen. Det viste seg at halvparten mente at den med hull var den rette siden, mens andre halvparten sa den flate. Det avhenger av bl.a. hvor glad man er i smør. Det er naturlig at det går med mer smør på den mest hullete siden.
Wasa hadde også en kampanje i Norge for noen år siden med ”folkeavstemming” på hvilken side som er den ”riktige”. 10.000 nordmenn avga sin stemme og opptellingen viste av 61 % mente at den flate siden uten hull er den rette å ha pålegget på og 39 % mente den hullete. Når vi spiser i vår kantine er det begge sidene som blir brukt som den rette siden.
Wasabrød i Sverige har ikke en egen mening om hvem som er den rette siden, men den hullete siden av knekkebrødet er opp og den flate siden ned når knekkebrødet blir stekt.
----