Gå til innhold

MagnusWJ

Members
  • Innlegg

    134
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Jeg liker å ha mest mulig viten om alt, så jeg synes det er helt greit - kanskje ikke noe jeg får brukt, meeen
  2. Ser at det er det, jeg kjenner noen stykker som bruker også, tenker jeg prøver det - og ser at LR5 fås til 6-700 kroner i Danmark Takk, tror jeg leste den i begynnelsen av søkningen min, det er jo masse å lese, men bilder og tekst er vanskelig å vurdere. Er det så stor forskjell etter produsent i åssen det må gjøres?
  3. Bløtkakebrødet mitt er ellers glimrende! Har i søkingen min skjønt at det er veien fram, noen tipps for enkelt begynnerprogram til raw? Trenger vel bare å kunne skru litt på farger og lys? Og gjerne med mulighet til å gjøre det med hele serier av bilder.
  4. Følger opp litt her, etter å ha brukt masse tid på nett! Regner med å kjøpe Olympus OM-D E-M5 eller 10, 5'eren er dessverre nesten ikke til å oppstøve i fysisk butikk, siden det bare er salg i 10'ern. Hadde gjerne kjøpt brukt, men det er bare en E-M5 å finne i Danmark, og den er feil farge og veldig lite å spare. For rett over 10 spenn får jeg funklendes nytt hus, av begge slag, med 14-42 kit + 20-25mm f/1.7-1.8 + 40/45-150mm f4-5.6, tenker at jeg er bra dekt inn da? Er det tilfeldigvis noen som har erfaringer med begge hus? Div. test sier at de er svært like, med en liten fordel til 10'er på jpeg bilder, og et par smarte funksjoner som innbygt HDR/multi eksponering, mens 5'eren har værtettningen...
  5. NEX kameraene er i hvert fall nede i en pris, jeg synes er mer grei... Er det virkelig ikke flere som har erfaring og viten om de speilløse? Synes det virker til at det er så uendelig mye viten om DSLR'er her inne, hadde trodd at det var flere som hadde erfaring med de speilløse også..
  6. Takker for svar! Skjønner poenget med de speilløse systemkameraene - og det er netopp derfor jeg ønsker et sånnt, men har ennå ikke greid å finne en oversikt over hva som funker med hva, det er jo til eksempel mange som bruker sigma glass på canon og nikon, men er det bare én standard-fatning for alle speilløse systemkameraer, så alt går å bruke? Eller er micro four thirds en unner-gruppe av speilløse systemkameraer, med bare panasonic og olympus? Hva er da de andre, og hva er forskejllen? Ser at panasonic GH-modellene står i 12000 bare for huset for GH4, det er uaktuelt, GH3 står til 8000 for huset, fortsatt for mye til mit bruk...
  7. Takk, synes fortsatt ikke jeg har mye overblikk/skjønt systemene med de speilløse, må nok dra på en butikk og kjenne og rote.
  8. Ellers pleier biblioteker og lignende å ha mulighet til å printe til rimelige priser! Bruker bokinnbindingen til å laminere kart til adventure races, der vi gjerne får vanlige papir-kart som må klare flere dagers misbruk og vann.
  9. Jeg er så heldig å ha tilgang til fin A3-fargeprint på jobben, men ser, at det ikke er alle som har det. Laminering gjøres billigt med klar selvklebende bokinnbindings-film på begge sider, funker bra og er mye mykere enn "ordentlig" laminering.
  10. Skal ta en titt på det - liker ikke akurat design, men det spiller mindre rolle! Bor desverre i Danmark, og ser ut til at det er veldig få av disse til salgs, og de som er står i over 6000 med bare kit-objektiv. Noen gode tipps til objektiv i m4/3 format?
  11. Om du har litt pc-ferdigheter og tilgang til god printer har kartverket WMS-tjeneste av topografisk kart (lik Norgeskart 1:50.000), der du kan sette opp presis de områdene du er interessert i, til et kart og utskrive i den målestokken du ønsker. Til å hente ned WMS'en kan til eksempel QGIS, som er gratis, brukes! Kjempebra for planlegging og kart-nerding!
  12. Er blitt lei av å være begrenset av kompaktkameraet, men orker nok ikke å dra på med DSLR, derfor er valget falt på et speilløst systemkamera. Men det er en jungel å finne fram i! Har i dag en panasonic lumix dmc-ft(3/4 - husker ikke faktisk!). Det jeg savner mest er: 1. mulighet til å styre lukketid, blender osv. manuelt, og raskt 2. bedre bilder ved dårlig lys 3. bedre bilder ved mye bevegelse (tenker at det løses med lyssterkt objektiv og muligheten til å styre lukketid selv?) 4. generelt bedre bilder Muligheten til å skyte RAW betyr som utgangspunkt mindre, det blir nok bare skutt i JPG, med mindre noen virkelig overbeviser meg om, at RAW er saken Er det, som med DSLR, at objektiver bare passer samme merke er første spørsmål? Hovedspørsmålet er vel; noen gode anbefalinger til speilløst systemkamera til runt 5-6000kr, inkl. en lyssterk (~1. fastobjektiv + kit? Hovedbruk er bilder ute, på fjell, i skog, ved hav, både naturfoto og bilder med mer bevegelse, og kjapp lukketid. er kameraet passe vær-tett, så jeg ikke trenger å gå i panikk om det kommer en liten skur er det stort pluss!
  13. Nydelig! Synd at dere ikke kom bort på østsiden, det er etter min mening den flotteste delen av øya - men selvsagt også den som minner mest om Norske forhold. Jeg drar til øya i påsken for å hjelpe fattern med å felle trær og pusse båt, men tenker at det blir et par timers fiske også!
  14. Er oppvokst på øya og har fisket en del hele veien rundt, fisker fortsatt med fattern når jeg er hjemme på besøk. Følg med på din-fangst.dk, den gir en idé om det er liv eller ikke, og de har arkiv som går langt tilbake, det gir en idé om årstider som er verdt å bruke tid på. Fluefiskerne Bornholm kan sikkert hjelpe med guide, eller kanskje det passer å hekte seg på en klubb tur: http://fluefiskerne.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=315:turprogram-2014&catid=61:aktiviteter&Itemid=79 Hvor i Gudhjem skal dere bo? Har vokst opp 4-5 km fra byen og kan nok gi et tipp eller to for veldig lokale plasser her.
  15. Takk så mye for svar! Som jeg skrev var dette ikke tenkt som fisketur, det klarer vi med dagsturer fra hytta - men mer en flerdagers kosetur på fjellet. Bra og høre at retningen ikke er helt feil, har aldri vert den veien innover før.
×
×
  • Opprett ny...