Gå til innhold

Hermann

Members
  • Innlegg

    1 600
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Hermann

  1. Fikk testa Winston Air mot B3Ls i dag. Vil ikke utrope noen vinner for de er bare nydelige fiskestenger begge to. Air er en tanke strammere enn B3Ls men ikke så stram som b3X. Litt jevnere aksjon hos B3ls synes jeg. Begge testet med GL Experience

    Kasta litt med Helios 2 og Sage X også. Ble ikke det samme gitt:). Ikke i nærheten av følelsen i Winstonstengene, men de kaster nok noe lenger (men da snakker vi veldig langt). I hvertfall med streamere og tyngre nymfer.

    winston22.JPG

    • Lik 6
  2. Fikk testa Winston Air mot B3Ls i dag. Vil ikke utrope noen vinner for de er bare nydelige fiskestenger begge to. Air er en tanke strammere enn B3Ls men ikke så stram som b3X. Litt jevnere aksjon hos B3ls synes jeg. Begge to testet med GL Experience.

    Kasta litt med Helios 2 og Sage X også. Ble ikke det samme gitt:). Ikke i nærheten av følelsen i Winstonstengene, men de kaster nok noe lenger (men da snakker vi veldig langt). I hvertfall med streamere og tyngre nymfer.

     

    winston22.JPG

    • Lik 2
  3. Tja, har fått kasta en del med den alt. Trives best med liner på 13 - 14 meter så jeg har testet den med GL Experience og Eikre Fly sin Magnus. Prøvde også så vidt med SA Mpx men det ble en smule for tungt etter min smak. Ser at en del amerikanske tester sier stanga ikke er noe særlig over ca. 20 meter men det er bare tull og tøys. Du må bare gi stanga litt tid om du vil lenger. Du kaster nok noe lenger med en Helios eller One, men "Dævven", ikke med samme følelse gitt. Det som overrasket meg litt var hvor utrolig god den er på vannkast, om du får med deg bunndelen vel og merke. Stanga kan ikke presses og drar du i for mye på siste fremslengen sitter griserumpa som et skudd. Drift litt i siste bakslengen i steden, pass på å gi stanga tid og jevnt økende kraft i fremslengen, så drar du ut hele snøret. Skal jeg sammenligne stanga med noe vil jeg si at den er noe "roligere" enn B3X.

    Kort og godt ei nydelig tørrfluestang som gir meg samme følelsen som Sage LL og Sp, samt Scott G. gjorde i sin tid.

    • Lik 4
  4. Har hatt begge de Scott stengene Jonas. G2 i akkurat den lengden er ei grom tørrfluestang og M har rått med kraft i bunndelen.

    Sjøl røk jeg på en Winston Air 9 fot #5. Tror det er den beste stanga jeg noensinne har hatt i løpet av mine drøye 40 år med fluefiske.

     

    air.png

    • Lik 4
  5. Er ikke så ofte jeg treffer på Alternatus i de elvene jeg fisker, men bortsett fra at den er litt større enn både Aestevalis og Lacustris som finnes i "mine" elver, så er de vel forsåvidt ganske like. Jeg bruker en standard gråbrun fallskjermdøgnflue i størrelse 14 for Lacustris og 12 for Aestevalis. Eventuelt med standard hackle som jeg klipper under. Som klekker er det jo ingen vits siden de ikke klekker i vannfilmen men kryper opp på strå eller stein og klekker der. Verdt å imitere som nymfe og da bruker jeg enten strutseherl eller noe marabou for å imitere flikene på bakkroppen.

    • Lik 1
  6. Jepp, der har du det blågrå Arjonmerket som var i bruk til slutten av femtitallet. Usikker på året helt presist.

    Ville prøvd stanga med ei sekserline, gjerne en DT om du har. En WF med kort klump type GL Presentation, GL Fario eller Opti Stream tror jeg tuppen av stanga vil få problemer med. Så helst en DT eller en WF med lang klump.

  7. Stanga di er klassifisert for silkeline klasse 6/7, som var den mest vanlige klassen for vanlig ørretfiske til innpå 70 tallet.  Mest sannsynlig er stanga fra 60 tallet siden Arjonmerket på 40 og 50 tallet var blågrått og ikke gult og rødt som på din. For øvrig lik logo. Du kan kanskje få en 300 til 500 ved salg. Det ble produsert store mengder av netopp den stanga der, så ingen stor samlerverdi. Heng den på veggen, eller enda bedre, bruk den.

  8. Står noe telt og andre ting nedenfor Strømstad også. Den Lavvon på vestsiden ved rød har stått der siden tidlig i vår. Stedattera mi bor på andre siden av elva der. Hun eier et par kilometer tomt videre nordover å det står noe telt greier der også. Man bør i det minste høre med grunneier om det er greit å sette igjen telt eller lavvo før man gjør, eller i det hele tatt før man setter opp noe.

    • Lik 1
  9. Hei og velkommen til forumet. Ja det finnes fluesnører lagd for å kaste lengst mulig men jeg tror neppe at det er fluesnøret som er den største utfordringen. En god fluekaster har ikke noe problemer med kast på 25 meter (jada, mange kaster sikkert myyyye lenger også) med nær sagt hvilket som helst snøre.

    Mitt råd er at du klikker på lenken "Fluekasting" på forumet her og så på "Staffans kastetips". Der får du svar på mye av det du spør om.

  10. Det første fisken ser av en døgnflue er vingen. Dette på grunn av lysbrytningen i vannet. En imitasjon med vingen pekende litt fremover (også plassert langt fremme på imitasjonen), vil bli oppdaget, som sagt på grunn av lysbrytningen, enda raskere av fisken. Om det gir en bedre imitasjon? Tja, i raskt strømmende vann hvor fisken uansett ikke har så god tid på seg vil den nok det. På ei rolig vannflate gir den fisken bedre tid til å avsløre at det er noe lureri.

×
×
  • Opprett ny...