Gå til innhold

Ørjan Pretorius

Members
  • Innlegg

    187
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    25

Innlegg skrevet av Ørjan Pretorius

  1. Har rett og slett ikke sette i boksene eller kastet et blikk på bindeutstyret siden jeg satte alt i skapet i august i fjor. 

    Det jeg vet at jeg mangler er noe mygg greier. Det er nok alltids noe som kan bindes opp av nye fluer men nja....får se om lysten til å binde igjen kommer sigende når våren nærmer seg.

  2. Jarle TL skrev (13 timer siden):

    Chest pack er den beste løsningen jeg har prøvd dersom man klarer seg med minimalt (med 1-2 fluebokser). Befriende og er aldri i veien. Men begrensningen ligger i størrelsen, så der kommer den til kort for min del.

    Selvsagt spiller størrelse på chestpacken inn i forhold til hva man kan ta med seg. En del produsenter har med en liten tilhørende sekk til chest-packen slik at man får med det noen bokser ekstra. Hvis en ser på Umpqua ZS2 500 som Lance Egan bruker, å han har mange fluebokser i sin chestpack, så kan man han både den med rent bakstykke eller med tilhørende liten sekk samt montere den på en sekk. 

    Min Vision Mycket Bra kommer med en liten sekk som jeg får stappet klær, mat og mer stæsj i. 

    • Lik 1
  3. Kim Roger skrev (13 timer siden):

    @Ørjan Pretorius Og hvordan vurderer du produktene til ditt fiske? Jeg kjøpte for øvrig Simms-vesten, jamfør en annen tråd. Så forresten en liten video der Guideline Experience Waistbag fikk litt reklame. Ser jo også veldig bra ut til sitt bruk.

    Tja...i utgangspunktet så tenker jeg minimalistisk når det kommer til utstyr (ikke alle er enig om akkurat det). Sjøl så syns jeg vest blir "litt for mye" for meg, det blir for mange lommer å putte ting i. Hoftetaske, hadde en Simms ett eller annet) med fluestæsj i syns jeg bare er hazzel å dra frem og tilbake, og jeg føler den er i veien hvis jeg skal sette meg ned. Chestpack passer fint hvis jeg skal ha alt med meg og traver litt vekk fra sekken eller blir gående litt rundt og må bytte oppsett. Har brukt to forsjellige chestpack, en liten Simms (på størrelse med Vison mini bra) som var helt super til markabruk og hvis en kun har med en boks eller to små. Den jeg har nå er Vision Mycket Bra eller hva den nå heter....den liter jeg veldig godt. Det jeg liker med chestpack er at da har jeg arbeidsplassen høyt oppe.

    Laynard har jeg laget selv av paracord, funker fint i marka eller hvis en har en boks i lomma. Vet at noen brukes laynard i tillegg til hoftetaske.

    Jeg har ei hoftetaske nå, Vision Aqua Handles tror jeg.

    Slingpack har jeg ikke tenkt på, er ikke det for hipstere?

    • Lik 1
    • Haha 1
  4. Scooterengan skrev (På 27.7.2021 den 11.12):

    Takk for svar folkens. Da er jeg blitt litt klokere. Hadde ikke store utvalget i flueboksen på det tidspunkte heller så den må nok fylles mer opp med litt diverse. Skal prøve med buzzere neste gang jeg opplever det samme :)

    Min erfaring med røya når den holder på slik som på YT snutten...server de en nymfe. Spiller ingen rolle om du bruker tungsten hode i stille vann for nymfa synker akkurat nok ned til at den kommer i riktig dybde. Jeg bruker spiss på 0,18 og har aldri opplevd at røya trekker seg pga fortommen.

    Bruk gjerne nappindikator for enkelte ganger tar røya superpent.

    • Lik 1
  5. Roaas skrev (28 minutter siden):

    Jeg har som nevnt her lite fartstid, men må si at kaste ferdighetene til den stangen kjentes helt nydelige ut. Den siste versjonen skal visstnok være mer stabil blant en del annet. Og når  majoriteten i tillegg sier at det først er når man kjører fisk på stangen at den virkelig skinner. Vel, da er det bare å tørke tårene over at det fremdeles er vinger og glede seg til isen går, si. 

    Du har fått deg ei stang som kommer til å gi deg mange gode opplevelser i mange år. For meg er det å kjenne bevegelsen i stanga under fluekasting og ved kjøring av fisk helt essensielt. Hadde det ikke vært for at jeg sverger til glassfiber stenger så ville G-Serien vært mitt foretrukede redskap.

  6. Roaas skrev (15 minutter siden):

    Er ikke en stang fra G-series en original Scott stang? Det er en G-series i alle fall. 

    Hvis ikke jeg tar feil så har vel Scott hatt 3 versjoner av G serien.

    Scott G, Scott G2 og Scott G-Series som er den siste.

  7. Truls skrev (1 time siden):

    Det er ikke tvil om at fortom er veldig viktig mtp både kasting og presentasjon. Kasting gjør vi alle litt forskjellig og det å treffe kombinasjonen stang-snøre-fortom utgjør stor forskjell. Hovedgrunnen til at jeg foretrekker ferdigaperte på stillevann er støyen i overflaten som knutene lager når man drar opp til nytt kast, og når man skal lirke litt liv i flua. Hadde kast/presentasjon lidd under at oppsettet ikke fungerte godt nok hadde jeg funnet en annen løsning, og da er det å tilpasse sin egen fortom en stor fordel.

    Jeg var mye mer sårbar for om oppsettet ikke var optimalt tidligere, så jeg vet ikke om rutine og erfaring endrer det, men jeg har kastet veldig mange ulike oppsett, klasser og ulike fiskesituasjoner og føler at det gjør at jeg lettere tilpasser meg utstyret. Viktigste er jo å finne et oppsett som fungerer godt nok til at man ikke trenger bekymre seg for den biten når man er på tur

    Helt enig i det du skriver. Jeg har brukt mye frustrasjon på ferdig taperte fortommer, spesielt etter at jeg har gått helt over «mjukvare» har jeg følt at enkelte fortommer ikke har vært tilfredsstillende.
    Ja jeg har alltid ett par ferdig taperte med meg men selv på sære røyer så var ikke tre stk blodknuter sjenerende når jeg løfta for nytt kast.

    • Lik 2
  8. bigbluetrond skrev (18 timer siden):

    Disse snørene er vel beregnet på raske stenger vel ? Jeg har en Sage ( moderat rask) og en Winston som er mykere ( begge firer)

    Prøvde snøret på Sage'en og følte at jeg måtte jobbe for å holde snøret oppe. Mulig det er en vane sak, men jeg følte det litt stressende.

    Hvilke av disse snørene mener du?

×
×
  • Opprett ny...