Gå til innhold

tenoren

Members
  • Innlegg

    117
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Contact Methods

  • Website URL
    http://rfht.biz/
  1. Jeg ble spurt, da jeg fortalte at jeg fisket sjø-ørret i sjøen, om det var "pjakk" jeg fisket.. vedkommende er fra Sunnmøre. Tror pjakk er smålaks..?
  2. Ute i Asker 4-5 timer i går kveld på en normalt bra plass - en liten lyr som prøvde seg på pattegrisen uten å lykkes var det hele.. Vi kan vel ikke kreve at man skal ha vitenskapelig belegg for å mene noe på dette forumet - da hadde det ikke blitt mange innlegg! Meningsutveksling basert på erfaring er jo halve poenget synes jeg...
  3. Dette er er det ikke lov til å kalle garanti en gang. Garanti må være noe som gir rettigheter ut over det som følger av forbrukerkjøpsloven - dette gjør knapt nok det!
  4. 40+ har omtrent like lang fronttapering som belly, men ingen baktapering. Mao, det er som Igor sier at det du taper er klumplengde.
  5. 40+ har jo nesten ingen baktapering (2'), så det er vel riktigst som du sier selv å kappe klumpen i bakkant, ta litt og litt og prøve på stanga til du synes det er passe, og så skjøte på igjen skytelina med løkker eller en mer sømløs metode. Å kappe i front vil ødelegge egenskapene til lina mer.
  6. Penger overført. Takk for initiativet!
  7. Ute et par timer i ettermiddag etter jobb - traff Nummer 9 da jeg kom, og var optimist etter å ha hørt om hans resultat. Jeg fikk...ingenting. Helt dødt. Var en tur i Paradisbukta i går, fikk 4...sild...
  8. Har også 2005 V70 med plastpanser - noe jeg fant ut etter å ha kjøpt magnetholder... Kjøpte deretter vakumholder på Prima - brukte de mye i sommer. Det løsnet på panseret flere ganger. Var ikke veldig nøye med renhold osv, men mistenker at bevegelsene i det ganske myke panseret på humpete veg gjør at det kommer inn luft slik at de løsner.
  9. Interessant diskusjon dette... I tillegg til å bruke mye penger på fiskeutstyr, har jeg gjennom årene kjøpt mye dyrt hi-fi utstyr. Dette er en bransje som er befengt med mye hokus-pokus og "snake oil" selgere. Klosser til mange tusen du skal legge oppå CD-spilleren eller forsterkeren, frysing av CD-plater, små flasker med vidundermiddel til å smøre på CD-ene til tusenvis av kroner literen, kabler til mange tusen kroner meteren osv. I følge subjektive tester, dvs noen setter seg ned og lytter (vel vitende om at dette er ting som koster flesk), gir alt dette dramatiske forbedringer av lydkvaliteten. Jeg har selv brukt kroner på mye av dette, og synes selvsagt jeg hører forskjell. For noen år siden tilbød James Randi, kjent skeptiker, 1 mill dollar til den som i en dobbel blindtest kunne skille en gitt superdyr høyttalerkabel fra en standard billigkabel. En av de mest prfilerte hi-fi testerne i USA tok først på seg oppdraget, men trakk seg etter en stund... En periode var jeg ansvarlig for testing av kjøretøymateriell i...en stor statlig organisasjon. Der fikk vi hele tiden tilbud om all slags fantastiske produkter som skulle forbedre ytelse, drivstofføkonomi osv. I følge tilbyderne med dokumentert effekt, referanser (som vi kontaktet) som kunne fortelle om at joda, dette fungerer, ingen tvil om det! Vi derimot, testet materiellet etter vitenskapelig metode, og fant aldri noe som faktisk holdt hva det lovet. Vi stilte alltid det samme spørsmålet som Erik Eikre gjør om koking/farging av liner- hvis magneter til 500 kroner plassert på dieselrørene forbedrer effekt og drivstofføkonomi dramatisk, hvorfor bruker ikke bilprodusentene det? Da kom ofte konspirasjonsteorier om de onde oljeselskapene som holdt tilbake osv som svar... Det egentlige svaret var selvsagt: Fordi det ikke virker! Jeg sier ikke at jeg ikke tror dette har effekt - skal prøve selv! Men det hadde vært veldig spennende å fått det verifisert...
  10. Legg på så mye backing du tror blir passe, ikke kapp av, bare legg resten ut langs spolekanten, legg deretter på fluelina. Ta av igjen lina slik Igor beskriver det, og juster ved behov. Slik slipper du med å ta av på lina, og bare justere mengden backing.
  11. tenoren

    Håv

    Dessverre er ikke vekta i denne nøyaktig nok - i hvert fall er den ikke det i den jeg har. Kjøpte McLean i stedet. Kanskje det går an å flytte over måleskalaen fra flue.no håven til Mcleanen..? hvor unøyaktig da ? :-) Det varierer - viser mellom 10 og 20% for lite, avhengig av hvor tungt det du veier er. 360g viser 280, 1900g viser 1500... Fin og hendig håv for øvrig.
  12. tenoren

    Håv

    Dessverre er ikke vekta i denne nøyaktig nok - i hvert fall er den ikke det i den jeg har. Kjøpte McLean i stedet. Kanskje det går an å flytte over måleskalaen fra flue.no håven til Mcleanen..?
  13. Bare så det er sagt - Rapala-vadere er dritbra. Jeg har et par, de er riktignok så gamle at de heter Vangen, men de er identiske. Disse har jeg faktisk brukt i Hemsila også. Svært slitesterke, gjennomført kvalitet!
×
×
  • Opprett ny...