Gå til innhold

Pål Hedenstad

Medlem NFF - Standard
  • Innlegg

    1 144
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    81

Innlegg skrevet av Pål Hedenstad

  1. Erlend holder workshop om buzzere onsdag 2. februar. 4 timer 18-22. Pris 600,- Påmelding via nettbutikk nfisk.no Jeg antar det er flere enn meg som fikk los av buzzer filmene de la ut i romjula.

    3. februar er det foredrag av samme mann. Det er gratis, men fordrer at man melder sin ankomst pga smittevern, reservasjon av stol osv. Foredraget 3. februar tar utgangspunkt i filmen de lagde i Lærdal.

    Begge arrangementene er publisert på FB, hvor du finner mer informasjon. 

     

    • Lik 4
  2. Det mest imponerende med denne konstruksjonen er jo at man ikke kommer tett på knuta, med mindre du holder verktøyet sidelengs. Da risikerer man jo å klippe av mer enn bare overskytende fra knuta......

  3. Rune Stokkebekk skrev (4 timer siden):

    Det å basere fiskekultivering på rappoerter er temmelig håpløst. For mange gidder ikke og data man samler inn mangler mye verdifull informasjon. Skal man kultivere vann og få et godt bilde av status så må man rett og slett fiske der selv og knytte til seg personer som kan være med å fiske der man ikke rekker selv i tillegg.  Slik praktiserer jeg/vi i våre vann. Får man besøkt vannet noen ganger ila sesongen på gode tidspunkter så får man en ganske god pekepinn på tetthet, kondisjon og vekstrate. 

    Helt enig. Bra oppsummering. Man må fiske der selv eller knytte til seg de som ofte fisker i et gitt vann. Helst bør jo den gruppen som setter fisk i et vann også fiske der.

    Men når man nesten uten unntak ikke klarer å få fatt i verifiserte gode fangstrapporter og har ca 500 vann å ta av - da har man gjort mye feil. 

    Det med verifiserte fangstrapporter er viktig. 700 grams ørreter har en lei tendens til å være 1 kg i sosiale medier.

     

    • Lik 2
  4. Truls skrev (4 timer siden):

    Jeg har ikke for vane å rapportere fangst av betydning for å si det sånn. Det prøver jeg å la forbigå i stillhet, i hvert fall i hvilket område det gjelder. Er vel ikke noen særlig rapporteringspraksis, er det vel

     

    Det var en konkurranse for juli, med gavekort på 1000,-. Utover det, så liker jo folk å vise frem stor fisk. Men noen rapporteringspraksis er det ikke nei.

    • Lik 1
    • Takk 1
  5. Det var mange fiskere i marka i juli (jeg er bosatt tett mot markagrensa). Poenget var egentlig bare at de ikke klarer å få inn særlig mye dokumentasjon som underbygger at det arbeidet de har gjort gir bra fiske. De gikk jo ut i 2016 (Dagens Næringsliv) og hevdet at fisket i marka aldri hadde vært bedre. Lurer på hvordan man kom til den konklusjonen

    • Lik 2
  6. RolvS skrev (9 timer siden):

    Måtte lese hele artikkelen, og hele artikkelen er sitat-verdig... :) Nå har forfatters vinkling litt å si i denne saken, men det kan se litt ut som om OFA as we know it snart kan komme til å være historie? 

    Om de fortsetter å ikke forholde seg til virkeligheten, så kan nok OFA gå en ganske trøblete fremtid i møte. Det er ganske fasinerende at man nærmest bagatelliserer at grunneieren sier opp avtalen.

    Og ikke minst blir det spennende å se hva de skal gjøre med settefisken de nå har produsert. Det er ikke mange vann i OFA området som behøver de estimatene som OFA har kommet frem til (regner med at 2021 prioriteringen er lik foregående år). Min erfaring er at de tallene bare resulterer i tette fiskesamfunn hvor veksten stagnerer, tidlig kjønnsmodning og svak k-faktor. Det er jo ingen som vil ha det sånn. Om noen tviler, er det bare å se på fangsrapportene som OFA legger ut. Størst fisk på flue juli 2020; 448 gram

    Det var ganske mange som løste fiskekort i 2020 og mye folk i marka. Så 448 gram.........

     

     

    • Lik 2
  7. Etter at OFA måtte inngå et kostbart forlik med tidligere daglig leder (som ble sparket av deler av dagens OFA styre), så fortsetter de å ta underlige avgjørelser. På OFAs årsmøte nå i kveld inntraff følgende:

    Oslomarkas Fiske Administrasjon (OFA) sitt årsmøte i kveld åpnet med en kunngjøring fra Løvenskiold om at de, som en av de to største grunneierne i Oslomarka, trekker seg med umiddelbar virkning fra styret i OFA. De sier også umiddelbart opp dagens avtale med Oslo kommune om leie av fiskeretten, samt avtalene OFA har mht hytter, båter og kjøring i marka.

    http://www.larsoglars.no/?p=12352

     

     

    • Lik 7
  8. Kjell Grønningen skrev (På 7.3.2021 den 17.57):

    Tidvis klønete formulert av OFA dette her. Men denne saken har flere sider og Lars og Lars har kun fokusert på den ene sida og deres argumenter. De to røverne i Solemskogen JFF har null og niks troverdighet så jeg skjønner ikke helt hvorfor Nilssen har tatt deres ord for god fisk. Jegere som dem er begge to. Den nye daglige lederen har heller ikke vist seg å være spesielt rund i kanta så at han måtte gå er det sannsynligvis ikke så mange som griner så mye over. Gutta på settefiskanlegget har også opptrådt rimelig patetisk. Sjukmelde seg i ett år i steden for å ta en real fight om sin egen arbeidsplass. Svært lite heroisk spørru meg. Hele saken lukter god gammaldags kokos. Det går seg nok til etterhvert skal dere se. Og flere hoder kan fort rulle...men dem om det.

    Jeg kommer til å fiske masse i mine vann i osloskauene uansett. Og snart går isen...!

     

    Dersom det finnes så mange sider av denne saken Kjell, så er det jo underlig at ikke OFA valgte å kjøre den i retten. Det forliket OFA gikk med på, er vel identisk med dommen som ville blitt avsagt om man gjennomførte en full rettssak. Det var vel et håp her om at hele greiene ville gå under radaren. Men heldigvis har denne saken fått en del oppmerksomhet.

    Den daglige lederen har væt utsatt for ren sabotasje. (Kjennelsen er lenket i bunnen av denne artikkelen; http://www.larsoglars.no/?p=12318 underbygger bruken av ordet "sabotasje") Men til tross for dette var han lojal samtidig som han bidro til opprettelsen av "Fiskejenter i marka" + at OFA for første gang på mange mange år begynte å føre en dialog med fagmiljøer og brukerne. Dette kunne blitt riktig bra det.

    Når det gjelder Solemskogen JFF, så er det vel ikke den foreningen som har bydd på mest røvere i denne saken ;-)

    Uansett så er det svært alvorlig å gi folk en oppsigelse. I dette tilfellet kunne det vært svært skadelig for Daglig Leder. Nå er CV'en hans heldigvis i vater igjen. Men de som bidro til at det ble en oppsigelse bør sette seg ned å tenke grundig gjennom hva de har vært med på. 

     

     

    • Lik 4
  9. Ruben Petterson skrev (3 timer siden):

    Ikkje bra og sjå dette når ein veit ein har stått slik i butikken sjøl :lol: Vertfall når han begrunne de med at ein aldri gjer slikt i fiske situasjoner og ein innser at de har han heilt rett i :lol:

    he he..... Galloup har vel stort rett i alt han sier.

    Det er jo ikke det at man lager denne hoggormbevegelsen som er det kritiske (selv om det også er litt kleint) - det er den verbale konklusjonen i etterkant. Dommen. Spesielt om risteren er høyst kritisk til stanga. Er det som er høydepunktet :lol:

     

    • Lik 2
  10. Filmen til Mel Krieger ligger på YouTube. De som sliter litt med kastingen bør kunne finne en del interessant her. Det er dårlig bildekvalitet, men med hvit stang og hvit flueline, så synes jeg det blir ganske forståelig selv om filmen er litt kornet.

    Og i samme slengen ;-) hvordan unngå å drite deg ut i en fluefiskebutikk når du ser etter ny stang. Galloup sier det som det er han ;-) 

     

     

     

    • Lik 4
  11. LarsV skrev (På 18.5.2020 den 19.00):

    Krokstørrelse var det du brukte på den? Hørt litt forskjellig om chernobyl, noen diggern andre ikke, har tilgode å prøve den så kanskje jeg skal binde opp ett par eksemplarer, syntes den ser litt rå ut!

    Om alt går som det skal, så kommer det en 5-siders sak om Chernobyl i juli nummeret av Jakt & Fiske.... Gamakatsu 314F str. 8.

    • Lik 4
  12. Renzetti har nok vært et surrefirma i mange år. Først ute med roterende stikker (?) men sist på kundeservice. Sitter i skrivende stund å venter på 2 spiralfjær til min Master stikke. 300,- for to slike ::). Etter flere mailer som Renzetti ikke har svart på...... Skal bli interssant å se utfallet dersom disse to komponentene ikke får stikka opp til gamle høyder igjen.......

  13. Jarle TL skrev (2 timer siden):

    Hei!

    Er det noen som kan anbefale meg en bindetråd som er like god som Tiemco sin 16/0 tråd som har gått ut fra sortimentet? Binder en del små fluer hvor det er viktig at tråden er syltynn og ikke bygger for mye. Siste rest av TMC-bindetråden brukes med omhu :-)

    Benecchi og Sheer er fine men bygger for mye på krok <18

    Dette er vel et av alternativene; http://veevus.com/threads/8-160-12-different-colors-available.html (ikke testet den selv)

    • Lik 1
  14. Rune Stokkebekk skrev (På 21.4.2020 den 11.47):

    Bare å krype til Solarez eller Bug Bond... Legge tynt med superlim på quillen før du surrer, så UV og så negllakk.

    Solarez funker muligens - men lukter høgg. Superlim,Uv og neglelakk - prøvd mange ganger. Ikke spesielt holdbart synes jeg. Det ser man også at engelskmenna sier av og til - gamlekara bruker fortsatt Sally Hansen og kjører flere runder. Ikke UV.

×
×
  • Opprett ny...