Gå til innhold

sltca

Members
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. sltca

    Ny stang iår??

    Handlet inn en Hardy Zenith 904-4 med en vakker liten Hardy Marksman 3/4 snelle, toppet med Rio Gold#4 snøre, bare vært på en liten test tur enda, men det virker å funke godt sammen.
  2. Jepp, men så er spørsmålet hvilke familier som kan utsette svermingen i tre uker og hvilke som bare har en uke på seg da... Virker forsåvidt logisk at den tiden kan være proporsjonal med størrelsen på arten, men så er ikke alt logisk her i verden da Hvor er Rune, han har vel stålkontroll på dette?
  3. Hm, hvis tilogmed Caenis, som jo er ei pingle av en døgnflue, kan drøye tiden mellom klekking og sverming opptil en uke, så er det nærliggende å tro at de fleste andre artene av mellomstor og stor størrelse faktisk kan drøye tiden helt til tre uker, om nødvendig...
  4. ja, det var det jeg trodde også tidligere, men så er det visstnok flere døgnfluearter som lever både to og kansje tre uker etter klekking... Men værforholdene i perioden mellom klekking og sverming, må nok sikkert spille stor rolle, ja.
  5. Noen som har en grei oversikt over hvor lenge de forskjellige døgnflueartene lever etter klekking? Dette varierer jo voldsomt og litt mer kunnskap her ville gjøre det lettere å beregne tidspunkt for sverming/spinnerfall..
  6. Tror kansje jeg gjorde en tabbe da jeg kjøpte "distance"-utgaven, virker litt tyngre enn #4, synest jeg. Bruker det på en SLT, kansje den orginale med kortere belly ville passe bedre...
  7. Sage SLT490-4...nydelig tørrfluestang...
  8. hold fisken opp-ned og den blir så snill og rolig som et lam
  9. Nå er det mer ved C&R-debatten som er viktig enn bare hva som er best for fisken. Inntrykket man gir til utenforstående er og vil spille en enda større rolle i fremtiden, ikke minst med stadig mer makt til peta-idioter og lignende...så selv om det muligens i fremtiden vil vise seg at den beste måten å utføre c&r på er temmelig brutal, så er det ikke dermed sagt det er så veldig taktisk smart...ha flere tanker i hodet samtidig. Forøvrig bruker jeg å føre fisken inn i handa, snu den på ryggen(holder seg mye roligere da) og bruker kroker uten mothake, så den er lett å frigjøre...så det eneste den er i kontakt med er en våt hand, tåler den ikke det så får den heller daue. Eneste er når jeg skal ta bilde av den, da må den finne seg i å ligge på gress eller mose, prøver å unngå sand og slikt...
  10. Det positive med dette er at det blir satt bedre fokus på sjøørrett. Forhåpentligvis vil det føre til at sjøørretens oppvekstvillkår og gyteforhold blir gitt større oppmerksomhet... Lei av at det stor sett er laks som gjelder for njff.
  11. Enig med, Nicolaj...Poenget er ikke om han slår fisken ihel, helt greit det, det er måten han gjør det på som er, vel, overdrevent, for å si det mildt...Han denger jo til fisken som om den var hans største fiende, jeg må si jeg ler hver eneste gang. For meg virker det helt tydelig som at han overdriver for liksom å vise; 'ikke noe fang-og-slipp her i garden,nei!!!' Det hadde holdt lenge med et slag, det er for svarte ikke en okse han har halt iland...
  12. Pokkers drittbutikk som ikke selger på nettet :evil: Kunne tenkt meg en slik, kjøpte meg faktisk en Wildernessystems Pungo ifjor med bull-ski-kajakk, men de sendte meg en gammel modell, så hele kjøpet rant ut i sanden til slutt...2800kr for en slik kajakk er rett og slett skambillig :cry:
  13. sltca

    Fortomkrøll

    Jeg bruker en Hardy 9fot 3X fortom med enten 5X Rio eller 6X Frog hair fluorcarbon som spiss. Funker bra. Frog Hair'en er en fordømt plage hvis palmermyggen propellerer...sikkert mest med tykkelsen å si, men den er mykere enn rio'n, så det spiller sikkert også inn..
  14. E det helt håpløse forhold for tørt eller fisken plent nekter å komme opp, så blir det å slenge på en nymfe. Men stort sett blir det kun tørrflue.
×
×
  • Opprett ny...